r
Nosalty Logó

Lambada szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lambada szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1073 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.5 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    536 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 1073 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    240.2 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2444.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    907 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    482 g
  • Cukor
    307 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    914 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1487 micro
Összesen 4284 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket keverőtálba tesszük.
  2. Robotgéppel kemény habbá veretjük.
  3. Lassan beleadagoljuk a cukrot, és fényesre verjük.
  4. Hozzáadagoljuk a tojások sárgáját, majd a pudingport, liszteket és a szódabikarbónát.
  5. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a massza 3/4-ed részét.
  6. A maradékba belekeverjük a kakaót, és kanállal rácsorgatjuk a sárga tésztára.
  7. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  8. Ha kész, kifordítjuk a tepsiből, és lehúzzuk róla a papírt.
  9. Amíg kihűl, elkészítjük a krémet.
  10. A vajat habosra keverjük a cukorral.
  11. A csokipudingport a tejben sűrűre főzzük.
  12. Ha kihűlt, hozzákeverjük a vajkrémhez, és jó habosra, simára keverjük.
  13. A tésztát 3 felé vágjuk, és megkenjük a lapokat a krémmel.
  14. Tetejét meghintjük vaníliás porcukorral, és kockákra vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24x32
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 282
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 61934
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 24.

Ajánló

Tetejére tehetünk csokimázat is, nekem most nem volt rá időm, mert a pákosztos családom azonnal falni akarta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A könnyű, piskótaalapú sütemények nagy kedvencek nálunk. A Lambada csoki és vanília hullámai olyan finomak, hogy szinte táncolnak az ember szájában. Vasárnap ebéd főzés közben készítettem, de az estét már nem várta meg, olyan gyorsan elfogyott.  

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek