r
Nosalty Logó

Gesztenyés-aszalt szilvás szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vojtkó
Gesztenyés-aszalt szilvás szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az aszalt szilvás krémhez

A gesztenyés krémhez

A mázhoz

Összesen 896 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az aszalt szilvás krémhez

A gesztenyés krémhez

A mázhoz

Összesen 4468 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az aszalt szilvás krémhez

A gesztenyés krémhez

A mázhoz

Összesen 254 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.5 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 896 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    200.9 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4729.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    1379 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    1844 mg
  • Nátrium
    933 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    637.7 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1749 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1608 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    1556 micro
  • β-crypt
    195 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1132 micro
Összesen 4468 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az aszalt szilvás krémhez

A gesztenyés krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztes keverékhez adjuk hozzá a sütőport és a fahéjat, majd keverjük jól össze.
  2. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét a cukor egyharmadával verjük fel, a sárgáját pedig a maradék cukorral, a tejjel, a margarinnal és az olajjal keverjük ki.
  3. Folyamatos keverés mellett adjuk a sárgájás keverékhez a lisztes keveréket, majd az egészbe óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét.
  4. A kész tésztát egyengessük el egy nagy tepsi alján, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alattsüssük meg.

Az aszalt szilvás krémhez

  1. Ehhez az aszalt szilvákat vágjuk apró kockákra. A lisztet kavarjuk csomómentesre a tejjel, a cukorral és a fahéjjal, majd kis lángon főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik. Ezután adjuk hozzá a szilvadarabokat, és még kevergessük a tűz fölött 2-3 percig. Ha nagyon besűrűsödik, adjunk még hozzá egy kis tejet, de ne legyen híg!
  2. Ha kisült a tészta, vágjuk 3 egyforma nagyságú részre. Az egyiket kenjük meg a meleg szilvás krémmel, és helyezzünk rá egy másik tésztaréteget.

A gesztenyés krémhez

  1. Olvasszuk ki a fagyasztott gesztenyepürét, és tűz fölött melegítsük össze a vajjal, amíg egységes nem lesz. Amíg hűl, verjük fel a tejszínhabot (kb. a folyamat felénél adjuk hozzá a vaníliás cukorral elkevert habfixálót). Óvatosan keverjük össze a gesztenyés krémet a tejszínnel, majd néhány órára tegyük be a hűtőbe, hogy megszilárduljon.

A mázhoz

  1. A mázhoz melegítsük fel tűz fölött a mézet, majd jól kavarjuk el a többi hozzávalóval.
  2. Ha elég szilárd már a gesztenyés krém, oszlassuk el a második réteg tésztán, majd fedjük le az utolsóval. Ennek a tetejére kerül a még meleg máz, majd egy éjszaka pihentetés után szeleteljük, és fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3060
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vojtkó 6 recept

Egyszer véletlenül gesztenyés mignont ettem, és nagyon ízlett. Aztán egy másik alkalommal, mikor aszalt szilvát ettem, és eszembe jutott a mignon, rájöttem, hogy milyen jól összeillik ez a két dolog: a szilva és a gesztenye. Igazából mignont szerettem volna készíteni, de sehogy sem tudtam bevonni a "fondantommal" a sütikockákat.:/ Ha valakinek van erre valamilyen titkos praktikája, nagyon örülnék, ha megosztaná velem. Aki mégis inkább mignont szeretne készíteni a receptem alapján, az dupla adag mázat készítsen. Vagy vegyen kész fondant, mert az is lehet, hogy a mázammal van a gond.:) A gesztenyés krémbe pedig lehet, hogy több gesztenyepüré is elférne. Így is gesztenyés íze van, csak nincs szép barna színe. Jó sütést és jó étvágyat kívánok hozzá, ha elkészítitek!:)

Hozzávalók

A tésztához

Az aszalt szilvás krémhez

A gesztenyés krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek