Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-szilvás morzsasüti mascarponéval

Fahéjas-szilvás morzsasüti mascarponéval
Fahéjas-szilvás morzsasüti mascarponéval
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A süti ötlete egy párizsi kávéházból való. Ott ettünk meleg gyümölcsös morzsasütit hideg krémmel. Nagyon finom!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

  • 1.5 dl joghurt (1 pohár natúr joghurt)
  • 0.5 bögre barna cukor (A joghurtos pohárral mértem, és én kókuszcukrot használtam, ami a barna cukorra hasonlít leginkább.)
  • 1 db tojás
  • 10 dkg margarin
  • 1.5 bögre finomliszt (a joghurtos pohárral mértem)
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • 0.5 kávéskanál fahéj

A morzsához

Töltelék

  • 0.5 kg szilva (Annyi, hogy felezve ellepje a tésztát.)
  • 3 púpozott ek barna cukor (Itt is kókuszcukrot használtam.)
  • 1 kávéskanál fahéj

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A joghurtot, a cukrot és tojást habosra keverjük, majd hozzákeverjük a margarint is.
  2. A lisztet, összekeverjük a sütőporral, a sóval és a fahéjjal, és az előbbi keverékhez  öntjük, és simára keverjük.
  3. Kivajazunk és kilisztezünk egy 24 cm-es tortaformát, és beleöntjük a tésztát.
  4. A szilvát megmossuk és kimagozzuk, és a fél szilvákat a héjával lefelé elosztjuk a tésztán.
  5. A 3 ek barna cukrot elkeverjük a fahéjjal, és szilvára szórjuk.
  6. A morzsa hozzávalóit konyhai robotgépbe tesszük, és addig keverjük, amíg morzsás állagú lesz.
  7. A süti tetejére szórjuk.
  8. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 50 perc alatt ropogósra sütjük.
  9. Ha megsült, félretesszük, és elkészítjük a krémet.
  10. Felverjük a tejszínt habbá, és belekeverjük a mascarponét és a porcukrot. Habzsákba töltjük, és a langyos süti szeletekre halmozzuk, fahéjjal meghintjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 007
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

cakepop

Mióta szakács: 2013.08.12.
3 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Sió receptverseny
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

szilvás morzsasüti, szilvás pite mascarponekrémmel, mascarponés gyümölcsös pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

696
joghurt 1.5 dl
barna cukor 0.5 bögre
tojás 1 db
margarin 10 dkg
finomliszt 1.5 bögre
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
fahéj 0.5 kávéskanál
finomliszt 6 púpozott ek
barna cukor 3 púpozott ek
margarin 5 dkg
földimogyoró 5 dkg
szilva 0.5 kg
barna cukor 3 púpozott ek
fahéj 1 kávéskanál
habtejszín 200 ml
mascarpone 250 g
porcukor 3 ek