Gesztenyés-meggyes szelet Nóra konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Balogh Nóra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
25g finomliszt91 kcal
-
19 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
12 kcal
-
17g joghurt10 kcal
-
28g tojás35 kcal
Csokoládékrém
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
8g tejcsokoládé45 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
Meggyes réteg
-
67g meggy30 kcal
-
17g víz0 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g barna rum8 kcal
-
3g zselatin11 kcal
Gesztenyés krém
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
Összesen
860
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
150g finomliszt546 kcal
-
114 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
71 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
165g tojás208 kcal
Csokoládékrém
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
50g tejcsokoládé268 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Meggyes réteg
-
400g meggy180 kcal
-
100g víz0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
20g barna rum46 kcal
-
20g zselatin67 kcal
Gesztenyés krém
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
5159
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
6.9g finomliszt25 kcal
-
2.3g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
4.6g joghurt3 kcal
-
7.6g tojás10 kcal
Csokoládékrém
-
4.6g étcsokoládé25 kcal
-
2.3g tejcsokoládé12 kcal
-
9.2g habtejszín27 kcal
Meggyes réteg
-
18.4g meggy8 kcal
-
4.6g víz0 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.9g barna rum2 kcal
-
0.9g zselatin3 kcal
Gesztenyés krém
-
11.5g gesztenyemassza21 kcal
-
11.5g mascarpone46 kcal
-
9.2g habtejszín27 kcal
Összesen
237
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 17.8 g
Zsír
-
Összesen 51.5 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 580.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 253 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 149.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 273 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 231 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 507 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 186 micro
Összesen
860
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 107.1 g
Zsír
-
Összesen 309.2 g
-
Telített zsírsav 125 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1017 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3484.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 777 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 551 mg
-
Foszfor 1520 mg
-
Nátrium 481 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 498.2 g
-
Cukor 232 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 896.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1637 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 213 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 576 mg
-
Retinol - A vitamin: 1385 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 3043 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1116 micro
Összesen
5159
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 41.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 140 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
237
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
150 g finomliszt
-
50 g cukrozatlan kakaópor
-
1 teáskanál sütőpor
-
60 g cukor
-
1 ek napraforgó olaj
-
100 g joghurt
-
3 db tojás
Csokoládékrém
-
100 g étcsokoládé
-
50 g tejcsokoládé
-
2 dl habtejszín
Meggyes réteg
Gesztenyés krém
-
250 g gesztenyemassza
-
250 g mascarpone
-
2 dl habtejszín
Elkészítés
Tészta
- A tojásokat a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk az étolajat és a natúr joghurtot, beleszitáljuk a kakaóval és sütőporral elvegyített lisztet, jól kikeverjük.
- A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben (az enyém 38*25 cm-es), 15-20 perc alatt, 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
Csokoládékrém
- A csokoládékrémhez az ét- és tejcsokoládét összetördeltjük, a tejszínnel összeolvasztjuk. Kihűtjük a krémet.
Meggyes réteg
- A meggyes réteghez a meggyet a vízzel és a cukorral felforraljuk, majd további 5 percig főzzük, majd fahéjjal és barna rummal ízesítjük. Botmixerrel pürésítjük. 20 g zselatint jéghideg vízbe áztatunk, majd mikróban felolvasztjuk, és összekeverjük a meggyel. Kihűtjük.
- A tésztát megkenjük a csokoládékrémmel (ha nem elég szilárd, betesszük a hűtőbe), majd a meggyel, hagyjuk dermedni.
Gesztenyés krém
- A gesztenyemasszát és a krémsajtot összekeverjük. A habtejszínt felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a gesztenyés masszát.
- A kész gesztenyés krémet eloszlatjuk a süteményen. Ízlés szerint kakaóporral, csokoládéforgáccsal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x25
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 9298
- Feltöltés dátuma: 2018. március 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Balogh Nóra
4 recept
Édes csokoládékrém savanykás meggyes réteggel, s mindez megkoronázva gesztenyével... élmény az ízlelőbimbóknak.