r
Nosalty Logó

Fűszeres csirkemellcsíkok párolt gombával salátaágyon

NS
Fűszeres csirkemellcsíkok párolt gombával salátaágyon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a húshoz

Hozzávalók a gombához

Hozzávalók a salátához

246
Kalória
22.2g
Fehérje
11.6g
Szénhidrát
13.4g
Zsír
263.3g
Víz
54.8g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hozzávalók a húshoz

Hozzávalók a gombához

Hozzávalók a salátához

Összesen 246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hozzávalók a húshoz

Hozzávalók a gombához

Hozzávalók a salátához

Összesen 738 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hozzávalók a húshoz

Hozzávalók a gombához

Hozzávalók a salátához

Összesen 78 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    263.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    416 micro
  • β-karotin
    1463 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    432 micro
Összesen 246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1412.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    920 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    789.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1247 micro
  • β-karotin
    4389 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1296 micro
Összesen 738 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 78 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a húshoz

  1. A csirkemellfilét megmossuk, és felcsíkozzuk.
  2. Egy tálba belerakjuk a csirkemellcsíkokat, ráöntünk 2-3 olívaolajat, és megszórjuk a fűszerekkel.
  3. A pácban akár fél napig is hagyhatjuk a csirkemellcsíkokat, hogy jobban átvegye az ízeket, de én siettem, így csak fél óráig hagytam benne.
  4. Mindezek után serpenyőben megsütjük.

Hozzávalók a gombához

  1. A közepes fej vöröshagymát feldaraboljuk.
  2. Kevés olívaolajon megpároljuk a hagymát, és amikor kicsit megsült, a feldarabolt gombát hozzáadjuk.
  3. A gombát megfűszerezzük, és 15-20 percig hagyjuk sülni, közben néha megkeverjük.

Hozzávalók a salátához

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, felvágjuk, egy tálba öntjük, és összekeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Egyszerű, diétás, de kiadós. Aki nem akar a salátával küszködni, az vegyen kész salátát. Mi vendel gombát (gyűrűs tuskógomba) használtunk, de bármilyen gombával megfelel. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...