Nosalty Logó

Sütőben sült rántott hús

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bokibo
Ezen a képen: Sütőben sült rántott hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 18% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 494 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1975 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 190 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1112 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 494 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.2 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4448 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1921 mg
  • Nátrium
    1576 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    575.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    951 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 1975 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 190 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellett kiklopfoljuk, amilyen vékonyan szeretjük.
  2. Sózzuk, borsozzuk, vékonyan megkenjük fokhagymakrémmel.
  3. Bepanírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa.
  4. Egy tepsit bekenünk olajjal (én szilikonlapot használtam, azt nem kentem be). Rátesszük sorba egymás mellé a husikat, és a tetejüket vékonyan megkenjük olajjal.
  5. Előmelegített sütőben sütjük. Félidőben megfordítjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sűtés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 517
  • 7 napos nézettség: 1617
  • Össznézettség: 272726
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is sütőben sütöm, gondoltam, ennek sem lesz semmi baja így. Nagyon finom lett, ajánlom mindenkinek, hogy egyszer próbálja meg így. Na meg se olajszag, se rengeteg mosogatnivaló :).

Hozzászólások

Törölt felhasználó

hmm, én is süt?ben szoktam, kiváló! :] orsi

Törölt felhasználó

Combot már én is sütöttem süt?ben, de mellet még nem mertem. Finomabb volt, mintha olajban sütöttem volna. A fasírtot is próbáltam egyszer süt?ben elkészíteni, de az valahogy nem jött be.

Szabó Antalné

Hüm.Nagyon finom lehet megcsinálom,mert diétáznom kell,és így nem totyog a zsírban.Köszi.

tuncsi77

Szia! Azt szeretném csak kérdezni,hogy körülbelül mennyi ideig kell sütni?Honnan tudom,hogy mikor van félid??Köszi!Tünde

bokibo

Tuncsi77 Szia! 50 percig kell sütni kb:)

cristhy

Kedves Bokibo! Köszönöm a receptet,nagyon jól sikerült,ezentúl mindig így készítem majd el! üdv

bokibo

Nagyon örülök, hogy jól sikerült:)

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett igy sutoben is. Es nem is kellett mellette allni amig elkeszul. Addig csinalhattam mast. Eddig en se mertem sutobe sutni, de ezutan csak igy fogom.

bokibo

Örülök, hogy sikerült:) Igen, én is szeretem, hogy nem kell ott állni mellette és nem lesz minden csupa olaj. Próbáld ki egyszer a fasirtot i sígy sütni! Nagyon jó!!! Kriszti

sarai eva

El?ször féltem, hogy mit fog szólni a család, mikor a hétvégén így készítettem a húst. Nem kellett volna félnem! Nagyon tetszett nekik, hogy nem csöpögött az olaj a szájukról és kérték, legközelebb is így csináljam. Nem beszélve arról, hogy nem volt sem a lakásnak, sem nekem olajszagom. Köszönöm a jó receptet.

bokibo

Örülök, hogy tetszett:)

Othello

Szeretném megkérdezni, hogy ez a módszer karajból, tarjából is m?ködik?

bokibo

Szerintem m?ködik karajból, tarjából is, de még nem próbáltam. Ma a májat sütöttem így és nagyon finom lett. Na és persze nem csapkodott az olaj mindenfelé.

Marika nagyi

Ha tepsibe sütöm a rántott karajt, akkor ha elkészült kiszedéskor forró vízbe mártom, de csak egy pillanatra és már rakom is a tálra és letakarom, így finom puha lessz a bundája, nem fog elázni. Már kipróbáltam, mert el?ször én is féltem t?le. Üdv: Marika mama!

Törölt felhasználó

Tegnap így készítettem, szépen átsült, de a panírja száraz volt, mintha nem sült volna át a zsemlemorzsa. Mit ronthattam el?

anyucika26

Sziasztok! Már egy hasonló receptnél leírtam tippjeim, ha megengeditek nektek is leírom. Mi amióta az eszemet tudom mindig süt?ben sütöttük a rántott húst. Tök mindegy hogy csirke, disznó karaj, tarja, sz?zpecsenye (mellesleg abból a legfinomabb) mindig puha a husi, ropogós a bunda. Én zsírt használok, olajat nem, nehezen emészt?dik meg, iszonyat er?s szaga van. Szóval nem szeretem. Falun élek, így a zsír az kéznél van mindig, tartunk állatokat. Miel?tt paníroznám a husit beáztatom hideg vízbe, így kiázik a vér a husiból, és nincs a "véres a csont mellett" szitu. Kb 10-15 perc. Aztán leöblítem, és mehet a panír. A tepsibe teszek annyi zsírt, hogy ellepje a husit. Csirkénél elég félig is. Aztán addig melegítem fent a gázon még olyan forró nem lesz, hogy amikor beleteszem a szeleteket akkor elkezd sülni. Ezután be az el?melegített süt?be, és ott már szépen sül tovább. Így azért jó, mert nem áll a zsírba a husi, nem ázik a bunda. Aztán 1-2x megfordítom sütés közben és szép pirosra sütöm. A lényeg, hogy nem szabad hirtelen sütni. Ha kész egy papírtörl?vel bélelt tálba szedem ki, ez felszívja róla a felesleges zsírt. A husi puha lesz, a bunda ropogós, de nem k? kemény. A párom azel?tt nem ette a csirke rántott húst, mert kemény volt a hús, véres volt a csont mellett. Amióta nálunk el?ször megkóstolta imádja! Próbáljátok ki! Merem ajánlani! :)

zafirov

Hát bocsika a megjegyzésért, de ha már annyi zsír van a tepsibe, hogy ellepje a husit, akkor már nem éppen lightos és nem éppen zsírmentes. Meglátásom szerint, ha egy husit ellep a zsír, akkor már jócskán fel is szív bel?le. Jelen receptnél, szerintem, pedig az a lényeg, hogy minél kevesebb zsiradékot használjunk, és esetleg fogyókúrázók is nyugodtabban ehessenek bel?le :-)) én is azóta eszem újra rántott dolgokat, miután kipróbáltam ezt a technikát, ugYanis a fogyókúrába nem fér bele a tocsogó olaj v. zsír Ez a recept úgy tökéletes ahogy van!!!!!!!!!

anyucika26

Szia! Ezzel pedig én nem értek teljesen egyet. El?ször is az olaj valóban nem jó. Azt nem is használom. Másodszor, nem a zsírtól hízol. Egyáltalán nem szívja meg magát és nem tocsog benne a husi. Az olajdban valóban tocsogni fog, azt nem tudod lecsepegtetni róla rendesen, mivel más az összetev?je mint a husi zsírjának, az növényi.De ha a husit a benne megtalálható mulekulájú zsírban sütöd nem fog tocsogni, és nem is szívja meg magát. Sütés után kiszeded egy papírtörl?re és a felesleget beszívja. A finomított szénhidrátok hízlalnak, nem a zsír. Kenyér, liszt, cukor, rizs, krumpli, tészta. Én nem fogyózom semmilyen koplalós módszerrel. Semmi értelme a végén visszahízod a dupláját annak amit leadsz. Én a szénhidrát dús ételeket hagytam el, lásd fent amit írtam. 1 hónap 3,5 kg. Azt hiszem ez mindent elárul. Nem éhezem, mindent megeszek, még ezt a szerinted zsíros rántott húst is, házi kolbászt, sült húst, pörköltet. Csak köret nélkül, vagy zöldség körettel. Szóval nagyon nagy tévhit hogy a zsírtól hízol. Ha a koleszterineddel van gond, akkor valóban nem tanácsos sokat fogyasztanod bel?le, de amúgy nem lesz semmi bajod. Nekem ez a véleményem. :) Szép napot!

zafirov

Olaj és olaj között is óriási különbségek vannak, pont ezért használok olivát. Ami pedig a zsírban sült rántott húst illeti a te panírod biztos ellenálló és azt mondja, ja ez zsír ezt én nem szívom fel .Egyébként ha már a számokkal és a fogyókúrával dobálózunk 10 hónap alatt -50 kg-tól sikerült megszabadulnom. Akkor ezek a számok mit mondanak neked? Úgy látszik engem fogyasztanak a finomított szénhidrátok:-)) nálunk olyan mit zsír és zsíros ételek nincsenek, na persze vidéken ez másképp van... bocsi ezt nem bántásnak szántam.

pbalint

a fogyás nem fogyás dologba nem szólnék bele de: ez a recept tényleg így jó ahogy van: lényege hogy ne ázzon az olajban, ne legyen minden olajos és olajszagú és ne kelljen mellette állni és emiatt könnyen és gyorsan (magától készül, nem kell forgatni) elkészíthet? ett?l függetlenül a zsírban sült recept is nagyon finomnak hangzik, szeretem a házias, "magyaros" ízeket, így ki fogom próbálni :) de ott az íz lehet a lényeg... mondjuk petrezselymes burgonyával. mhh:) ett?l függetlenül tényleg nem ide illik ezek miatt, ez egy külön recept lenne najó: szénhidrát hízlal, zíros dolgokmeg koleszterin, szív és érrendszer kérdésköre. ? szimplán azzal fogyott 3,5 kg/hó-t hogy elhagyta a szénhidrátot (és ezt jegyezte meg), zafirov pedig valószínüleg azért 50-et mert fogyni akart és midenre figyelt tudatosan

Törölt felhasználó

pbalint, a facen mostanában megy közkézen egy videó vmi prof.dr szerint a KOLESZTERIN JÓ, méghozzá minél több van, annál jobb, és nincs (paleolit)jó és rossz koleszterin!!!! csak teledumálták a fejünket ezzel a sok marhasággal!!! pld. a tojás sejtszaporító szerepe nagyon fontos-hasznos, az összeégett embereket etetik rengeteg tojással, éppen ezért!!

Törölt felhasználó

Szervusztok! Bár ez nem egy fórum, de igen sokan szóltunk hozzá... ^^ Rántott húst igen régóta így sütök (süt?ben), bár én permetként szórom rá az olíva olajat anno... Mostanság lehet hallani, hogy semmilyen olaj nem tesz jót a szervezetünknek. Személy szerint a pálmazsírt részesítem el?nyben. Akár a vaj, szobah?mérsékleten lágyulni kezd, ellenben nincs szaga sütéskor, nem úgy mint az olajféléknek. Sütöttem már benne húst, de leginkább kedvesem sült krumpli éhségét elégítem ki mióta ezt használom. Nem is olyan rég nem sütöttem szívesen krumplit, mert igen csak büdös és átható volt ennek a módszernek az alkalmazása. Igaz nem olcsó, de mi páran megveszünk egy nagyobb tömböt és öt felé osztjuk, így már nem megterhel?bb mit egyszer nagyobb süt?olajat venni. Szép napot mindenkinek! ^^

Edi

Ki kell hogy ábrándítsalak, olvastam hogy az olivaolajat részesíted el?nyben. Az oliva olaj hevítve épp olyan telített lesz mint a napraforgó, ergo semmivel sem egészségesebb abban sütni rántotthúst. Ez a recept valóban tökéletes, de a "zsíriszony" csak egy téveszme, meg lehet nézni update Norbiékat (függetlenül attól hogy kinek szimpatikusak és kinek nem), ?k is hangsúlyozzák hogy a zsír nem káros. A vitaminoknak két csoportja van, az egyik a vízben oldódó, a másik a ZSÍRBAN oldódó. A szénhidrát hízlal nem zsír, én mindig is zsírszegényen f?ztem, mégis híztam, sok volt a szénhidrát. Elhagytam a szénhidrát javát, megindult a fogyás, pedig zsírban sütök, és van hogy sült szalonnát reggelizem. Sajnálom hogy sok ember tudatában még mindig az él, amit belesulykoltak régen az emberekbe a zsírról :(

bokibo

KisEdi Én tettem fel a receptet, remélem ezt nem nekem írtad:) Nem én írtam az olívás dolgot. Amit leírtál, azzal pedig teljesen tisztában vagyok. TF-et végeztem, sokat tudnék ezekr?l mondani:) Tény hogy a sok felesleges zsír sem jó, így ha meg lehet sütni olaj nélkül, akkor miért ne:)) És nem utolsó sorban sokkal finomabb!!!

Edi

Nem neked, egy alábbi lázongónak, csak a válasz gombot megnyomva ide tette ki a hozzászólásomat. Igazad van, és én nagyon örülök, hogy ennyire "divatba jött" a tepsis rántott hús :) Szerinted a rántott sajt is m?ködne így?

bokibo

Nem tudom, szerintem nem,mert a sajtnak nagyon forró kell hirtelen, különben szétfolyik. De lehet hogy kipróbálom egy adaggal és megírom:)

Edi

Én is azt tervezem mára, hogy a husik mellé berakok egy-két szelet sajtot is, aztán meglátjuk, max jól beleég a tepsibe. Bátraké a szerencse ;)

Artemisz

Hááát, a TF-en sok mindent tanítanak, de az egészséges táplálkozást nem... Még a dietetikai tanszéken sem. A hatalomnak nem érdeke... Amikor azt olvasom, hogy az egyik olimpikonunk úgy "fogyózik", hogy déli 12 után nem eszik semmit... - az bizony kétségbeejt?. Mert az éhezés katabolizmust vagyis izomvesztést okoz... És ezt sportolók, edz?k nem tudják???? Lehet zsírt veszíteni éhezés nélkül is - a testépít? étrend a profi. A panír (liszt, zsemlemorzsa) is messze van az egészségest?l.

Törölt felhasználó

Azt megtudná e valaki mondani ,hogy a panírozott husikat hogy lehet beolajozni vékonyan.A recept szerint 1e k olajjal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!