r
Nosalty Logó

Mediterrán sült hal rozmaringos burgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Mediterrán sült hal rozmaringos burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Körethez

Halhoz

Összesen 249 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Körethez

Halhoz

Összesen 994 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Körethez

Halhoz

Összesen 76 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    903.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    700 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 249 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3614.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    2799 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    735 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    1616 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    1948 micro
Összesen 994 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    314 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Körethez

Halhoz

Elkészítés

Körethez

  1. A sütőt begyújtjuk (200 fokra), egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral.
  2. A burgonyát alaposan megsikáljuk, kb. 2 cm-eskockára vágjuk. Ha vékony héjú, nem is kell megpucolni.
  3. A fokhagymát meg a rozmaringot finomra vágjuk, elkeverjük az olajjal, sóval, borssal. Ráöntjük a krumplira, összeforgatjuk.
  4. Végül az előkészített sütőlemezre borítjuk, és forrósütőbe tolva pirosra sütjük(kb. 60 perc). Legalább kétszer keverjük meg, hogy egyenletesen piruljon minden oldalról.
  5. A halhoz készítsük előa pórét, vágjuk félbe (csak a fehér részét), szeleteljük fel,és egy nagy tál hideg vízbe szórjuk bele. Hagyjuk állni pár percig, így a szennyeződés leülepedik az edény aljára. Már csak ügyesen ki kell pecázzuk a víz tetejéről. Csepegtessük le.
  6. A felhevített olajon pároljuk puhára a pórét meg a finomra vágott fokhagymát, rakjuk félre hűlni.
  7. Egy tepsit vajazzunk ki vékonyan, fektessük bele a leöblített és leszárítgatott bazsalikom leveleket. A halfiléa következősor, amit sózunk, és darálunk ráborsot. Osszuk el a párolt hagymákat rajta, amit paradicsomszeletekkel meg olívabogyókarikákkal fedünk be. Végül a citrom felét hajszálvékonyra felszeletelve rakjuk a tetejére, a másik felének a levét facsarjuk rá. Ismét darálunk ráegy kis borsot.
  8. Kicsit feljebb tekerjük a hőmérsékletet a sütőn (220 fokra). Alufóliával lefedve, forrósütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x23x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8676
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 26.

Receptkategóriák

A boltban most a hal volt akciós, juhé! A lányommal is madarat lehet fogatni, amikor meghallja, hogy halat eszünk ebédre.:)

Hozzávalók

Körethez

Halhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?