Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-mézkaramellás morzsás pite

Gesztenyés-mézkaramellás morzsás pite
Gesztenyés-mézkaramellás morzsás pite
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sikeres lett a hétvégi sütikészítés, főleg a morzsás pite.
Most nagyon szép és finom őszibarackot kaptam, és ebből akartam készíteni más fajta gyümis sütit, de leszavaztak!!! Morzsás süti lett, de változtattam, gesztenyekrémmel készítettem és mézkaramellel, amivel a gyümis sütiket szoktam ízesíteni vagy pudingot. Méhészkedéssel foglalkozó barátunktól szoktam venni a mézeket, a propoliszt. Ez igazi, nem bolti. Igazán az evéskor derült ki az igazság, csúcs! Igazi, valódi, finom, bekristályosodó. Ami pár hónap után is csak lötyög az üvegben, az vizezett és cukrozott kínai lötty. Ennek a sütinek is igazán nagy sikere lett, ez az ízkombináció is sikert aratott!!
Mézkaramell: repcemézből, hevítéssel készült. Sütik, pudingok, turmixitalok ízesítésére nagyon jó, de persze magában is tökéletes. Sötétarany színben csillogó, egészséges csoda.(szó szerint idézve, a méhész ajánlása!)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A morzsához

ajánlat

Érdemes kipróbálni, ebben a kombinációban is nagyon finom.
A méz meg maga a megtestesült természetes finomság, magában is, bármire is, húsos receptnél is, én minden reggel adok a gyerkőceimnek 2 dl langyos teában 2 tk kakukkfüves akácmézet 20 csepp propolisszal, nem kell más vitamin, Béres csepp, -ez a legtökéletesebb immunerősítő! Amilyen fura egy idő van, szerintem próbáljon mindenki igazi, valódi, termelői mézet venni, és enni, főzni vele, segítünk egészségünkön.Minden mézhez kapok a méhész barátunktól leírást, mit tartalmaz, milyen betegségre,allergiára jó, sütikbe, ételekbe melyiket tegyem, de van neki méhpempője is, attól, meg egy közös ismerősünk lett sok év után állapotos, persze,ki miben hisz,de az egészség mindent megér!!És inkább erre több ezer Ft,mint antibiotikumokra.
Na, a sütiben se egy elveszett dolog, és a gesztenye is, na az is fincsi! Tálaláskor plusz mézkaramellel öntöttem le,hmmm...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban a tészta hozzávalóit géppel, jó alaposan simára keverjük.
  2. Elkészítjük a gesztenyét: tálba tesszük a 2 csomag kiengedett pürét, áttörjük, bele a rumaroma, a habtejszín, és jól elkeverjük simává.
  3. Az édes, zamatos őszibarackokat megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük.
  4. Egy tálban elkészítjük a morzsát a hozzávalókból.
  5. Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, beleöntjük a tésztamasszát, elsimítjuk. Ráöntjük a gesztenyekrémet, rárakjuk a szeletelt őszibarackot, lelocsoljuk a mézkaramellel, arra jön a morzsa tészta.
  6. Előmelgített sütőbe sütjük, a tepsiben hagyjuk kihűlni, felkockázva tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 142
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

barackos-mézkaramellás morzsás süti, gesztenyés-barackos-mézes pite, barackos-gesztenyés morzsás lepény, mézes-gyümölcsös pite, mézes-gesztenyés morzsasüti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-09-29 08:21

Kedves nyamóka! Köszi szépen, és igen, ez volt a cél, a mézleírással, hogy ne csak egy kanál ízesítőnek fogjuk fel, ez attól sokkalta több.Torokgyulladásom van jelenleg is, kapar,minden nyavalyám van, alig van hangom, eszem, kanalazom az akác-kakukkfüves mézet, ami ugye az akác és a kakukkfű virágjából van,: lényegesen jobb, szakad fel, jobban tudok köhögni, nem kell köptető meg semmi más, és a hangom is kezd visszajönni, aminek sajna csak én örülök, AzUram az kifejezetten nem, a gyerekek se.Hm..ez van.Sárkány-anya visszatért, és tudok kiabálni is, 2-3 nap múlva, nem mintha sűrűn szoktam volna, de néha elszáll a ló velük, és akkor be kell húzni a féket.Azt meg halkan nem hallják meg.Szóval nekünk ez a mindennapi méz, de van :propoliszos,hárs,repcekrémméz,selyemfű,virág,napraforgó,fenyőharmat,akác,a kedvencem az akácmézben eltett dió-mogyoró-mandula-aszalt sárgabarack és aszalt szilva!!!!!!,stb.,.... képzeld el, a gesztenyekrémet, gesztenyemézzel,hmmm...azzal a csúcs, de sajna amikor készítettem, még akkor pergette ki, úgyhogy most már van, és veszek. Tényleg fincsi, de még egy sima pudingot is feldob a méz.Próbáld ki.Szép napot!Éva-Anyóca

nyamóka
nyamóka / nyamóka Tue, 2010-09-28 23:03

Kedves Éva-Anyóca, ez nagyon guszta lett, kedvem támadt beleharapni, pedig már vacsiztam, és lefekvéshez készülődöm! :-) Mindennel mélységesen egyetértek, amit a mézről írtál, én is termelőtől veszem, már végigpróbáltam szinte minden fajtáját, és mi is úgy "szedjük" minden nap, mint a vitamint.
A világ egyik legegészségesebb dolga, és persze az egyik legfinomabb is! Nekem a hársméz a kedvencem! :-) Biztos beütemezem a sütidet valamikor, már mentem is!
Üdv.: Éva

2553
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
cukor 20 dkg
tojás 7 db
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
citrom 1 db
gesztenye 50 dkg
rumaroma 15 ml
habtejszín 1.5 dl
őszibarack 4 db
méz 4 ek
finomliszt 30 dkg
vaj 20 dkg
1 csipet
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert