Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-meggyes szelet Nóra konyhájából

Gesztenyés-meggyes szelet Nóra konyhájából
Gesztenyés-meggyes szelet Nóra konyhájából
60 perc / előkészület: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édes csokoládékrém savanykás meggyes réteggel, s mindez megkoronázva gesztenyével... élmény az ízlelőbimbóknak.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Csokoládékrém

Meggyes réteg

Gesztenyés krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk az étolajat és a natúr joghurtot, beleszitáljuk a kakaóval és sütőporral elvegyített lisztet, jól kikeverjük.
  2. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben (az enyém 38*25 cm-es), 15-20 perc alatt, 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.

Csokoládékrém

  1. A csokoládékrémhez az ét- és tejcsokoládét összetördeltjük, a tejszínnel összeolvasztjuk. Kihűtjük a krémet.

Meggyes réteg

  1. A meggyes réteghez a meggyet a vízzel és a cukorral felforraljuk, majd további 5 percig főzzük, majd fahéjjal és barna rummal ízesítjük. Botmixerrel pürésítjük. 20 g zselatint jéghideg vízbe áztatunk, majd mikróban felolvasztjuk, és összekeverjük a meggyel. Kihűtjük.
  2. A tésztát megkenjük a csokoládékrémmel (ha nem elég szilárd, betesszük a hűtőbe), majd a meggyel, hagyjuk dermedni.

Gesztenyés krém

  1. A gesztenyemasszát és a krémsajtot összekeverjük. A habtejszínt felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a gesztenyés masszát.
  2. A kész gesztenyés krémet eloszlatjuk a süteményen. Ízlés szerint kakaóporral, csokoládéforgáccsal díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x25 cm
  • költség: 1500 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 172
elküldve: 4
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Balogh Nóra

Mióta szakács: 2012.09.05.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenye, meggy, csokoládé

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

daunerzs
daunerzs Fri, 2018-07-13 18:33

Kedves Nóra, hány tojás kell a tésztához? Nem szerepel a receptben.

Üdvözlettel:
daunerzs

nyultanti
nyultanti / nyultanti Wed, 2019-05-01 12:22

Én is hiányoltam az összetevők közül, de máshol megtaláltam ugyanezt a receptet: ott 3 tojást írt. :)

860
finomliszt 150 g
cukrozatlan kakaópor 50 g
sütőpor 1 teáskanál
cukor 60 g
napraforgó olaj 1 ek
joghurt 100 g
tojás 3 db
étcsokoládé 100 g
tejcsokoládé 50 g
habtejszín 2 dl
meggy 400 g
víz 1 dl
cukor 50 g
fahéj 1 teáskanál
barna rum 20 ml
zselatin 20 g
gesztenyemassza 250 g
mascarpone 250 g
habtejszín 2 dl