Nosalty Logó

Narancsos-mascarponekrémes csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csibedina
Narancsos-mascarponekrémes csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A piskótához

A fehér krémhez

A csokoládés krémhez

A díszítéshez

Összesen 984 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A piskótához

A fehér krémhez

A csokoládés krémhez

A díszítéshez

Összesen 7856 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A piskótához

A fehér krémhez

A csokoládés krémhez

A díszítéshez

Összesen 411 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 984 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.2 g

Zsír

  • Összesen
    568.6 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5297.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    800 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    1314 mg
  • Nátrium
    2730 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    543.3 g
  • Cukor
    413 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    133 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 7856 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 411 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A fehér krémhez

A csokoládés krémhez

A díszítéshez

  • 10 dkg marcipán (vagy tejszínhab, vagy akár a maradék tortakrém)

Elkészítés

A piskótához

  1. A kész kakaós piskótát 3 részre vágjuk (az elkészítését azért nem részletezem, mert általában erre mindenkinek megvan a saját, jól bevált receptje).
  2. A fehér csokoládét vízfürdő felett felolvasztjuk, és elkeverjük 50 dkg mascarponéval, majd hozzáreszeljük az 1 db narancs héját.
  3. Az étcsokoládét szintén felolvasztjuk vízfürdő felett, és elkeverjük a maradék 50 dkg mascarponéval, és ízlés szerint adunk hozzá rumot vagy rumaromát.
  4. A tortalapok közé betöltjük a krémeket, az egyik lapra fehéret, a másikra barnát.
  5. A krémekkel úgy gazdálkodjunk, hogy maradjon a torta bevonásához is (én fehéret raktam a torta tetejére, barnával pedig befedtem az oldalát).
  6. A torta a krémekkel történő áthúzás után is mutatós, de természetesen bevonhatjuk tejszínhabbal vagy marcipánnal is (a képen a narancssárga marcipánba szintén került reszelt narancshéj).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 8481
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 20.

Ajánló

Vigyázat, nagyon csokis és nagyon tömény… :-)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csibedina 70 recept

A sógorom születésnapjára készült ez a torta, ő pedig nem túl “édesszájú”. Az instrukciókat az elvárt ízvilágról a húgomtól kaptam meg, és azt gondoltam, mi sem egyszerűbb… Étcsoki plusz narancs – mióta világ a világ, nyerő párost alkotnak. Ekkor derült ki, hogy tévedek, ugyanis a narancsos krém teljesen önálló kell, hogy legyen, nem vegyíthető az étcsokival.:-) Ekkor jutott eszembe a kis háztartási jolly joker krémem, a fehér csokis mascarpone, amit kedvünk és ízlésünk szerint úgy ízesíthetünk, ahogy épp nem szégyellünk.:-)

Hozzászólások

vaksi

Nagyon szép, ízléses a díszítés! A recept alapján finomnak t?nik a torta, és nem is valami bonyolult, úgyhogy biztosan elkészítem a közeljöv?ben. Mi épp az ilyen, nem túl édes süteményeket szeretjük.

Csibedina

Köszönöm szépen az elismer? szavakat! Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet a recept és bízom benne, hogy elkészítés után is hasonló jókat fogsz gondolni ;-)

Csibedina

Köszönöm szépen az elismer? szavakat! Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet a recept és bízom benne, hogy elkészítés után is hasonló jókat fogsz gondolni ;-)

vaksi

.

vaksi

Hali! Eljött a tortasütés ideje. :-) Szülinapi torta lesz bel?le. Megmondanád nekem, hogy a bevonáshoz milyen marcipánt veszel? Simán ki kell nyújtani a marcipántömböt, aztán ráhelyezni a tortára? Vagy van valami trükkje? A marcipán alatt be kell lekvározni, vagy krémezni?

Csibedina

Szia! Ha jól emlékszem, ennek a tortának a bevonására az Auchan-ban kapható marcipánt használtam. Bevonáshoz és modellezéshez (amikor pl. te magad készítesz virágokat, figurákat marcipánból) a háromszoros marcipánt ajánlják, mert ez jól formázható és nyújtható. A marcipánréteg alá szükséges krémet tenni, én praktikusan a tortánál is használt krémb?l hagyok ilyen célra. A tömböt deszkán, vagy bármilyen sima, alaposan porcukrozott felületen vékonyra kinyújtod (lehet?leg kerek legyen, ha a tortád is kerek), majd ha elég vékony, akkor rátekered egy nyújtófára és óvatosan felrakod a tortára és ott ügyesen lelapogatod. Nagyon drukkolok, hogy jól sikerüljön! ;-) Ha segítségre lesz menet közben szükséged, igyekszem online maradni! A szülinaposnak pedig innen is minden szépet és jót kívánok! :-) Edina

vaksi

Szia! :-) De aranyos vagy, köszi az alapos magyarázatot! :-) Meg a jókívánságot! Meg a segít?készséget!!!! Az élettársam szülinapja lesz. Most értem haza, alapanyagok beszerezve, kivéve a marcipánt, ugyanis azt nem mertem megvenni, amíg nem tudtam pontosan, hogy milyen fajta kell. Tudod, marcipánnal még nem volt dolgom. Ha összejön, ma este elugrunk a kislányommal az Auchanba marcipánért. Ha nem jön össze, akkor hagyok kis krémet a bevonásra, aztán majd legközelebb marcipánozunk. Holnap reggel-délel?tt lesz a tortasütés, este meg a tesztelés! :-) Ha drukkolsz nekem, megköszönöm, jól fog jönni! A leírásod alapján minden egyértelm?nek t?nik, s nem is vagyok kezd? süt?, úgyhogy elvileg nem szabad, hogy kifogjon rajtam ez a recept. Kop-kop-kop... Nagyon köszönöm az eddigieket, és feltétlenül beszámolok az eredményr?l! vaksi

vaksi

Elkiabáltam, máris van egy kérdésem: a mascarponét simán, kanállal szoktad összekeverni a csokikkal, vagy inkább verni szoktad, habver?vel, hogy kicsit leveg?sebb legyen? Remélem, elég keverni. :-)

Csibedina

Én a mascarponét mindig csak simán kanállal, vagy fakanállal keverem :-)

vaksi

Oké, köszi, mindjárt csinálom!

vaksi

A keser? csoki kedvel?inek nagyon jó szívvel ajánlom ezt a receptet! Nagyon finom lett!!! Nagyon ízlett az ünnepeltnek is! Imádjuk az ilyen izgalmas és nem túl édes desszerteket! És marcipán nélkül is gyönyör? lett, az étcsokis krémmel vontam be a torta oldalát, a fehér csokissal meg a tetejét. Annyira szép színe, és jó állaga van a krémeknek, hogy nagyon mutatós lett a torta mindenféle extra dísz nélkül is. Ja, a gyerekek azért raktak pár szem m&m cukit a tetejére. :-) Én narancshéjat és citromhéjat egy ideje már nem használok, úgyhogy helyette étkezési narancsolajat csepegtettem a krémbe (bio narancs héjából vonják ki - ha lehet hinni a gyártónak). A fiam miatt legközelebb (mert biztosan lesz legközelebb!) úgy készítem, hogy 75 dkg mascarpone 30 dkg fehér csokival, és 25 dkg mascarpone 10 dkg étcsokival. Hogy kevesebb legyen benne a keser?. Bár a család többi tagjának az eredeti recept is nagyon-nagyon bejött, azért a kevésbé ínyenc családtaghoz is próbálok majd alkalmazkodni. :-)) Edina, még egyszer köszönöm a jó receptet és a segítséget! vaksi

Csibedina

Nagyon szívesen, vaksi! :-) Örülök, hogy elégedettek voltatok vele mindannyian! :-) Szép hétvégét!

Törölt felhasználó

Szia! Ty?ha hát le vagyok ny?gözve.. kerestem egy jó torta receptet és szerencsémre meg is találtam hála neked :)) 26-án lesz anyum szül.napja és ezt a tortát szeretném, fogom megcsinàlni! Marcipánnal szeretném bevonni de fondanttal szerinted milyen lenne?

Törölt felhasználó

a piskóta receptjét el küldöd nekem emailben?

Csibedina

Szia lziyke, A piskótát én mindig úgy csinálom, hogy amennyi tojás, ugyanannyi kanál liszt, cukor, tehát ebben az esetben 9 tojás fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval és 9 csapott kanál cukorral. Ebbe csorgatjuk bele egyenként a 9 tojás sárgáját, majd az 1 süt?porral elkevert 9 kissé púpos kanál lisztet és 1-2 kanál kakaóport (ez a kakaó sötétségét?l függ). Szerintem fondanttal is nyugodtan megcsinálhatod, csak nyújtsd jó vékonyra, nehogy a fondant nagyon édes irányba vigye a tortát :) Drukkolok, hogy jól sikerüljön! ;-) Üdv: Edina

Hozzávalók

A piskótához

A fehér krémhez

A csokoládés krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.