Nosalty Logó

Nyers csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
musicus2
Nyers csokitorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 176 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 2124 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 274 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 176 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    144.1 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3980.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    727 mg
  • Foszfor
    1192 mg
  • Nátrium
    1611 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.5 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    837 micro
Összesen 2124 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 274 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A mandulabelet géppel megőröljük.
  2. Hozzáadjuk a kimagozott datolyát és a sót, és tovább őröljük, amíg tésztaszerű massza lesz.
  3. Egy kapcsos tortaformát kibélelünk a masszával.
  4. A kimagozott avokádót turmixgéppel pépesítjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és krémmé verjük a gépben.
  5. A krémet a tésztára simítjuk. Hűtőbe tesszük legalább egy órára. Ha kell díszítjük, tálaljuk.
  • Tepsi mérete: 18
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 28384
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 08.

Receptkategóriák

musicus2 14 recept

Ezt a receptet a feleségem nézte ki a neten, miután az egyik ismerősétől hallott róla. Nem a nyers alapanyagok miatt nyerte meg a tetszését a recept, hanem csekély szénhidráttartalma miatt. Nem is nyugodott, amíg ki nem próbálta. Osztatlan sikert aratott vele, úgyhogy két hónapon belül háromszor kellett "sütnie". Nagyon egyszerű elkészíteni, főleg, ha van megfelelő konyhai szerszám hozzá (nekünk nincs, de megérte a kínlódást). A recept Laura Coxeter nyersétel specialistától származik, és a Zizi kalandjai blogon található. Az eredeti angol recept (olvasható a zizikalandjai.com blogon a hozzászólások közé rejtve) nyers kakaóport, kókuszolajat és kókuszvirág cukrot tartalmaz, ezt gátlás nélkül behelyettesítettük cukrozatlan kakaóporral, vajjal és cukorral, ami helyett fruktóz is használható. Utóbbival a receptet cukorbetegek is fogyaszthatják, hiszen a hozzávalókban a többi tésztafajtához képest alig van szénhidrát. Ha édesítőnek ezek helyett eritritet vagy/és steviát használunk, a paleo étrendbe is beleillik. Ha vaj helyett kókuszolajat használunk, akkor a tejérzékenyek is fogyaszhatják. Tulajdonképpen mindenféle diétában lehet enni. A feleségem nem tett sem bele vaníliát, sem sót, finom anélkül is.Nyers datolya helyett szárítottat is használhatunk, ezt be kell áztatni, hogy felpuhuljon. Nagyon tömény, nagyon csokis torta, nagyon kiadós, nem is kell belőle sokat enni. (Ezt mondtam a családtagoknak is, de hiába.) Zizi szerint a legkakaósabb ízű csokitorta, egyet kell értsek vele.

Hozzászólások

Bödösbanya

Szerinted hány ember tud beszerezni Magyarországon friss datolyát, nyers kakaóport, kókuszolajat (ezt még talán), na de kókuszvirág cukrot?! Mert ha ezeket mind helyettesíted mással, akkor az már nem az az íz, amir?l szól az "eredeti" recept!

musicus2

Persze hogy nem az az íz, de így is nagyon finom, ezért közöltem a receptet! Sem sót sem vaníliát nem tettünk bele, és a leírt anyagokat mind helyettesítettük. NAGYON FINOM! Az eredeti recept a nyersétel konyha specialistáinak szólt eredetileg, mert vannak, akik valamilyen okból ehhez a táplálkozási módhoz ragaszkodnak. Nekünk nem kell hozzá ragaszkodnunk. Ha a zizi blog receptje alatti hozzászólásait megnézed, ott is volt szó err?l. Próbáld ki az egyszer?sített változatot, nem fogod megbánni.

Demcsi

nem kell hozzá nyers kakaópor, hollanddal is finom, kókuszzsír, kókuszcukor elég sok helyen kapható (én neten szoktam rendelni, úgy ki tudom választani, épp hol a legolcsóbb), friss helyett meg tökéletes hozzá az aszalt datolya - én húsdarálón szoktam átnyomni, hogy krémes legyen és úgy már könny? vele dolgozni. elég régi Bödösbanya hozzászólása, de tán pár idetéved?nek segítség lesz, amit írtam.

Törölt felhasználó

Nagyon tetszik, biztosan ki fogom próbálni. Már csak találni kell olyan avokádót, ami olyan érett, hogy pürésíthet?. Sajnos e tekintetben itthon nem vagyunk elkényeztetve, pedig a guacomole-t is nagyon szeretem.

musicus2

Sajnos, általában egy hetet kell várni, hogy megérjen. Megpróbáltam alma mellé bezárni egy nejlontasakba, mert olvastam, hogy így hamarabb megérik. Hát nem érett meg... nem vált be ez a módszer, legalábbis ennél az avokádó példánynál nem használt. Ha elkészítetted, kérlek, oszd meg tapasztalataidat velem, és az olvasókkal! El?re is köszönöm!

Törölt felhasználó

Rendben, bár az avokádót illet?en nem vagyok optimista. Hétvégén láttam gyönyör? példányokat, mikor meglátogattam a lányomat, de akkor még nem láttam a receptedet :).

musicus2

Az avokádók között van olyan fajta is, amelyik éretten fekete héjú, ilyet érdemes megvizsgálni, ha találsz. Nem szép, de ízre ugyanolyan, mint a zöld fajták.

Törölt felhasználó

Ha nem volt hozzá készülék, akkor mivel ?röltétek a mandulát? Nekem csak egy kis mozsaram van, szerintem azzal nem lenne valami haladós.

musicus2

Egy ?söreg, de er?s turmixgéppel, ami egy háztartási robotgép egyik modulja. Tudod, az endékás, kivehet? ajtajú. Kávé?rl?vel is meg lehet próbálkozni, de az még lassabb. A manduladaráláshoz legjobb az aprítógép, ha kisebb a gép, akkor két részletben, fele-fele arányban történhet a darálás. Elektromos kávédarálóval is megoldható. Az a tapasztalat, hogy az aprító aljára húzódik-tapad a legsimábbra darált rész, ezért állandóan rázogatni szükséges, vagy ütögetni, amit szegény gépek éles visítással nyugtáznak. Ha a tapadás nem sz?nik, akkor szükséges a szerkezetet kinyitni és az ?rleményt az alsó részr?l felkeverni. Diódarálóval is meg lehet kísérelni a m?veletet. Miután meg?rölted a mandulát, add hozzá a datolyát. Nagyon ragacsos lesz a massza, szegény aprítót gyakran pihentesd közben, le ne égjen a tekercselés. Mandulalisztet ne használj, mert abból az olajat kivonják. Szeletelt mandulabéllel is megpróbálhatod, esetleg akkor nem is kell darálni, csak a pürésített datolyával összedolgozni.

skyli

A kókuszcukor, porcukor és fruktóz nem paleo. Helyette Eritrit jó lehet, vagy stevia, esetleg xilit.

musicus2

Köszi, javítom!

Demcsi

a kókusz(virág)cukor igenis paleo, a többi tényleg nem az. lehet mézzel is készíteni ezt a tortát, úgy is nagyon finom (én mézzel szoktam megcsinálni a gyereknek, sokszor csak az avokádós krémet, az nálunk a puding :) )

Hajni67

Kókuszvirág cukor, kókuszolaj kapható: KÖKI terminál, paleolit bolt, de szerintem máshol is. Ma már minden beszerezhet?, természetesen az ésszer?ség határain belül.

musicus2

Ebben a receptben az a jó, hogy nagyon kevés hozzávaló kell bele, és akárhogyan variáljuk (paleo, nyersétel, vega, lakto vega, diabetikus vagy normál étrendhez), mindenképpen finom lesz.

Törölt felhasználó

Elkészítettük érdekes egy édesség,finom lett,nem az a megszokott. Érdemes kipróbálni.

csirkecsaj

Van egy javaslatom az avokádó gyorsabb érlelésére: tekerd be újságpapírba, és 3 nap alatt megpuhul. Egy kollégámtól hallottam ezt a tippet, kipróbáltam, m?ködött, és azóta én is újságpapírba csomagolva puhítom. Nekem nagyon bevált.

Vichy27

Köszi az újságpapír ötletet, tényleg megérett pár nap alatt! A tortának pedig csak a krémjét készítettem el, de az nagyon finom lett! Akciósan 200 Ft volt egy avokádó, és azt olvastam, 100 g 160 kcal. Így a vajat nagyon jól helyettesítheti.

Törölt felhasználó

nem tudom, hogy önöknél mekkora étk? emberek vannak, de az a recept a legnagyobb joindulattal is maximum négy személyre szól, nem tizenkett?re...

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 nagyméretű növény, ami beltéren is csodásan érzi magát

A már egy éve tartó bezártságnak köszönhetően ismét reneszánszukat élik a szobanövények, mert sokan velük pótolják a természet oly’ nyomasztó hiányát. Íme öt nagyméretű növény, ami nem fog ránk megharagudni, ha egy terebélyes terasz helyett a nappaliban neveljük.