Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes gesztenyetorta Mandulától

Gluténmentes gesztenyetorta Mandulától
Gluténmentes gesztenyetorta Mandulától
95 perc / előkészület: 50 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Nagyszüleim 50. házassági évfordulójára készítette Anyukám ezt a finom tortát, gluténmentes változatban, mivel a Nagyapám sajnos lisztérzékeny. A torta kárára ez semmiképpen sem vált, nagyon finom volt, és a hatalmas karácsonyi trakta ellenére az utolsó morzsáig elfogyott! :) Szándékosan nem habos-babos, hanem igazán könnyű és egyszerű az elkészítése. További előnye, hogy jól szállítható (ez nálunk is szempont volt).

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

ajánlat

Ez egy igazán könnyű torta, bármilyen kisebb összejövetelre jó választás lehet :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Az egész tojásokat a cukorral nagyon habosra keverjük. (Legjobb, ha elővesszük a forgótálas robotgépet, és 20 percig verjük vele a tojásokat. Ha csak kézi habverőnk van, akkor érdemes szétválasztani a tojásokat.)
  2. Kanalanként hozzáadjuk a keményítőt és a darált diót, végül a kávét.
  3. Alaposan vajazott-keményítőzött tortaformába simítjuk, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (35-45 perc).
  4. Kihűtjük, majd 2 vagy 3 lapba vágjuk, attól függően, milyen magas lett a piskóta.

Krém

  1. Közben a pudingot 3 dl tejjel és 3 ek cukorral megfőzzük, és folyamatos keverés mellett kihűtjük.
  2. A vajat habosra keverjük 2-3 ek cukorral.
  3. A gesztenyemasszát összedolgozzuk a kihűlt pudinggal, majd kanalanként a vajhoz adjuk, és homogénre keverjük.
  4. A lapokat megkenjük a krémmel, úgy, hogy maradjon a torta tetejére és oldalára is. Bevonjuk a tortát a maradék krémmel.
  5. Tetszés szerint kidíszítjük.:)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 000
elküldve: 3
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mandula

Mióta szakács: 2013.05.28.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kávés gesztenyetorta, diós-kávés gesztenyetorta, gluténmentes gesztenyetorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

277
tojás 5 db
cukor 5 ek
étkezési keményítő 5 evőkanál
dió 10 dkg
őrölt kávé 2 teáskanál
csokoládés pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
cukor 4 ek
gesztenyemassza 35 dkg
vaj 10 dkg