Narancsos-mascarponekrémes csokitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csibedina

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 42% Zsír
A piskótához
-
50g piskótalap145 kcal
A fehér krémhez
-
63g mascarpone253 kcal
-
25g fehér csokoládé135 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
A csokoládés krémhez
-
63g mascarpone253 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
1g rum2 kcal
A díszítéshez
-
13g marcipán58 kcal
Összesen
984
Kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 42% Zsír
A piskótához
-
400g piskótalap1160 kcal
A fehér krémhez
-
500g mascarpone2020 kcal
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
A csokoládés krémhez
-
500g mascarpone2020 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
8g rum18 kcal
A díszítéshez
-
100g marcipán462 kcal
Összesen
7856
Kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 42% Zsír
A piskótához
-
20.9g piskótalap61 kcal
A fehér krémhez
-
26.1g mascarpone106 kcal
-
10.4g fehér csokoládé56 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
A csokoládés krémhez
-
26.1g mascarpone106 kcal
-
10.4g étcsokoládé57 kcal
-
0.4g rum1 kcal
A díszítéshez
-
5.2g marcipán24 kcal
Összesen
411
Kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 42% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 71.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 662.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 341 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.9 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 16.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
984
Kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 42% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 120.2 g
Zsír
-
Összesen 568.6 g
-
Telített zsírsav 110 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 466 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5297.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 800 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 361 mg
-
Foszfor 1314 mg
-
Nátrium 2730 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 543.3 g
-
Cukor 413 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 133 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 207 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 402 micro
Összesen
7856
Kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 42% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 29.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 6.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
411
Kcal
Hozzávalók
A piskótához
A fehér krémhez
-
50 dkg mascarpone
-
20 dkg fehér csokoládé
-
1 narancsból nyert narancshéj
A csokoládés krémhez
-
50 dkg mascarpone
-
20 dkg étcsokoládé
A díszítéshez
Elkészítés
A piskótához
- A kész kakaós piskótát 3 részre vágjuk (az elkészítését azért nem részletezem, mert általában erre mindenkinek megvan a saját, jól bevált receptje).
- A fehér csokoládét vízfürdő felett felolvasztjuk, és elkeverjük 50 dkg mascarponéval, majd hozzáreszeljük az 1 db narancs héját.
- Az étcsokoládét szintén felolvasztjuk vízfürdő felett, és elkeverjük a maradék 50 dkg mascarponéval, és ízlés szerint adunk hozzá rumot vagy rumaromát.
- A tortalapok közé betöltjük a krémeket, az egyik lapra fehéret, a másikra barnát.
- A krémekkel úgy gazdálkodjunk, hogy maradjon a torta bevonásához is (én fehéret raktam a torta tetejére, barnával pedig befedtem az oldalát).
- A torta a krémekkel történő áthúzás után is mutatós, de természetesen bevonhatjuk tejszínhabbal vagy marcipánnal is (a képen a narancssárga marcipánba szintén került reszelt narancshéj).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 8481
- Feltöltés dátuma: 2012. december 20.
Ajánló
Vigyázat, nagyon csokis és nagyon tömény… :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Csibedina
70 recept
A sógorom születésnapjára készült ez a torta, ő pedig nem túl “édesszájú”. Az instrukciókat az elvárt ízvilágról a húgomtól kaptam meg, és azt gondoltam, mi sem egyszerűbb… Étcsoki plusz narancs – mióta világ a világ, nyerő párost alkotnak. Ekkor derült ki, hogy tévedek, ugyanis a narancsos krém teljesen önálló kell, hogy legyen, nem vegyíthető az étcsokival.:-) Ekkor jutott eszembe a kis háztartási jolly joker krémem, a fehér csokis mascarpone, amit kedvünk és ízlésünk szerint úgy ízesíthetünk, ahogy épp nem szégyellünk.:-)
Hozzászólások
Nagyon szép, ízléses a díszítés! A recept alapján finomnak t?nik a torta, és nem is valami bonyolult, úgyhogy biztosan elkészítem a közeljöv?ben. Mi épp az ilyen, nem túl édes süteményeket szeretjük.
Köszönöm szépen az elismer? szavakat! Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet a recept és bízom benne, hogy elkészítés után is hasonló jókat fogsz gondolni ;-)
Köszönöm szépen az elismer? szavakat! Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet a recept és bízom benne, hogy elkészítés után is hasonló jókat fogsz gondolni ;-)
.
Hali! Eljött a tortasütés ideje. :-) Szülinapi torta lesz bel?le. Megmondanád nekem, hogy a bevonáshoz milyen marcipánt veszel? Simán ki kell nyújtani a marcipántömböt, aztán ráhelyezni a tortára? Vagy van valami trükkje? A marcipán alatt be kell lekvározni, vagy krémezni?
Szia! Ha jól emlékszem, ennek a tortának a bevonására az Auchan-ban kapható marcipánt használtam. Bevonáshoz és modellezéshez (amikor pl. te magad készítesz virágokat, figurákat marcipánból) a háromszoros marcipánt ajánlják, mert ez jól formázható és nyújtható. A marcipánréteg alá szükséges krémet tenni, én praktikusan a tortánál is használt krémb?l hagyok ilyen célra. A tömböt deszkán, vagy bármilyen sima, alaposan porcukrozott felületen vékonyra kinyújtod (lehet?leg kerek legyen, ha a tortád is kerek), majd ha elég vékony, akkor rátekered egy nyújtófára és óvatosan felrakod a tortára és ott ügyesen lelapogatod. Nagyon drukkolok, hogy jól sikerüljön! ;-) Ha segítségre lesz menet közben szükséged, igyekszem online maradni! A szülinaposnak pedig innen is minden szépet és jót kívánok! :-) Edina
Szia! :-) De aranyos vagy, köszi az alapos magyarázatot! :-) Meg a jókívánságot! Meg a segít?készséget!!!! Az élettársam szülinapja lesz. Most értem haza, alapanyagok beszerezve, kivéve a marcipánt, ugyanis azt nem mertem megvenni, amíg nem tudtam pontosan, hogy milyen fajta kell. Tudod, marcipánnal még nem volt dolgom. Ha összejön, ma este elugrunk a kislányommal az Auchanba marcipánért. Ha nem jön össze, akkor hagyok kis krémet a bevonásra, aztán majd legközelebb marcipánozunk. Holnap reggel-délel?tt lesz a tortasütés, este meg a tesztelés! :-) Ha drukkolsz nekem, megköszönöm, jól fog jönni! A leírásod alapján minden egyértelm?nek t?nik, s nem is vagyok kezd? süt?, úgyhogy elvileg nem szabad, hogy kifogjon rajtam ez a recept. Kop-kop-kop... Nagyon köszönöm az eddigieket, és feltétlenül beszámolok az eredményr?l! vaksi
Elkiabáltam, máris van egy kérdésem: a mascarponét simán, kanállal szoktad összekeverni a csokikkal, vagy inkább verni szoktad, habver?vel, hogy kicsit leveg?sebb legyen? Remélem, elég keverni. :-)
Én a mascarponét mindig csak simán kanállal, vagy fakanállal keverem :-)
Oké, köszi, mindjárt csinálom!
A keser? csoki kedvel?inek nagyon jó szívvel ajánlom ezt a receptet! Nagyon finom lett!!! Nagyon ízlett az ünnepeltnek is! Imádjuk az ilyen izgalmas és nem túl édes desszerteket! És marcipán nélkül is gyönyör? lett, az étcsokis krémmel vontam be a torta oldalát, a fehér csokissal meg a tetejét. Annyira szép színe, és jó állaga van a krémeknek, hogy nagyon mutatós lett a torta mindenféle extra dísz nélkül is. Ja, a gyerekek azért raktak pár szem m&m cukit a tetejére. :-) Én narancshéjat és citromhéjat egy ideje már nem használok, úgyhogy helyette étkezési narancsolajat csepegtettem a krémbe (bio narancs héjából vonják ki - ha lehet hinni a gyártónak). A fiam miatt legközelebb (mert biztosan lesz legközelebb!) úgy készítem, hogy 75 dkg mascarpone 30 dkg fehér csokival, és 25 dkg mascarpone 10 dkg étcsokival. Hogy kevesebb legyen benne a keser?. Bár a család többi tagjának az eredeti recept is nagyon-nagyon bejött, azért a kevésbé ínyenc családtaghoz is próbálok majd alkalmazkodni. :-)) Edina, még egyszer köszönöm a jó receptet és a segítséget! vaksi
Nagyon szívesen, vaksi! :-) Örülök, hogy elégedettek voltatok vele mindannyian! :-) Szép hétvégét!
Szia! Ty?ha hát le vagyok ny?gözve.. kerestem egy jó torta receptet és szerencsémre meg is találtam hála neked :)) 26-án lesz anyum szül.napja és ezt a tortát szeretném, fogom megcsinàlni! Marcipánnal szeretném bevonni de fondanttal szerinted milyen lenne?
a piskóta receptjét el küldöd nekem emailben?
Szia lziyke, A piskótát én mindig úgy csinálom, hogy amennyi tojás, ugyanannyi kanál liszt, cukor, tehát ebben az esetben 9 tojás fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval és 9 csapott kanál cukorral. Ebbe csorgatjuk bele egyenként a 9 tojás sárgáját, majd az 1 süt?porral elkevert 9 kissé púpos kanál lisztet és 1-2 kanál kakaóport (ez a kakaó sötétségét?l függ). Szerintem fondanttal is nyugodtan megcsinálhatod, csak nyújtsd jó vékonyra, nehogy a fondant nagyon édes irányba vigye a tortát :) Drukkolok, hogy jól sikerüljön! ;-) Üdv: Edina