Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Flamingó szelet főzött krémmel

Flamingó szelet főzött krémmel
Flamingó szelet főzött krémmel
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenképpen hagyjátok állni 1 napot!!

hozzávalók / 6 adag

  • 30 dkg liszt
  • 4 ek porcukor
  • 1 ek zsír
  • 1 db tojás
  • 1 dkg szalalkáli
  • 1 császárkörte aroma
  • 1-2 dl tej

Krémhez:

  • 20 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 6 dl tej
  • 6 ek liszt
  • 1 cs vaníliás cukor
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és 3 lapot sütünk belőle.
  2. A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  3. A tejből liszttel sűrű pépet főzünk, és ha kihűlt, a margarinos krémhez keverjük.
  4. A tésztalapokat megkenjük a krémmel.
  5. Másnapra szépen megpuhul, és jól szeletelhető.
  • sütési hőfok: 120°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 32 926
elküldve: 12
receptkönyvben: 226
elkészítve: 15/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Szepi Ágica

Mióta szakács: 2011.11.19.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes szelet, rózsaszín krémes sütemény, réteges krémes süti

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

livicica
livicica Tue, 2013-12-31 16:26

Hát elsőre én is megijedtem, felbontom a császárkörte aromát (még sosem használtam korábban) olyan aceton szaga volt, hát jó, összegyúrtam a tésztát, elkezdtem sütni, ki akarom venni, annyira erős szaga volt, hogy be kellett csuknom a szemem mert elkezdte csípni (jó, mondjuk eléggé közel hajoltam...). Hát gondoltam, már csak azért is végigcsinálom. Kíváncsian vártam a ma reggelt, mikor szeletelni kellett. EZ VALAMI ISTENI FINOM LETT!!! Köszönöm a receptet, nem gondoltam, hogy ilyen fincsi lesz! És nagyon könnyű megcsinálni!

Fresita
Fresita Fri, 2013-05-31 13:45

Jujj, elkezdtem sütni, és elöször nagyon megijedtem...tudom, talán nem kellett volna, de megkóstoltam a nyers tésztát,biztos ami biztos. Szörnyüíze volt...ez az íz keveredve a szalakáli szagával...hát, majdnem feladtam félúton. De aztan úgy voltam vele, hogy ha mindent a recept szerint csinalok, biztosan nem lesz belölenagy katasztrófa. És lám, szépen összeállt a sütim,a krém pedig isteni:) persze majd holnap leszek okosabb, amikor már szelhetem, de szerintem nem lesz baj:)
Én egyébként margarinnal csináltam zsìr helyett(Spanyolországból írok, itt nem ismerik a jo kis zsírt:)), és több lisztet vett fel, mint 30dgk. Pont ezért kisit halványabb is lett a tészta.
(Hihihi, Anyukam mindig nevet rajtam, mert mindig azt mondom:nem baj, ha nem lesz tökéletes, itt ugysem tudják, milyennek kell lennie:)

szepike
Szepi Ágica / szepike Tue, 2013-11-05 13:08

Köszönöm nektek! :) Igen ez egy igazán mutatós és finom sütemény,és nem egy ördöngös dolog az elkészítése sem. :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-05-20 09:41

Csodás, a neve is annyira figyelmet felkeltő, és a süti, az mesés, hamarosan készítem, most azonban azonnal mentem. :)
Éva-Anyóca