Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos nokedli Gablajt konyhájából

Kolbászos nokedli Gablajt konyhájából
Kolbászos nokedli Gablajt konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyámtól örököltem ezt a receptet, de nincs kőbe vésve, a családban mindenki fejből készíti.

hozzávalók / 4 adag

A nokedlihez

A kolbászos alaphoz

ajánlat

Kinek hogy ízlik, lehet paprikával, paradicsommal variálni. Tejföllel tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nokedli tésztához a lisztet és a tojásokat összekeverjük annyi vízzel, hogy sűrű tésztát kapjunk, majd sós, lobogó vízben kifőzzük.
  2. A hagymát apróra kockázzuk, egy lábasban kis lángon megpirítjuk. Míg pirul, a kolbászt felkarikázzuk, majd a karikákat elfelezzük.
  3. Ha a hagyma megpirult, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk kb. 2 kávéskanál pirospaprikával, összekeverjük. A kolbászt hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, visszatesszük a tűzre, s kissé zsírjára sütjük.
  4. Ha ez megvan, összekeverjük a nokedlivel, és voilá!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 14 151
elküldve: 4
receptkönyvben: 263
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Gablajt

Mióta szakács: 2013.02.12.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

nokedli kolbásszal, kolbászos galuska, nokedli

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rozsa1958
rozsa1958 Sat, 2014-07-05 15:46

Ma elkészítettem és nagyon finom lett.Kovászos uborkával jól bezabáltunk belőle.

767
finomliszt 50 dkg
tojás 3 db
víz 1 dl
0 ízlés szerint
kolbász 20 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 kávéskanál
napraforgó olaj 1 ek