r
Nosalty Logó

Gazpacho ahogy Lunita készíti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lunita
Gazpacho ahogy Lunita készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 400 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1594 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    948.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    141 micro
  • β-karotin
    648 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 400 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    114.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3792.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    2739 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1042.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    565 micro
  • β-karotin
    2593 micro
  • β-crypt
    107 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    1054 micro
Összesen 1594 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    696 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fehér kenyérről levágjuk a héját, felkockázzuk, és egy kis olívaolajon serpenyőben jól átpirítjuk.
  2. Felöntjük a zöldséglével lassan, óvatosan adagolva, a kenyér szépen lassan fogja felszívni a zöldséglevet. Körülbelül fél órán keresztül főzzük a zöldséglében a kenyérkockákat, egészen addig, míg az egész egy massza lesz. Kevergessük meg időnként, nehogy leégjen. (Van aki csak beáztatja a kenyérkockákat a zöldséglébe, nem főzi benne, de mindenképpen legalább egy fél órát hagyjuk ázni akkor is, ha nem főzzük.)
  3. Amíg fő a zöldséglében a kenyérkocka, az uborkát meghámozzuk, ízlés szerint kivághatjuk a magjait, és felaprítjuk. Ugyanígy teszünk a paradicsommal is, a héját forró vízben történő áztatás után lehúzzuk. Felaprítjuk a sonkahagymát, a paprikát, hozzáadjuk a paradicsomot, uborkát, és rálocsoljuk az olívaolajat is. Hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát is.
  4. A zöldségeket az olívaolajjal összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a kissé kihűlt zöldségleveses kenyérmasszát. Sózzuk, borsozzuk, összeturmixoljuk alaposan az egészet, hogy egy krémes állagú masszát kapjuk. A gazpacho alapvetően nem híg, kifejezetten laktató étel.
  5. A levest legalább egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Tálaláskor tegyünk az asztalra egy kis balzsamecetet is.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1470
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gazpacho ahogy Lunita készíti
Lunita 1 recept

Több évig éltem Spanyolországban, és miután hazaköltöztem, nagyon kerestem egy igazán jó gazpacho receptet. Akkoriban még nem voltak webszakácskönyvek, gasztroblogok, így hagyományos szakácskönyvekben kutattam, plusz Spanyolországban is kérdezősködtem, ki hogyan csinálja. Valójában a gazpacho olyan, mint a lecsó, mindenki saját ízlése szerint készíti. Nekem ez a recept vált be, és mivel teljesen ugyanilyet nem láttam itt a NoSalty-n, ezért gondoltam, megosztom Veletek. A levest kanalazva mindig újból Madridban vagyok egy bárban.... Amikor végre megint zamatos a paradicsom, alig várom, hogy literszámra főzzem a gazpacho-t. Vendégváró ételnek is kiváló, mert már előző este elkészíted, és másnapra jól összeérnek az ízek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek