r
Nosalty Logó

Fűszeres túrógombóc tejfölös pórémártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Redy
Fűszeres túrógombóc tejfölös pórémártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A túrógombóchoz

A mártáshoz

Összesen 743 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A túrógombóchoz

A mártáshoz

Összesen 2968 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A túrógombóchoz

A mártáshoz

Összesen 113 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2432.4 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    1073 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    708 micro
Összesen 743 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129 g

Zsír

  • Összesen
    193 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    948 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9729.8 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    987 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1803 mg
  • Nátrium
    4292 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    846 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1407 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    402 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1253 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1804 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2834 micro
Összesen 2968 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.7 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 113 Kcal

Hozzávalók

A túrógombóchoz

A mártáshoz

Elkészítés

A túrógombóchoz

  1. A túrót (ehhez jobb a kicsit levesesebb, mint a száraz) összetörjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a puha vajat és a búzadarát.
  2. A zöldfűszereket és a sót szórjuk bele ízlés szerint, jól keverjük el.
  3. A tojásfehérjéket verjük habbá és lazán a túróba forgatjuk, majd 15 percig pihentetjük.
  4. Vizes kézzel gombócokat formálunk és a forrásban lévő levesben megfőzzük. (Amikor feljöttek a felszínre, onnan kb. még 10 perc a főzés)
  5. A mártáshoz a hagymát vékonyan felkarikázzuk és a vajon megfuttatjuk. Ráöntjük a tejfölt és elkeverjük a sóval, borssal és petrezselyemmel.
  6. A gombócokat tányérra téve, a mártással körbelocsolva kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 10708
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

"Nyárvégi vacsora" címen futott ez a recept egy régi Fakanál újságban. Nekem csak most lett kedvem megcsinálni, de nem bántam meg: a túrógombóc így sósan, a zöldfűszerekkel ízesen és a hagymás mártással teljesen elvarázsolt. Vegetáriánusoknak melegen ajánlom!:-)

Hozzávalók

A túrógombóchoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.