Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökös sonkás-sajtos galuska

Sütőtökös sonkás-sajtos galuska
Sütőtökös sonkás-sajtos galuska
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a Gasztronómiai kalandozások egy oldalkocsis motorkerékpáron c. könyvben találtam, melyet egy kis módosítással készítettem el. Mivel parmezán sajt nem volt itthon, improvizáltam, és az eredmény fantasztikusan finom lett!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ha előző nap készítjük el, akkor a reszelt füstölt sajtot csak a sütés-melegítés előtt tegyük rá. Készíthetünk sajtmártást is hozzá (a reszelt sajt így a mártásba kerül), akkor laktatóbb és önálló fogásként is megállja a helyét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőtököt félbevágjuk, a magokat kiszedjük, majd fóliázott rácsra tesszük, és héjastul megsütjük. Amikor kihűlt, a belsejét kikanalazzuk egy nagyobb tálba.
  2. Az így kapott sülttök-püréhez hozzákeverjük az előre felvert tojást, az apróra felvágott sonkát és a 25 g sajtot (én szárított parmezán típusú sajtport tettem bele). Sózzuk, borsozzuk, és reszeljünk rá szerecsendiót. Fakanállal keverjük bele apránként adagolva a lisztet, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
  3. Egy magas falú lábasban forraljunk fel vizet. A masszából 2 teáskanál segítségével ovális galuskákat formázzunk, kis adagokban főzzük ki a forrásban lévő vízben. Amikor a galuskák feljönnek a víz felszínére, szűrőlapáttal szedjük ki egy szűrőbe, hogy a víz teljesen lecsepegjen róluk.
  4. A megadott margarin mennyiséggel kikenünk egy sütőtálat, amibe óvatosan átszedjük a még forró galuskákat, és reszeljünk rá bármilyen füstölt sajtot. Mivel a sajt rögtön ráolvad, így azonnal fogyasztható.
  5. Tálalás előtt (ha kihűlt) érdemes előmelegített sütőbe tenni, közepes hőfokon 15 percig sütni.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x18x5 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 878
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Étcsoki

Mióta szakács: 2016.10.30.
3 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Sonkás-sülttökös galuska, sonkás-tökös nokedli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

951
sütőtök 25 dkg
füstölt-főtt tarja 17.5 dkg
tojás 1 db
finomliszt 17.5 dkg
parmezán sajt 25 g
szerecsendió 1 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
füstölt sajt 10 dkg
margarin 5 dkg