Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres röszti

Fűszeres röszti
Fűszeres röszti
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Köretként fogyasztjuk, de önmagában is finom, laktató étel. Én a fácánsült mellé készítettem.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjastól sós vízben megfőzzük, lehűtjük.
  2. Közben a bacont felkockázzuk, egy kanál vajon elkezdjük sütni.
  3. A vöröshagymát is felkockázzuk, nem túl kicsire és a sülő szalonnához adjuk, átsütjük.
  4. A főtt krumplit meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük, összekeverjük a sült szalonnával, hagymával. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá száráról lehúzott rozmaring és kakukkfűleveleket.
  5. Kivajazott piteformába nyomkodjuk, sütőben 20 perc alatt 200 fokon megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25 cm
  • költség: 360 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 919
elküldve: 25
receptkönyvben: 824
elkészítve: 17/44
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres krumpliköret, burgonyaköret, főtt fűszeres törtkrumpli sütőben sütve

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

P.Klára
P.Klára Tue, 2015-04-14 13:14

Vasárnap elkészítettem, és minden kosztosom köszönetet mondott a finom ebédért.
Nekem nincs friss zöldfűszerem, de gondoltam, hogy feldobom egy kicsit: fagyasztott szilvát megpároltam vajban, bele fahéj, só, cukor, s keményítővel besűrítettem. S a krumpli sósabb ízét az édes mártás harmonikussá tette.Rántott szelettel tálaltam egy cikkely burgonyarösztivel. Szemnek, gyomornak élvezet.
Köszi Éva néni a receptet! Ismételni fogom.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2015-04-14 16:34

Nagyon tetszik a te megoldásod a szilvával, biztosan ki fogom próbálni. Én köszönöm a remek ötletet.

szaboadel
szaboadel Sun, 2013-01-06 14:30

Kedves "Évi néni"!
Köszi a receptet, én még így nem készítettem, de most elmentettem és ki fogom
próbálni, annál is inkább, mert szeretek új ízekkel kísérletezni.Szegeden születtem
és ott krumplifasírt néven szerepelt a hasonlóétel, csak nem főtt, hanem nyers
krumpliból készült, legtöbbször mi főzelék feltétként (tök, spenót, sárgarépa stb.)
használjuk.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-01-06 20:29

Kedves Adél!
Készítettem már én is nyers krumpliból, csak akkor másképp hívják. Szerintem ezt az ételt olyan sokféleképpen lehet variálni, amennyit csak képzelünk, de mindenhogyan nagyon finom. Köszönöm az ötletet. Üdv: Évi néni

307
bacon 10 dkg
vaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 2 szál
kakukkfű 2 szál
burgonya 60 dkg