r
Nosalty Logó

Garam masalás indiai krumplileves Ernyey Bélától és Balaton Dóritól

Nosalty
Garam masalás indiai krumplileves Ernyey Bélától és Balaton Dóritól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

252
Kalória
4.8g
Fehérje
34.9g
Szénhidrát
11.2g
Zsír
193.6g
Víz
30.1g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
5.9g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1007 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    193.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3048 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 252 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1283.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    139.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    774.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1583 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12192 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 1007 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    405 micro
  • β-karotin
    998 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 82 kcal

Elkészítés

  1. Első lépésként tisztítsuk meg a vajat. Ha nem kapunk eleve tisztított vajat, azaz ghí-t, akkor azt otthon is elő tudjuk állítani. A vajkockákat egy lábasban felforrósítjuk, és a habzás során keletkezett habot egyszerűen lekanalazzuk róla, és kész is a tisztított vaj.
  2. Egy lábosban felforrósított vajba beleszórjuk a masala vagy római kömény őrleményt (igen, nem tévedés a két evőkanál, mi még többel főzzük!), a fahéjat, és hagyjuk kicsit megpirulni.
  3. Ekkor tesszük hozzá a megtisztított és apró kockákra vágott leveszöldséget és a hagymát. Felöntjük forró vízzel, beletesszük a meghámozott és nagy kockákra vágott krumplit, a chilit, sózzuk, és berántás nélkül puhára főzzük a levest.
  4. Ha kész, botmixerrel pépesítjük. Tálaláskor joghurttal és friss petrezselyemmel, hagymachip-szel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Ernyey Béla, feleségével Balaton Dórival közösen a Nosalty konyhájában járt, hogy az egyik utazásuk során megismert ételüket elkészítsék nekünk/nektek.

További receptek

Vegán krumplileves

Senkinek nem kell lemondania a magyaros ízekről: még azoknak sem, akik vegán étrend szerint étkeznek. Ebben a burgonyalevesben egy szemernyi állati eredetű alapanyag sincs, mégis hozza azt a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...