r
Nosalty Logó

Narancsos-mascarponekrémes csokitorta

Csibedina
Narancsos-mascarponekrémes csokitorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A fehér krémhez

A csokoládés krémhez

A díszítéshez

  • 10 dkg marcipán (vagy tejszínhab, vagy akár a maradék tortakrém)
984
Kalória
15g
Fehérje
67.9g
Szénhidrát
71.1g
Zsír
16.6g
Víz
58.3g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
51.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A piskótához

A fehér krémhez

A csokoládés krémhez

A díszítéshez

Összesen 984 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A piskótához

A fehér krémhez

A csokoládés krémhez

A díszítéshez

Összesen 7856 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A piskótához

A fehér krémhez

A csokoládés krémhez

A díszítéshez

Összesen 411 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 984 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.2 g

Zsír

  • Összesen
    568.6 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5297.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    800 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    1314 mg
  • Nátrium
    2730 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    543.3 g
  • Cukor
    413 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    133 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 7856 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    6.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 411 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A kész kakaós piskótát 3 részre vágjuk (az elkészítését azért nem részletezem, mert általában erre mindenkinek megvan a saját, jól bevált receptje).
  2. A fehér csokoládét vízfürdő felett felolvasztjuk, és elkeverjük 50 dkg mascarponéval, majd hozzáreszeljük az 1 db narancs héját.
  3. Az étcsokoládét szintén felolvasztjuk vízfürdő felett, és elkeverjük a maradék 50 dkg mascarponéval, és ízlés szerint adunk hozzá rumot vagy rumaromát.
  4. A tortalapok közé betöltjük a krémeket, az egyik lapra fehéret, a másikra barnát.
  5. A krémekkel úgy gazdálkodjunk, hogy maradjon a torta bevonásához is (én fehéret raktam a torta tetejére, barnával pedig befedtem az oldalát).
  6. A torta a krémekkel történő áthúzás után is mutatós, de természetesen bevonhatjuk tejszínhabbal vagy marcipánnal is (a képen a narancssárga marcipánba szintén került reszelt narancshéj).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A sógorom születésnapjára készült ez a torta, ő pedig nem túl “édesszájú”. Az instrukciókat az elvárt ízvilágról a húgomtól kaptam meg, és azt gondoltam, mi sem egyszerűbb… Étcsoki plusz narancs – mióta világ a világ, nyerő párost alkotnak. Ekkor derült ki, hogy tévedek, ugyanis a narancsos krém teljesen önálló kell, hogy legyen, nem vegyíthető az étcsokival.:-) Ekkor jutott eszembe a kis háztartási jolly joker krémem, a fehér csokis mascarpone, amit kedvünk és ízlésünk szerint úgy ízesíthetünk, ahogy épp nem szégyellünk.:-)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...