r
Nosalty Logó

Galuska paradicsomos-tejszínes szósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sebojana
Galuska paradicsomos-tejszínes szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A galuskákhoz

A szószhoz

Összesen 532 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A galuskákhoz

A szószhoz

Összesen 2128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A galuskákhoz

A szószhoz

Összesen 185 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 532 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    84.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3116.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1120 mg
  • Nátrium
    723 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    621.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    630 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1332 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 2128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3496 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A galuskákhoz

A szószhoz

Elkészítés

A galuskákhoz

  1. Hámozzuk meg és vágjuk fel a krumplikat, mossuk meg hideg vízben, majd sós vízben tegyük fel főni. Főzzük addig, amíg puhák nem lesznek (egy villával ellenőrizzük) majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni.
  2. Ha a krumpli kihűlt, nyomjuk át krumplinyomón – én egy dagasztótálba nyomtam őket. Sózzuk, üssük rá a tojást, keverjük össze, majd kezdjük hozzáadni a lisztet folyamatos keverés/gyúrás mellett. Több-kevesebb lisztet is felvehet a tészta, addig adjuk hozzá, amíg össze nem áll.
  3. Szórjuk meg liszttel a gombócot majd tegyük hűtőbe amíg a szószt elkészítjük.
  4. Egy lábasban felteszek vizet forrni, sózom, illetve kevés olajat öntök bele – hogy biztosan ne tapadjanak össze a galuskák. A krumplis gombócot egy lisztezett felületen kb. ujjnyi vastagságúra nyújtom és felvágom (nekem elég rusztikusra sikeredett, voltak kisebb-nagyobb darabkák). Amikor a víz forrni kezd, beledobálom a galuskákat és pár percig főzöm őket. Egyszer-kétszer átkeverem miközben fő, és amint feljönnek a felszínre, le is szűröm.

A szószhoz

  1. A szószhoz a vöröshagymát vágjuk apróra, egy lábasban dinszteljük meg a zsíron. Amint üvegesre pároltuk, nyomjuk hozzá a fokhagymát, öntsük rá a paradicsomot, szórjuk bele a sajtot, a sót és a borsot, majd keverjük össze.
  2. Hagyjuk összefőni az ízeket – illetve a sajtot megolvadni –, majd adjuk hozzá az egyéb fűszereket (ez az én esetemben oregánó, bazsalikom és kevés őrölt chili volt) és a tejszínt. Keverjük el, rottyantsuk össze, majd vegyük le a tűzről pihenni.
  3. A galuskákat beledobom a szószba, kis lángon összeforgatom őket majd pár perc hűtés után tálalom.
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 369
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
sebojana 2 recept

Hozzávalók

A galuskákhoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!