r
Nosalty Logó

Rozs gabonaétel babbal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
java46
Rozs gabonaétel babbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 641 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2557 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 159 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1554.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    768 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    287 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1768 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    878 micro
Összesen 641 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.8 g

Zsír

  • Összesen
    99.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6217.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    825 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    724 mg
  • Foszfor
    1480 mg
  • Nátrium
    3072 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    473.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    926 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1158 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7071 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3514 micro
Összesen 2557 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 159 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szűrőkanálban megmosott gabonát előző este a zöldséglevesben felforraljuk. Letakarva egész éjjel ebben a lében puhulni hagyjuk.
  2. Másnap a fiatal fejtett babot hozzáöntjük, a köménnyel további 10 percig főzzük (amíg a bab és gabona megpuhul). Ami levet nem szívott fel, azt leszűrjük.
  3. Közben a vajban a vékony félkarikákra aprított hagymát üvegesre pirítjuk.
  4. A hagymát a bab-gabona keverékhez adjuk, ezután a vágott zöldfűszert is belekeverjük, frissen őrölt borssal és fűszersóval ízesítjük, és a sajtot tálalás előtt a forró ételben elvegyítjük.
  5. A tányéron paprikaszósszal dekoráltam.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 792
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 28.

Ajánló

Gyorsan elkészíthető egytálétel. Ha valaki szeretné, frissen sült hússal vagy kolbásszal lehet tálalni, de zöldsaláta vagy csemegeuborka is illik hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A rozs sikérben szegény, ásványi anyagokban gazdag, egészséges táplálék. Ezt az ételt nagyon könnyű elkészíteni. Ha a tehénsajtot tofura cserélik, vegán étel is lehet belőle.  A tányérban csípős paprikaszószt locsoltam rá, de aki a csípőset nem szereti, van olyan paprikaszósz is. A babot a gabonával kell főzni, ha a bab már nem fiatal. Én eltett főtt babot kevertem a rozsba a főzés délelőttjén.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek