r
Nosalty Logó

Fűszeres sült kárász

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
TBetty
Fűszeres sült kárász
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A hal előkészítéséhez

A fűszeres masszához

A sütéshez

Összesen 230 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A hal előkészítéséhez

A fűszeres masszához

A sütéshez

Összesen 921 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A hal előkészítéséhez

A fűszeres masszához

A sütéshez

Összesen 117 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1265.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    667 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    527 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 230 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5061.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1313 mg
  • Nátrium
    3252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    2668 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    2108 micro
  • β-crypt
    513 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1568 micro
Összesen 921 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    338 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 117 Kcal

Hozzávalók

A hal előkészítéséhez

A fűszeres masszához

A sütéshez

Elkészítés

A hal előkészítéséhez

  1. A megtisztított halakat szeletekre vágjuk.
  2. 1 citrom levével meglocsoljuk őket, pici sót szórunk rájuk, s állni hagyjuk 1 órát.
  3. Ezalatt 2 citrom héját lereszeljük, a fej fokhagymát áttörjük, s a fűszerekkel, 1 citrom levével összekeverjük a masszát.
  4. Ha letelt az egy óra, a halszeleteket bevagdossuk kockásra, s beledörzsöljük a fűszeres masszánkat.
  5. A lisztet és a pirospaprikát összekeverjük, s a halszeleteket megforgatjuk benne.
  6. Olajozott tepsibe tesszük a halakat, a tetejükre is locsolunk egy kis olajat, s vágunk rá citromkarikákat.
  7. 180 °C-on sütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 61
  • Össznézettség: 41534
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez egy nagyon ízletes fűszerezés, pontyhoz is kíváló recept!

Hozzávalók

A hal előkészítéséhez

A fűszeres masszához

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek