r
Nosalty Logó

Szilvás süti Boszi konyhájából

Boszi
Szilvás süti Boszi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

626
Kalória
9.9g
Fehérje
92.2g
Szénhidrát
25.6g
Zsír
171g
Víz
120g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
54.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 626 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3760 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    783.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92.2 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    171 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    460 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 626 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    153.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4702.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1095 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    2018 mg
  • Nátrium
    1263 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    552.9 g
  • Cukor
    326 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1025.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1780 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1539 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2762 micro
  • β-crypt
    346 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1708 micro
Összesen 3760 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 199 kcal

Elkészítés

  1. A szilvát megmossuk és félbevágjuk, magját kivesszük. Ízlés szerint megszórjuk fahéjjal és 2-3 kanál cukorral. Jól összekeverjükm és állni hagyjuk.
  2. Robotgéppel összegyúrjuk a tésztát: liszt, margarin, tojássárga, sütőpor, só.
  3. Egy közepes tepsit margarinnal kikenünk és belisztezzük. A sütőt előmelgítjük 180 fokra.
  4. A tésztát kicsit kinyújtjuk egy felületen, és a tepsibe simogatjuk.
  5. Megszórjuk az édes morzsával, de tényleg ne legyen túl sok, mert akkor nagyon morzsálódik.
  6. A szilvát szépen rátesszük a tésztára.
  7. A sütőbe betesszük 25-30 percre.
  8. A tojásfehérjét 15-20 dkg cukorral felverjük, és a megsült süti tetejére rákenjük.
  9. A sütőbe visszatesszük kb. 1 percre.
  10. Kihűlve lehet szeletelni, de vigyázni kell, mert törékeny.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x24

Ha jól emlékszem, a Sütigyárból való recept. Bocsi, ha nem találtam el. Köszönet érte. A címében szereplő "Zsumi" valószínű a recept ötletadója. Volt szilvám, de már nem akartam eltenni, inkább sütit szerettem volna. A morzsával tényleg kell vigyázni, mert én többet tettem és nagyon nehéz volt szeletelni. Nem volt édes morzsám, így darált keksz lett a morzsa.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...