r
Nosalty Logó

Omlós tepsis csülök

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kornél
Omlós tepsis csülök
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1077 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 6462 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4481.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    3533 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    244 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 1077 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    430.8 g

Zsír

  • Összesen
    508.8 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    222 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    1685 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    26889.3 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    422 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    4430 mg
  • Nátrium
    21196 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1464.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    687 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    124 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    1599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 6462 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsük elő a csülköket. Amennyiben szükséges, bőréről távolítsuk el a maradék sörtéket, esetleges szennyeződéseket. Ha ezzel megvagyunk, egy éles kés segítségével hosszanti irányban, a csont mentén vágjuk félbe a csülköket. Ízesítsük sóval, borssal és köménymaggal, de csak a húsos felületeket, a bőrét ne. Legjobb, ha ezt követően egy éjszakára a hűtőben pihentetjük, de egy órát legalább hagyjuk állni.
  2. Egy megfelelő méretű sütőtepsibe tegyük bele a zsírt. Egy keveset külön gyorsforraló edényben melegítsünk fel, erre a sütés megkezdésekor lesz szükségünk.
  3. A csülköket tegyük a húsos résszel lefelé a zsírba, majd bőrüket locsoljuk meg a langyos, olvasztott zsírral. 160°C fokra előmelegített sütőben süssük 3-3 és fél órán keresztül. 30 percenként locsoljuk meg a bőrét saját zsírjával.
  4. Az utolsó 15 percben növeljük a sütési hőfokot 200°C fokra, hogy a bőre ropogós és megfelelő színű legyen.
  5. Mielőtt megvágjuk a húst, pihentessük vágódeszkán legalább 15 percet.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x5
  • Sütés ideje: 200 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 202
  • Össznézettség: 111258
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 11.

Ajánló

Az elkészült csülök fogyasztható hidegen és melegen egyaránt. Ha melegen tálaljuk, kínáljunk mellé vele sült burgonyát és párolt pezsgős káposztát, vagy házi savanyúságot. Hidegen történő fogyasztásakor legjobb friss zöldségekkel, sajtokkal együtt feltálalni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Omlós tepsis csülök
Kornél 167 recept

A sertéscsülök sokféle módon elkészíthető. Azok közé a húsféleségekhez tartozik, amelyek sütve és főzve egyaránt ízletesek. Sütésére vonatkozóan több "tuti tipp" is létezik, én most egy olyan módszert mutatok be receptemben, amely nagyon kényelmes a munka szempontjából, és nagyon ízletes az elkészült étel szempontjából.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...