Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés Hello Kitty torta

Gesztenyés Hello Kitty torta
Gesztenyés Hello Kitty torta
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A barátnőm kislányát leptem meg vele.

 

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét kemény habbá keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a sárgáját, és végül óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet.
  2. Kikent tepsiben kisütjük.
  3. A krémhez a vajat, porcukorral kikavarjuk, majd hozzáadjuk a gesztenyét, rumot.
  4. A tejszínt a zselatinfixxel kemény habbá keverjük, és beleforgatjuk a gesztenyés masszába. A kettévágott piskótába töltjük.
  5. Marcipánnal vonjuk be.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 396
elküldve: 6
receptkönyvben: 79
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

B.Brigitta

Mióta szakács: 2011.07.12.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gesztenyekrémes hello kitty torta, gesztenyés torta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

melodyera
melodyera Mon, 2012-10-08 20:55

Kedves Brigi! Megcsináltam. Tökéletes lett, csak kár hogy nem fogok enni belőle :-( A tészta fincsi, a krém isteni. Igaz majd le szakad a derekam meg a csuklóm a nyújtástól (3× kezdtem neki, végül sikerült, mindig el szakadt a marcipán), de megérte, nyugodtan mondhatják rá hogy cukrászdából hoztam. Köszönöm szépen a receptet! Nagyon hálás vagyok a sok segítségért is! Üdv.: Erika.

melodyera
melodyera Thu, 2012-09-20 10:04

Szia! A kislányom születésnapjára szeretnék egy ilyen tortát elkészíteni és mivel kezdő vagyok, segítségre szorulok. Az első kérdésem az lenne hogy kb. hány cm. magas lesz a torta ha elkészül? Ugye faragtál belőle a formája miatt oldalt és a füleknél? Van marcipánom. Azt fel kell olvasztani és rá kell önteni a tortára? Kb. milyen mennyiség kell belőle? A masnit te csináltad vagy lehet kapni? Ha te, akkor hogyan kell elkészíteni? A válaszokat előre is köszönöm! Üdv.: Erika.

B.Brigitta
B.Brigitta / B.Brigitta Thu, 2012-09-20 16:47

Szia ! Ha a krémmel betöltöd akkor kb 10cm magas .A két füle közt kell kivágni belőle egy kicsit és a fej aljánál .Ha egy papírra lerajzolod a sablont ,akkor a betöltött kerek torta tetejére rakva könnyen ki tudod vágni erre a formára .A marcipánt nem szabad olvasztani ,(kevés )étkezési keményítős ,vagy (kevés )porcukros deszkán kell kinyújtani úgy ,mint a tésztát ,Kb fél cm vastagra.http://www.youtube.com/watch?v=VjtKnXscdsM&feature=related

melodyera
melodyera Thu, 2012-09-20 17:20

Köszönöm szépen a gyors választ! A videóban krémmel is bekenték marcipán alatt a tortát. Ez esetben nem kell? Jól fog ráragadni a piskótára? Bocs a sok kérdésért!

B.Brigitta
B.Brigitta / B.Brigitta Fri, 2012-09-21 07:38

Ha nem sok idő telik el a burkolás és a között ,hogy megeszitek ,akkor elég ha a torta krémből kensz a marcipán alá,ha nem rögtön eszitek ,akkor 25 dkg vaj,50 dkg porcukor 4 evőkanál forró tejet kavarj össze jó mixerrel és vékonyan kend be mindenhol a tortát és tedd a hűtőbe amíg egy kicsit megszilárdul (15perc) a vajas krém és utána vond be a marcipánnal.

melodyera
melodyera Fri, 2012-09-21 08:20

Nagyon szépen köszönöm a segítséget! 2 nappal a szülinap előtt fogom megcsinálni mert ha elrontanám legalább lesz időm más tortát megcsinálnom. Majd írok hogyan sikerült. Szép napot!

B.Brigitta
B.Brigitta / B.Brigitta Tue, 2012-03-13 10:17

Ez most csokiból van.Megolvasztottam és csíkokat húztam ,amit a hűtőbe visszadermesztettem .De ha van marcipánod ,abból gyorsabban megvannak a bajuszkák.

Tris
Tris Wed, 2011-10-26 16:00

Szia!
Kérdezném mekkora tortaformában sütöd?

492
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 kk
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
gesztenyemassza 25 dkg
porcukor 2 ek
habtejszín 2 dl
rum 2 ek
vaj 10 dkg
zselatinfix 1 csomag
marcipán 20 dkg