Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes gesztenyetorta Csillárkától

Tejszínes gesztenyetorta Csillárkától
Tejszínes gesztenyetorta Csillárkától
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon egyszerű, de annál finomabb torta. A közepére még gesztenye rudat is formázhatunk, ami a torta felvágása után nagyon jól mutat. Kezdő sütögetőknek is bátran ajánlom!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát tortakarikában megsütjük.
  2. A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, a gesztenyemasszát belereszeljük, majd ízlés szerint rumot adunk hozzá.
  3. A kihűlt kakaós piskótakarikát 2 lapba vágjuk.
  4. A tejszínes gesztenyekrémmel betöltjük. 2-3 órát a hűtőben pihentetjük.
  5. A díszítéshez a gesztenyegolyókat, vagy szíveket félig csokiba mártjuk, majd megdermesztjük. Tejszínhabbal díszítjük, oldalát tortadarával panírozzuk. Tetszés szerint még díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 73 397
elküldve: 17
receptkönyvben: 301
elkészítve: 15/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Csillárka

Mióta szakács: 2011.04.27.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gesztenyetorta, gesztenyés-tejszínes torta, kakaós torta tejszínes gesztenykrémmel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mazsola75
Mazsola75 Fri, 2012-08-31 22:12

Kedves Csillárka!

Köszönöm szépen ezt a receptet. Párom 36. szülinapjára sütöttem meg.
Hatalmas sikert arattam, és ezt neked köszönhetem.

Puszi: Tünde

csillarka
Csillárka / csillarka Fri, 2012-08-31 22:25

Kedves Tünde!

Örülök, hogy sikere volt a tortának! :-)
Boldog szülinapot a Párodnak!

Szép estét! Kata

Goldvike
Goldi / Goldvike Sun, 2012-05-20 11:51

köszi a receptet, amilyen egyszerű, olyan isteni ez a torta! Nálunk kedvenc lett! A hulala meg kötelező, még másnap is szép formájú a tejszínhab díszítés.

csillarka
Csillárka / csillarka Fri, 2012-04-20 15:35

Szia Sütibaba!

Én mindig Hulala tejszínt használok, mert nagyon jó keményre fel lehet verni és nem is esik össze! Remélem Neked is sikerülni fog!

Sütibaba
Sütibaba Wed, 2012-04-25 12:19

Köszönöm szépen a választ! :) Én is Hulala tejszínt fogok használni hozzá.
Anyák napja után beszámolok a tortáról... de biztos nagyon fincsi lesz! ;)

Sütibaba
Sütibaba Fri, 2012-04-20 08:30

Kedves Csillárka!
Nagyon guszta ez a torta, Anyák napjára szeretném megcsinálni! :)
Technikai segítséget kérnék Tőled: Te milyen márkájú habot használsz a díszítéshez?
Mivel a habbal nem igazán szokott szerencsém lenni...mindig "összemegy"... :S
Köszönöm! :)

279
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
gesztenyemassza 50 dkg
növényi habtejszín 4 dl
rum 1 ek
csokoládédara 2 ek
habtejszín 1 dl
gesztenyemassza 2 dkg