r
Nosalty Logó

Fűszeres sült csülök

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gizi
Fűszeres sült csülök
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 516 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2068 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1452.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    838 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 516 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.8 g

Zsír

  • Összesen
    139.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    501 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5811.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1676 mg
  • Nátrium
    3352 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    880.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 2068 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát szedjük gerezdekre, de ne pucoljuk meg, mert a héjával együtt tesszük majd a hús mellé, így sütéskor nem ég meg, viszont nagyon finom lesz a sült mellé tálalva.
  2. A lila hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel.
  3. Az étolajba nyomjunk bele 3 gerezd fokhagymát, adjuk hozzá a sót, az ételízesítőt, a fűszereket, majd keverjük alaposan össze.
  4. A csülköt vágjuk négy darabra, enyhén sózzuk, és dörzsöljük be a olajos-fűszeres páccal, majd fedjük le, és tegyük be legalább egy éjszakára a hűtőbe, hogy az ízek kellően átjárják a húst (tovább is maradhat a pácban).
  5. Egy tepsibe öntsük bele a felolvasztott zsírt és a vizet, majd helyezzük bele a bepácolt húst. Ezután szórjuk köré a fokhagymagerezdeket, és a felszeletelt lila hagymát, majd fedjük le a tepsit alufóliával.
  6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 2,5 óra alatt pároljuk puhára a húst (Én légkeverésnél 160 fokon, 2,5 órán át pároltam).
  7. Amikor a hús már puhára párolódott, vegyük le a fóliát, majd a bőrös felével felfelé, süssük szép pirosra a húst.
  8. Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerint köretet.
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 937
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 18.

Receptkategóriák

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek