Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott párizsi ahogy witch készíti

Rántott párizsi ahogy witch készíti
Rántott párizsi ahogy witch készíti
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig csak egyszer sütöttem sajttal töltött rántott párizsit. Olyan régen volt, nem is emlékszem, mikor. A sajt valószínűleg mind kifolyt, azért került a süllyesztőbe. Azon gondolkodtam, hogyan lehetne mégis sajttal megsütni? Ezt találtam ki, egy csepp sem folyt ki!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Zöldfőzelékekhez feltétnek, vagy csak magában hidegen-melegen. Legközelebb sonkával fogom kipróbálni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A párizsiszeleteket megkenjük krémsajttal, reszelt sajtot szórunk rá, feltekerjük, fogvájóval rögzítjük.
  2. Duplán panírozzuk. Liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa, ismét tojás, zsemlemorzsa.
  3. Bő, forró olajban hirtelen kisütjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 450
elküldve: 8
receptkönyvben: 753
elkészítve: 20/35
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos rántott párizsi, rántott párizsi sajttal töltve, bundás parizer

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

juhjud
juhjud Sat, 2016-02-27 10:02

Nagyon finom vacsora lett belőle, amit friss salátával fogyasztottunk. Nosztalgikus hangulatokat idézett fel bennem ez az étel. Édesanyám készített nekem utoljára rántott párizsi feltétet, főzelékre. :-)

witch
witch / witch Sat, 2016-02-27 15:18

Nagyon orulok, hogy bevalt a recept! Koszonom, hogy megirtad. :o)
Neha jol esik ilyesmit kesziteni, a szep emlekek miatt.

andresz
andresz Mon, 2015-08-24 13:53

köszi a receptet ,nagyon jól sikerült :) receptkönyvbe mentve :)

witch
witch / witch Mon, 2015-08-24 17:37

Nagyon szivesen, orulok, hogy Neked is bevalt a recept. :o)
Koszonom, hogy megirtad!

terranova56
terranova56 Mon, 2015-06-29 19:34

Szia Witch!

Az egyszerűségében nagyszerű, elképesztő mennyi mindenre lehet a párizsit használni, nálunk 350ft/kg, mondjuk van 1500-ért is, töprenghetünk, mi a különbség? 1500-ért már szűzpecsenyét lehet kapni.
Nem tudom milyen borsóra gondoltál, zöld, vagy sárga, de nálunk otthon a zöldborsó és a finomfőzelék a nyerő, édesen, tejjel.
Üdv: Ticcsi

witch
witch / witch Mon, 2015-06-29 23:52

Szia! Szerintem 1500 ft-ert inkabb szuzpecsenyet vegyel. :o) Azt is meg lehet tolteni sajttal. Nalunk az olcso parizsi gumi izu, de probalok mast enni mint felvagottat. Ilyenkor nyaron konnyebb, peldaul egy sargadinnye fele a reggelim.
Zoldborsora gondoltam, azt nagyon szeretjuk. Itt csak fagyasztott van ami hasonlit az "eredetihez". A konzerveket puhara meg szurkere fozik. :o( Igen-igen, edeskes borsofozelek a nyero nalunk is, de a finomfozelek is johet!

udv:witch

terranova56
terranova56 Tue, 2015-06-30 19:53

Szia!
Nekem az a tapasztalatom, nem feltétlenül az olcsó a gumi ízü, mielőtt a mélyhűtőbe vásárolok, előtte megkóstolom.
Örülök, hogy említetted a sárgadinnyét, mert jön a szezon, és én is szeretem, ilyenkor a legérettebbeket veszem meg, és botmixerrel leturmixolom, kell hozzá ízlés szerint cukor, vagy édesítő, ha túl sűrű, egy kevés víz, és ezt iszogatom nap közben. Sűrű rostos, mi kell még?
Természetesen szinte minden gyümölccsel elkészíthető, csak citrom, vagy citromsav, és édesítő kell hozzá. A sárga és a görögdinnye, amihez nem szabad citromot tenni
Persze van néhány gyümölcs, ami turmixolás után oxidálódik (pl. alma) ilyenkor kérdezik a kollégáim: hogy tudod ezt a barna löttyöt meginni? Szerintem az íz beszél.
üdv: Ticcsi

witch
witch / witch Wed, 2015-07-01 03:16

En mar nagyon regen ettem otthoni parizsit es akkor meg csak egy volt belole, de az finom volt.
Mi a dinnyeket csak kiesszuk a hejabol. :o)
Az almat en is beleforgatom citromlebe, hogy ne barnuljon be, de a leve, ha barna, az nem zavar. A lanykam azt mondja, hogy azon latszik, hogy igazi. Nalunk arulnak a boltokban is olyat, apple cider a neve.

udv:witch

b-n
b-n Tue, 2015-06-23 13:34

Elkészítettem sonkából, zöldborsó főzelék mellé. 2 szeletet ragasztottam össze a krémsajttal, majd azt paníroztam. Jó ragasztónak bizonyult, elég volt csak panír után hústűvel megfogatni és úgy kisütni, addig kezelhetőnek bizonyult. Nagyon finom lett. Remek ötlet, egyszerű recept, felveszem a kedvenceimbe!

witch
witch / witch Tue, 2015-06-23 18:20

Nagyon orulok, hogy ennyire bevalt ez a kis "ragaszto" recept. :o)
Koszonom a visszajelzest!

Domimami55
Domimami55 Sat, 2012-08-25 07:36

Sziasztok! Ez a recept nálunk is nagyon bejött, de én egyszerűsítettem, mert töltés után csak félbehajtottam a párizsit, széleit összenyomtam, és tényleg nem folyik ki a sajt. Füstölt párizsiból készítettem el,isteni lett. A másik változatnál a párizsit sonkás sajttal kentem meg és füstölt sajtot szórtam rá. Nem is tudtuk megmondani melyik változat a finomabb. Köszönöm ezt a gyors, olcsó receptet.

witch
witch / witch Sat, 2012-08-25 14:24

Nagyon szivesen! Koszi, hogy megosztottad velunk
a Te valtozatodat, nagyon jol hangzik.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-03-16 09:10

Kedves witch!

Köszönjük szépen, és viszont kívánjuk a kellemes pihenést, és a jó sütés-főzést is.:-))
Itt burgonya!!! nélkül , esetleg rizs, (szerencsére most már friss zöldségekből saláta), -nem lehet elképzelni az ilyen rántott csodákat.:-))
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

witch
witch / witch Fri, 2012-03-16 21:24

Kedves Eva-Anyoca!
Nalunk is van egy sutoben sult burgonya koret amibol
nem tudok eleget kesziteni. 2-3 kg sutok harmunknak
es ha nincs hozza hus az sem szamit, ugy hogy ismerosen
hangzik amit Te irtal. :)
Kellemes sutkerezest a hetvegere! :D
udv:witch

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-03-15 19:22

Kedves witch!

Ez a rántott párizsi teljesen bejött,- igaz burgonyapürével, és friss vegyes salival, jóllakató ebédünk volt.:-))
Köszi:-))
Éva-Anyóca

witch
witch / witch Thu, 2012-03-15 22:58

Kedves Eva-Anyoca!
Hmmm, jol hangzik ugy is, ahogy Te keszitetted!
En koszonom a pozitiv visszajelzest! :)
Igazan nincs mit, mert Te faradoztal! :D
Kellemes hetveget kivanok!
udv:witch

witch
witch / witch Wed, 2012-03-14 14:54

Szia Klari3!
Nagyon szivesen! Orulok, hogy tetszik! :)
A lanyom nagy sushi rajongo, onnan az otlet.
En meg koszonom a Te otletedet, ki fogom
probalni!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-03-14 14:44

Kedves witch!

Köszi,mentve.:-)
Finom, gyors, nem túl drága alapanyagok, magában is fincsi, esetleg párolt rizs, vagy burgonyapüré, szóval jöhet.:-))
Az ötlet, nagyon jó, amit Klari3 adott.:-)
Nekem mindig szanaszét ment, és tényleg félredobja az ember az olyan recit, de így már nem.
Szép, tavaszias hosszú hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

witch
witch / witch Wed, 2012-03-14 14:52

Kedves Eva-Anyoca!
Nagyon szivesen! Nalunk
borsofozelekkel jott be.:)

Klari3
Klari3 Wed, 2012-03-14 14:01

Szia Witch!
Köszi a receptet,nagyon ötletes,főleg ahol gyerekek vannak ez fogyó cikk:))
Ha a reszelt sajtba beleütsz egy tojást semmiből se fog kicsurogni,én a rántott sajtot is régóta így csinálom.

1028
párizsi 30 dkg
krémsajt 10 dkg
sajt 10 dkg
finomliszt 5 dkg
tojás 3 db
zsemlemorzsa 20 dkg
napraforgó olaj 2 dl