r
Nosalty Logó

Citromkrémes szelet Piroskától

Csiki Piroska
Citromkrémes szelet Piroskától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

840
Kalória
12.1g
Fehérje
119.2g
Szénhidrát
34.7g
Zsír
32.4g
Víz
98.8g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
60.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 840 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 6722 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 293 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 840 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    277.2 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2974.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    1083 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    893 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    953.3 g
  • Cukor
    485 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    259.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1523 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    594 micro
Összesen 6722 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 293 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Először a krémet készítjük el.
  2. A lisztet egy tálba tesszük, közepébe ütjük a tojást, a porcukorral elkavarjuk, következik az olaj, majd a tejben felfuttatott szalalkáli, végül a liszttel összegyúrjuk. Ha szükséges, még adhatunk hozzá egy kevés tejet.
  3. 4 részre osztjuk, érdemes lemérni, hogy a lapok egyformák legyenek. 4 lapot nyújtunk (fólia között), és tepsiháton, sütőpapíron egyenként megsütjük (10-12 perc). Minél vékonyabbra nyújtjuk, annál szebb lesz a sütemény.
  4. Amikor megsültek a lapok, összerakjuk a tésztát: az alsó lapot megkenjük kocsonyával, rá a második lap, a krém, a harmadik lap, kocsonya, és végül a negyedik lap.
  5. A tetejét bevonhatjuk citromos cukormázzal vagy olvasztott csokival, de megszórhatjuk akár porcukorral is.

Krém

  1. 4 dl tejet felteszünk forrni. A grízt, a lisztet és a kristálycukrot elkavarjuk a maradék 2.5 dl tejjel, és a fövő tejhez adjuk. Állandó kavarással besűrítjük, majd hűlni tesszük.
  2. A vajat a porcukorral habosra kavarjuk, majd a kihűlt péphez adjuk. Hozzáadjuk a citrom héját és levét. A citrom méretétől függ, hogy mennyi levet adunk hozzá, kóstolással döntjük el.
  3. Amikor megsültek a lapok, összerakjuk a tésztát: az alsó lapot megkenjük kocsonyával, rá a második lap, a krém, a harmadik lap, kocsonya, és végül a negyedik lap.
  4. A tetejét bevonhatjuk citromos cukormázzal vagy olvasztott csokival, de megszórhatjuk akár porcukorral is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 12 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 25x40

Ez egy újabb kedvenc a családban, én citromos cukormázzal vontam be. A kész süteményt hűtőben pihentessük, amíg a lapok megpuhulnak, csak azután szeleteljük. Igazán másnap finom.

Nosalty stories

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...