Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fekete-fehér csokitorta

Fekete-fehér csokitorta
Fekete-fehér csokitorta
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom süti, nagy sikere volt az egész családban.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez és a díszítéshez

ajánlat

Mindenkinek ajánlom ezt az isteni sütit!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olvasszuk meg gőz fölött a 30 dkg étcsokoládét 12 dkg vajjal, és 20 dkg cukorral. Szintén gőz fölött külön verjünk habosra 5 db tojást, majd vegyük le a tűzről és keverjük bele a csokit, 1 ek darált mandulával együtt.
  2. Töltsük a masszát kivajazott és darált mandulával meghintett csatos tortaformába. Süssük meg. Ha kihűlt tegyük a hűtőszekrénybe.
  3. Oldjunk fel 1,5 dkg zselatint kevés vízben (én 3 ek vizet használtam), majd melegítsük fel.
  4. Verjünk fel 3 db tojássárgáját 8 dkg porcukorral. Olvasszunk meg gőz fölött 20 dkg fehércsokoládét, majd keverjük a felvert tojássárgájához a zselatinnal együtt. Verjünk fel 2,5 dl habtejszínt, majd forgassuk a krémbe. A krémet egyenletesen oszlassuk el a kihűlt tésztán. Tegyük a hűtőbe legalább 3 órára és csak ezután vegyük ki a formából.
  5. Díszítsük a tetejét és az oldalát ét-és fehércsokoládé forgáccsal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 152
elküldve: 6
receptkönyvben: 251
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

csokibogyó

Mióta szakács: 2012.02.05.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tojásból
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

étcsokis-fehércsokis torta, torta kétféle csokoládéból, tejszínes csokoládétorta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

onyxka
onyxka / onyxka Tue, 2015-03-24 20:59

hello!
nagyon szexinek néz ki :-) de lenne egy kérdésem: mekkora átmérőjű tortaformára vannak számolva az értékek? 27-28cm formára mennyivel kéne növelni a mennyiségeket?
Köszi előre is!

peace2000
Peace / peace2000 Wed, 2013-09-25 15:30

Szia :)
Mivel mi nem szeretjük az étcsokit a családban, tejcsokival szeretném csinálni a tésztáját, akkor mennyi cukorral olvasszam fel a tejcsokit? Mivel ugye abban több a cukor eredetileg is, nem tudom... :(

Nicole.
Nicole. Mon, 2013-08-12 12:05

Én anyának szeretném elkészíteni a szülinapjára. Remélem, sikerülni fog.

evicus91
csokibogyó / evicus91 Sat, 2012-04-28 20:45

Szia!

Nem kevés, én is azt hittem mikor először csináltam. A csoki miatt mikor hűl kifele, összébb áll a tésztája. :) Bizony nagyon finom, és szerintem nincs olyan ember aki ezt ne szeretné :)

Venorika76
Venorika76 Sat, 2012-04-28 20:05

Szia Evicus!
Arra lenék kiváncsi,hogy nem kevés az egy kanál darált mandula a tésztába?Megsül rendesen a tészta?A kép alapján nagyon gusztusos süti,ki fogom probálni,főleg mivel televan csokival.üdv:veronika

788
tojás 5 db
étcsokoládé 30 dkg
vaj 12 dkg
cukor 20 dkg
mandula 2 dkg
vaj 1 ek
mandula 2 dkg
fehér csokoládé 20 dkg
zselatin 1.5 dkg
víz 3 ek
tojássárgája 3 db
porcukor 8 dkg
növényi habtejszín 2.5 dl
csokoládéforgács 2 ek