Nosalty Logó

Gesztenyés-meggyes torta Gabystól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Gesztenyés-meggyes torta Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tortához

A torta töltéséhez

A babapiskóta díszítéséhez ill. a tetejére

Összesen 1148 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tortához

A torta töltéséhez

A babapiskóta díszítéséhez ill. a tetejére

Összesen 6882 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tortához

A torta töltéséhez

A babapiskóta díszítéséhez ill. a tetejére

Összesen 242 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    56.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    851.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.3 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 1148 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.6 g

Zsír

  • Összesen
    341.3 g
  • Telített zsírsav
    193 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5110.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1266 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    1593 mg
  • Nátrium
    1717 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    841.7 g
  • Cukor
    460 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    752.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3041 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    1272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2996 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    537 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1972 micro
Összesen 6882 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 242 Kcal

Hozzávalók

A tortához

A torta töltéséhez

A babapiskóta díszítéséhez ill. a tetejére

Elkészítés

A tortához

  1. A tojássárgáját, a cukrot, a kakaóportkézi habverővel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a zsemlemorzsát és a tojások keményre vert habját. (Kézi habverővel segíthetünk a keverésben. A hab nekem is kicsit összeesik, de azért habos maradt.)
  2. A tortaformát ecsettel vékonyan kizsírozzuk, belisztezzük (ha teflon formánk van, akkornem kell), beleöntjük a masszát, és tűpróbáig sütjük.
  3. A formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd 3 lapba vágjuk.
  4. A tejszínízű pudingport 4 evőkanál cukorral, a tejjel megfőzzük, langyosra hűtjük, belekeverjük a vajat, a gesztenyepürét, porcukrot.
  5. Az alsó lapot félbevágott meggyel megszórjuk, és rákenjük a gesztenyekrémet, lefedjük a 2. tortalappal.
  6. A tejszínhabot fixálóval ízlés szerinti porcukorral kemény habbá verjük, felét rákenjük a lapra, megszórjuk a felezett meggyel, ésbefedjük a 3. lappal. Enyhén nyomkodjukmeg,ha oldalt picit kijön a krém, kenjük el az oldalán.
  7. A lap tetejét nagyon vékonyan megkenjük tejszínhabbal,az oldalátvastagabban, hogy később a babapiskóta beleragadjon.
  8. A babapiskóta díszítéséhez a cukrot, kakaót 4-5 evőkanál vízzel elkeverjük, és folyékonyra összemelegítjuk, úgy hogy a cukor elolvadjon. Folyékony"krémet" kell kapjunk, ha kell, kanalanként tegyünk még vizet hozzá. Beletesszük a vajat, és elkeverjük.
  9. Ecsettel megkenjük a babapiskótákat a csokis mázzal, és atorta oldalához ragasztjuk. Főzőcérnával körbekötjük, hogy fixen az oldalához ragadjon. Amaradék csokis "krémet" az ecset segítségével a torta tetejére folyatjuk.1 éjszakára a hűtőbe tesszük.
  10. Maradék habbal díszítjük a piskóták tövét, és felezett meggyet teszünk rá.
  11. A babapiskóta másnapra megpuhult, a helyén maradt, csak a dizájn kedvéért kötöttemát szalaggal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10993
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretjük a gesztenyés sütiket. Kedvem is volt tortát sütni, hát ezt találtam ki. Egyedül a babapiskóta kenegetése volt az, amivel elbíbelődtem, ezen még fejlesztenem, javítanom kell, de hát elsőre elnézhető (remélem), hogy nem lett tökéletes.:) Viszont a torta finom lett, és igazából ez volt a cél....

Hozzászólások

NEUDOLD

Nagyon szép mutatós a torta, finom is lehet. Volna egy kérdésem: mi az, hogy f?z?cérna. Ez "felszívódik", vagy azért majd le kell venni.

Gabys

Szió, a f?z?cérnát valamikor régen vettem a piacon, ahol ezerféle konyhai apró kiegészít?ket árultak. Ez 1 nagyobb guriga. Kicsit vastagabb mint a varró cérna, csak er?sebb és nem szakad. Ez a f? el?nye:) Ha bármit össze kell kötözzek pl. a húst is ezt használom. Az ételbe nem olvad bele, és könnyen leszedhet?. Ha nincs ilyened, akkor a sima varró cérnát is tudsz használni, csak akkor többet vágj le, az adott hosszúság 2x-3x-át és azt a kell? hosszúságra összehajtva használd. Az sem fog elszakadni. Elvileg... Remélem tudtam segíteni. Szép hetet kívánok, Gabi

Hozzávalók

A tortához

A torta töltéséhez

A babapiskóta díszítéséhez ill. a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek