A joghurtot, a cukrot és tojást habosra keverjük, majd hozzákeverjük a margarint is.
A lisztet, összekeverjük a sütőporral, a sóval és a fahéjjal, és az előbbi keverékhez öntjük, és simára keverjük.
Kivajazunk és kilisztezünk egy 24 cm-es tortaformát, és beleöntjük a tésztát.
A szilvát megmossuk és kimagozzuk, és a fél szilvákat a héjával lefelé elosztjuk a tésztán.
A 3 ek barna cukrot elkeverjük a fahéjjal, és szilvára szórjuk.
A morzsa hozzávalóit konyhai robotgépbe tesszük, és addig keverjük, amíg morzsás állagú lesz.
A süti tetejére szórjuk.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 50 perc alatt ropogósra sütjük.
Ha megsült, félretesszük, és elkészítjük a krémet.
Felverjük a tejszínt habbá, és belekeverjük a mascarponét és a porcukrot. Habzsákba töltjük, és a langyos süti szeletekre halmozzuk, fahéjjal meghintjük.
*hirdetés/ajánlat
elkészítés
A joghurtot, a cukrot és tojást habosra keverjük, majd hozzákeverjük a margarint is.
A lisztet, összekeverjük a sütőporral, a sóval és a fahéjjal, és az előbbi keverékhez öntjük, és simára keverjük.
Kivajazunk és kilisztezünk egy 24 cm-es tortaformát, és beleöntjük a tésztát.
A szilvát megmossuk és kimagozzuk, és a fél szilvákat a héjával lefelé elosztjuk a tésztán.
A 3 ek barna cukrot elkeverjük a fahéjjal, és szilvára szórjuk.
A morzsa hozzávalóit konyhai robotgépbe tesszük, és addig keverjük, amíg morzsás állagú lesz.
A süti tetejére szórjuk.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 50 perc alatt ropogósra sütjük.
Ha megsült, félretesszük, és elkészítjük a krémet.
Felverjük a tejszínt habbá, és belekeverjük a mascarponét és a porcukrot. Habzsákba töltjük, és a langyos süti szeletekre halmozzuk, fahéjjal meghintjük.
Hozzászólások
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!