r
Nosalty Logó

Gesztenyés szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 845 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 6757 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Összesen 306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 845 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.5 g

Zsír

  • Összesen
    408.2 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4439.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1050 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    1904 mg
  • Nátrium
    920 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    653.8 g
  • Cukor
    415 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    670 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2375 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    1311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1992 micro
Összesen 6757 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat.
  3. A tojássárgáját habosra kikeverjük, ezután a tojásfehérjét pedig felverjük. Amikor kezd habosodni a fehérje, a cukrot apránként hozzáadjuk, és egy nem túl kemény habbá verjük tovább. Ebbe forgatjuk bele a habosra kikevert tojássárgáját, majd hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, hozzáadjuk a rumot, és óvatosan összeforgatjuk, hogy ne törjük össze a habot.
  4. Egy tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kikenjük vajjal, és beszórjuk liszttel, a felesleget kiszórjuk, majd ebbe beleöntjük a piskóta tésztát, és betesszük a sütőbe, és tűpróbáig sütjük.
  5. Ha kész a piskóta, nem vesszük ki a formából, hanem egy sütőpapírra helyezzük fejjel lefelé, és így hűtjük ki. Miután kihűlt, egy éles pengéjű késsel körbevágjuk az oldalát, és kivesszük a formából, levesszük róla a sütőpapírt, és 3 egyforma részre vágjuk.

Hozzávalók a krémhez

  1. A gesztenyemasszát áttörjük egy villával, hozzáadjuk a porcukrot és a rumot, és jó alaposan kikeverjük.
  2. Vízgőz felett 5 dkg vajjal megolvasztjuk a fehér csokoládét, majd hozzáadjuk a gesztenyés masszához.
  3. Az eddigi krémhez hozzáadjuk a mascarponét, és alaposan összekeverjük.
  4. A habtejszínt felverjük, egy részét beleforgatjuk a gesztenyés krémbe, és hűtőben pihentetjük, amíg kihűl a piskóta.

Hozzávalók a díszítéshez

  1. A torta összeállítása úgy történik, hogy a teteje lesz az alja. A lapokat megkenjük krémmel, és egymásra tesszük. Ezután a torta oldalát és tetejét is megkenjük krémmel.
  2. Hűtőbe tesszük 20 percre, majd a keményre vert habtejszínnel tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 3220
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 30.

Receptkategóriák

Édesapám névnapjára készült ez a torta, mivel imádja a gesztenyés süteményeket. Nem szerettem volna, ha ez a torta egyszerű lett volna, ezért kicsit bolondítottam rajta. Meghozta a várt sikert, mivel mindenkinek nagyon ízlett, rekord idő alatt el is fogyott. Annak ellenére, hogy a gesztenyés sütemények tömények, meglepően krémesre és könnyedre sikerült.

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek