Nosalty Logó

Szilvás süti Boszi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Szilvás süti Boszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 626 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3760 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 199 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    783.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.2 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    171 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    460 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 626 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    153.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4702.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1095 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    2018 mg
  • Nátrium
    1263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    552.9 g
  • Cukor
    326 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1025.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1780 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1539 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2762 micro
  • β-crypt
    346 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1708 micro
Összesen 3760 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 199 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát megmossuk és félbevágjuk, magját kivesszük. Ízlés szerint megszórjuk fahéjjal és 2-3 kanál cukorral. Jól összekeverjükm és állni hagyjuk.
  2. Robotgéppel összegyúrjuk a tésztát: liszt, margarin, tojássárga, sütőpor, só.
  3. Egy közepes tepsit margarinnal kikenünk és belisztezzük. A sütőt előmelgítjük 180 fokra.
  4. A tésztát kicsit kinyújtjuk egy felületen, és a tepsibe simogatjuk.
  5. Megszórjuk az édes morzsával, de tényleg ne legyen túl sok, mert akkor nagyon morzsálódik.
  6. A szilvát szépen rátesszük a tésztára.
  7. A sütőbe betesszük 25-30 percre.
  8. A tojásfehérjét 15-20 dkg cukorral felverjük, és a megsült süti tetejére rákenjük.
  9. A sütőbe visszatesszük kb. 1 percre.
  10. Kihűlve lehet szeletelni, de vigyázni kell, mert törékeny.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6157
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 17.

Ajánló

Ha valaki szereti a szilvát kóstolja meg!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha jól emlékszem, a Sütigyárból való recept. Bocsi, ha nem találtam el. Köszönet érte. A címében szereplő "Zsumi" valószínű a recept ötletadója. Volt szilvám, de már nem akartam eltenni, inkább sütit szerettem volna. A morzsával tényleg kell vigyázni, mert én többet tettem és nagyon nehéz volt szeletelni. Nem volt édes morzsám, így darált keksz lett a morzsa.

Hozzászólások

öregnémber

Kérlek javítsd a sütési h?fokot, nehogy valaki a 180 fok után visszavegye 35 fokra

Boszi

Szia! Köszi, hogy szóltál. Elírtam.A sütési id? akart lenni, de figyelmetlen voltam. Látszik, hogy kés? este tettem fel a recepteket, mert a savanyúságnál meg lehagytam a cukrot. Tanulság: ha fáradt vagyok ne foglalkozzak olyasmivel amivel félrevezethetek másokat. BOCSI!!!!!! Javítottam. Boszi

Éva-Anyóca

Mentve, köszönöm.:-O

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek