Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szépleányok kedvence

Szépleányok kedvence
Szépleányok kedvence
42 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept a Széphalmi Étterem (1028 Budapest, Hidegkuti ut 167.) séfjének javaslata alapján készült. Könnyen elkészíthető, finom nyári étel, minden szépleánynak ajánljuk.

hozzávalók / 8 adag

A húshoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított, kicsontozott pulykamellet rátesszük a folpack fóliával letakart vágódeszkára majd a fóliával letakarjuk és húsklopfolóval szép egyenletesen kiveregetjük. (Ha nincs húskalapácsunk, nyeles lábas vagy serpenyő aljával is megtehetjük.) A könnyebb kezelhetőség miatt a szeleteket félbe vágjuk.
  2. A serpenyőben az olívaolajon kb. 5 percig sütjük a pulykamellek mindkét oldalát.
  3. Sózzuk, borsozzuk, majd egy tepsibe helyezzük őket.
  4. Minden szeletre ráteszünk 1-1 db bacon szalonnát, fél-fél meghámozott, kimagvalt őszibarackot és 1-1 szelet lapka sajtot. Előmelegített sütőben átsütjük.
  5. Köretnek rozmaringos sült burgonyát ajánlunk. Ehhez felkockázzuk a héjában főtt burgonyát olívaolajon megpirítjuk, ízlés szerint megszórjuk rozmaringgal. Utólag sózzuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 31 515
elküldve: 4
receptkönyvben: 529
elkészítve: 15/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sajtos-baconös-őszibarackos pulykamell, őszibarackos rakott pulyka, pulykamell rozmaringos burgonyával

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Wed, 2011-08-31 13:12

Én ezt cicis hús néven ismerem:) Még finomabb , ha előtte egy éjszakára a felszeletelt húst fokhagymás tejbe pácoljuk.

marcipann
marcipann / marcipann Sat, 2011-05-07 19:40

Nagyon finom lett, bár kicsit változtattam rajta. Körtével készítettem és lapka sajt helyett füstöltet használtam, a bocon szalonnát meg egyszerüen kifelejtettem.

marcipann
marcipann / marcipann Mon, 2011-04-25 13:01

Hű de jól néz ki! És jónak is túnik. Nagyon szeretem a pulykát mindenféle gyümölcsös változatban. Mindenképpen kipróbálom. Már csorog is a nyálam, pedig ebéd után vagyok.

Pici Juci
Pici Juci Sat, 2011-04-23 14:21

Isteni finom! És persze egyszerű! Már többször elkészítettem:)

Lucaaa
Lucaaa Fri, 2011-03-04 18:21

Húha, ez a recept nekem nagyon tetszik! Imádom a hús+gyümölcs kombinációt!
Be is tettem a recepttáramba, valamikor muszáj kipróbálnom. Köszi a receptet.
Üdv: Luca

hjani
hjani Fri, 2011-01-14 15:31

Huuuhaa, nagyon szépen köszönöm a választ!! Én is a mangalica zsírt preferálom a főzések során, igaz sütni (pld sült krumplit) még nem mertem benne.
Nagyon szépen köszönöm a tippet!
Szép hétvégét nektek!

taksi
Mártika és Feri / taksi Mon, 2011-01-17 09:47

Kedves hjani!

Köszönjük!

További kellemes és
sikeres sütés-főzést kívánunk!

Üdvözlettel:
Mártika és Feri

hjani
hjani Fri, 2011-01-14 00:39

Kedves Mártika és Feri!
Fantasztikusak a receptjeitek, leírások, nem tudok betelni velük. Már a nézegetéstől is jól laktam :)
Kezdő vagyok nagyon, ezért engedjétek meg nekem ezt a kérdést a 2-s ponthoz. Oldalanként kell 5-5 percig sütni vagy 2.5-2.5 perc perc? Nekem mindig az a problémám hogy túl szárazra sütöm a rántott csirkemellet is, ezért vagyok ilyen óvatos.
Válaszotokat előre köszönöm!

taksi
Mártika és Feri / taksi Fri, 2011-01-14 09:52

Kedves hjani!

Oldalanként az elősütés kb 2,5-2,5 perc amíg a hús kifehéredik ( az ízek bennemaradnak a húsban).
A párolás előtt fontos az elősütés, amely hatására kéreg képződik a húson.
Előtte sózzuk és az étel jellegének megfelelően fűszerezzük, majd a hús mindkét oldalát lisztbe forgathatjuk, ez azért fontos, mert segíti a kéregképződést.
Majd kb. 15-20 perc sütés (párolás) a sütőben amíg a húsra és az őszibarackra
a sajt ráolvad.

A rántott csirkemell titkát eláruljuk most csak Neked.
Nem korszerű, nem wellness de szerintünk így a legfinomabb)
A panírozáshoz: kiflimorzsát reszelünk=prézli és sohasem zsemlével vagy zsemlemorzsával, vagy panírozóliszttel panírozunk.
A kiflimorzsát kétszer átszitáljuk.
Nullás lisztben, tojásban, prézliben megforgatjuk a csirkemelldarabokat (vigyázzunk, hogy ne legyen vastag a panírozás). A sütéshez bőséges, finom, tiszta, forró zsírban (házi liba, mangalica, dizsnó zsír) nem étolajban sütjük.
Annyi zsírt használunk melyben szabadon úszhat a csirke, világos sárgáspirosra sütjük , melegen tartott tálban azonnal feltálaljuk.

Köszönjük a dícséretet.
Csak bátran a főzéssel, fűszerezéssel.

További jó sütés-főzést kíván:
Mártika és Feri

adrica
adrica Sun, 2010-08-29 14:16

ma elkészítettem, és nagyon fincsi volt. gyorsan, könnyen elkészíthető, és jó gyorsan el is fogyott:)
köszi a receptet, friss barackkal isteni.!
Adri

taksi
Mártika és Feri / taksi Mon, 2010-08-09 07:07

Kedves szépróza!

Reméljük ízleni fog a barátodnak is.
Kérjük írd majd meg, hogy hogyan sikerült,
milyen volt a reakciója?TKA

Üdvözlettel:
Mártika és Feri

szépróza
szépróza / szépróza Sat, 2010-08-07 17:11

bár az én ízlésemnek ezek az alapanyagok kicsit "vadak", a barátomnak biztos tetszeni fog ez a recept - pedig ő nem is szép lány ;-)

614
pulykamell 80 dkg
őszibarack 8 db
lapkasajt 16 db
bacon 16 szelet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 1.5 kg
olívaolaj 4 ek
rozmaring 3 szál