r
Nosalty Logó

Gesztenyés Hello Kitty torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
B.Brigitta
Gesztenyés Hello Kitty torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 492 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3921 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 300 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 492 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    227.4 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2417.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    1037 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.4 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1802 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    919 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1778 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1480 micro
Összesen 3921 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 300 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásfehérjét kemény habbá keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a sárgáját, és végül óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet.
  2. Kikent tepsiben kisütjük.
  3. A krémhez a vajat, porcukorral kikavarjuk, majd hozzáadjuk a gesztenyét, rumot.
  4. A tejszínt a zselatinfixxel kemény habbá keverjük, és beleforgatjuk a gesztenyés masszába. A kettévágott piskótába töltjük.
  5. Marcipánnal vonjuk be.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8438
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gesztenyés Hello Kitty torta
B.Brigitta 24 recept

A barátnőm kislányát leptem meg vele.  

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Kérdezném mekkora tortaformában sütöd?

B.Brigitta

Szia! 24cm-es kapcsos tortaformában készült.

Törölt felhasználó

Köszönöm válaszod.

Törölt felhasználó

Szia! Érdekl?dnék, hogy a bajuszát mib?l csináltad?? Köszi, Hajni

B.Brigitta

Ez most csokiból van.Megolvasztottam és csíkokat húztam ,amit a h?t?be visszadermesztettem .De ha van marcipánod ,abból gyorsabban megvannak a bajuszkák.

melodyera

Szia! A kislányom születésnapjára szeretnék egy ilyen tortát elkészíteni és mivel kezd? vagyok, segítségre szorulok. Az els? kérdésem az lenne hogy kb. hány cm. magas lesz a torta ha elkészül? Ugye faragtál bel?le a formája miatt oldalt és a füleknél? Van marcipánom. Azt fel kell olvasztani és rá kell önteni a tortára? Kb. milyen mennyiség kell bel?le? A masnit te csináltad vagy lehet kapni? Ha te, akkor hogyan kell elkészíteni? A válaszokat el?re is köszönöm! Üdv.: Erika.

B.Brigitta

Szia ! Ha a krémmel betöltöd akkor kb 10cm magas .A két füle közt kell kivágni bel?le egy kicsit és a fej aljánál .Ha egy papírra lerajzolod a sablont ,akkor a betöltött kerek torta tetejére rakva könnyen ki tudod vágni erre a formára .A marcipánt nem szabad olvasztani ,(kevés )étkezési keményít?s ,vagy (kevés )porcukros deszkán kell kinyújtani úgy ,mint a tésztát ,Kb fél cm vastagra.http://www.youtube.com/watch?v=VjtKnXscdsM&feature=related

melodyera

Köszönöm szépen a gyors választ! A videóban krémmel is bekenték marcipán alatt a tortát. Ez esetben nem kell? Jól fog ráragadni a piskótára? Bocs a sok kérdésért!

B.Brigitta

Ha nem sok id? telik el a burkolás és a között ,hogy megeszitek ,akkor elég ha a torta krémb?l kensz a marcipán alá,ha nem rögtön eszitek ,akkor 25 dkg vaj,50 dkg porcukor 4 ev?kanál forró tejet kavarj össze jó mixerrel és vékonyan kend be mindenhol a tortát és tedd a h?t?be amíg egy kicsit megszilárdul (15perc) a vajas krém és utána vond be a marcipánnal.

melodyera

Nagyon szépen köszönöm a segítséget! 2 nappal a szülinap el?tt fogom megcsinálni mert ha elrontanám legalább lesz id?m más tortát megcsinálnom. Majd írok hogyan sikerült. Szép napot!

melodyera

Kedves Brigi! Megcsináltam. Tökéletes lett, csak kár hogy nem fogok enni bel?le :-( A tészta fincsi, a krém isteni. Igaz majd le szakad a derekam meg a csuklóm a nyújtástól (3× kezdtem neki, végül sikerült, mindig el szakadt a marcipán), de megérte, nyugodtan mondhatják rá hogy cukrászdából hoztam. Köszönöm szépen a receptet! Nagyon hálás vagyok a sok segítségért is! Üdv.: Erika.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek