Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Avokádókrémes céklás csokitorta csoki nélkül

Avokádókrémes céklás csokitorta csoki nélkül
Avokádókrémes céklás csokitorta csoki nélkül
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vallomás: a kedvenc csokitortámban nincs csoki... a tésztájában cékla, a krémjében pedig avokádó van. Bizarrul hangzik, de óriási sikere volt a vendégségben, egészségtudatosságtól függetlenül, férfiak és nők körében egyaránt. 

Kb. 20 szeletes torta lesz belőle, így kb. 200 kalória egy szelet.

Az már csak hab a tortán, hogy nem kell mesterséges ételfesték a díszítéshez :)

hozzávalók / 12 adag

Torta

Krém

ajánlat

18-20 cm-es tortaformával dolgozva 2 rétegű tortát is süthetünk belőle.

Díszítésnek még dió is jól illik hozzá.

Kb. 20 normál torta szelet lesz belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

Torta

  1. Megsütjük vagy megfőzzük a céklákat.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tejbe belecsepegtetjük a citromlevet, és félretesszük, hogy összerántsa kicsit. A 25 cm-es tortaformát kivajazzuk, vagy sütőpapírt teszünk bele.
  3. A céklát leturmixoljuk a robotgépben.
  4. Hozzáadjuk a puha vajat és az eritritet a céklához. Tovább keverjük kb. 3 percig a robotgépben.
  5. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, mindegyik tojás után kb. 1 percig keverve a masszát a robotgépben.
  6. Hozzáadjuk a vanília aromát is a masszához.
  7. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, kakaóport, sót, szódabikarbónát és sütőport. A felét beleszórjuk a robotgépbe, és elkeverjük a céklás masszával.
  8. Hozzáadjuk a már kakaós-céklás tésztához a citromlé által kicsit összerántott tejet. Összekeverjük.
  9. A maradék száraz alapanyagokat is beleszórjuk a tésztába. Jól elkeverjük. Ne keverjük túl, csak éppen annyira, hogy összeálljanak a hozzávalók.
  10. A sűrű tésztát a tortaformába öntjük, és az előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. A torta közepébe szúrt tűvel/pálcikával ellenőrizhetjük, hogy megsült-e.

Krém

  1. Közben elkészítjük a csokikrémet. Meghámozzuk és kimagozzuk a 2 avokádót.
  2. Turmixgéppel összeturmixoljuk őket. Hozzáadjuk az agavé szirupot, eritritet, 1 kanál puha vajat, vanília aromát, és jól összeturmixoljuk minden hozzávaló után.
  3. 4-5 evőkanálnyit félreteszünk az így kapott zöld masszából. Ezzel díszítünk majd.
  4. A nagyobb adag avokádókrémhez most már hozzáadjuk a kakaóport és a 2-3 teáskanál főzött kávét (instant kávéporból is remek) és a csipet sót. Kóstoljuk meg a krémet, és ha nem elég édes, még adjunk hozzá édesítőszert.
  5. Ha megsült a torta, hagyjuk kihűlni 10 percre, majd rákenjük a csokikrémet.
  6. A zöld krémet zacskóba tesszük, aminek kivágjuk a sarkát, így díszítjük a tortát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 024
elküldve: 1
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mentesen kérem

Mióta szakács: 2014.11.02.
38 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokis avokádó torta, egészséges csokitorta, szuper egészséges csokitorta, reform csokitorta, céklás csokitorta, cukormentes csokitorta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

júliusi6
júliusi6 Sun, 2015-09-20 20:41

Nagyon tetszik ez a torta, csak az lenne a kérdésem hogy lehet-e valamivel helyettesíteni az erythritolt, pl. xilitollal, és ha igen mennyi kellene arányaiban? A zabliszt az olyan liszt állagú vagy ez a zabkorpa? Nekem még a juharszirup is újdonság utánanéztem a neten és talán olyasmi mint a méz, de ha sikerul mindent beszereznem egész biztos hogy el fogom készíteni. Ha kapnék választ azt nagyon megkoszonném. Judit

ernacowa
Mentesen kérem / ernacowa Mon, 2015-09-21 15:20

Kedves Judit

1. Erythritol helyett a xilit megfelelő, 1:1 arányban javaslom. Ennek kicsit magasabb a glikémiás indexe és a kalóriatartalma, de még így is egészségesebb, mint a sima cukor :)
2. Zablisztből nekem a teljes kiőrlésű zabliszt jött be leginkább sütéshez (dm-ben, bioboltokban, sőt a SPAR-ban is kapható). Ne használj zabpehelylisztet, az túl finomra van őrölve és nem is sül meg olyan jól.
3. Juharszirup helyett az agavé szirup vagy a méz is okés.

Hajrá hajrá :) remélem, neked is olyan nagy sikered lesz vele, mint nekem volt :)

júliusi6
júliusi6 Mon, 2015-09-21 20:55

Kedves Ernacowa, nagyon szépen koszonom a gyors választ, biztos hogy meg fogok próbálkozni az elkészítésével, kedvet hozott pont az hogy olyan kapós baráti társaságban! :)

303
cékla 2 közepes db
vaj 170 g
erythritol 180 g
tojás 2 db
vaníliaaroma 1 teáskanál
zabliszt 1.75 bögre
cukrozatlan kakaópor 70 g
szódabikarbóna 1 teáskanál
sütőpor 0.5 teáskanál
1 kávéskanál
tej 300 ml
citromlé 0.25 citromból nyert
avokádó 2 közepes db
cukrozatlan kakaópor 50 g
juharszirup 2 ek
erythritol 4 ek
vaj 1 ek
feketekávé 2 ek
1 csipet
vaníliaaroma 0.5 teáskanál