Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Morzsás alma

Morzsás alma
Morzsás alma
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, desszertként és ebédként is megállja a helyét.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Fagylaltot kínálhatunk mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A vízzel, 2 dkg cukorral, és a citromlével fedő alatt puhára pároljuk.
  2. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot.
  3. A párolt almát tűzálló edénybe tesszük, megszórjuk a fahéjjal és a dióval, majd a morzsával.
  4. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 30 perc alatt megsütjük.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 756
elküldve: 2
receptkönyvben: 149
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

apple crumble

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

soojinumma
soojinumma Sun, 2012-09-30 20:41

nekem tökéletesen ropogós lett! köszönöm a receptet, biztosan sokszor meg fogom csinálni másféle gyümölcsökkel is :)

mondjuk én a diót kihagytam - sajnos nem volt itthon - és a tésztába raktam egy kevés búzakorpát is :)

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Fri, 2011-04-08 18:39

Megcsináltam, de nekem nem ízlett. :S
Valami ropogós morzsára számítottam, de ez olyan lisztesvajasízű édes vmi lett, ami még a lecsöpögtetett alma nedvességéből is beszívott keveset. Pedig mindent a recept szerint csináltam.
Remélem másnak jobban sikerül majd...

755
dió 5 dkg
alma 2 közepes db
citromlé 1 ek
fahéj 0.5 tk
finomliszt 10 dkg
cukor 7 dkg
vaj 5 dkg
víz 1 dl