Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Omlós csirkesteak

Omlós csirkesteak
Omlós csirkesteak
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét diétás kosztra vágytam, ami nálunk azt jelenti, hogy ilyenkor tabu a liszt, és igyekszünk a csirkemell-rizs-zöldség szentháromságnál megmaradni. Ez nyilván nem könnyű, hiszen a csirkemell estéről estére unalmas, és nem is feltétlen sikerül betartani maximálisan a vállaltakat, de a diéta utolsó napjaiban mégis erőt vettem magamon, és egy kis kreativitással próbáltam élvezetessé tenni, ami még hátra van belőle.

hozzávalók / 4 adag

hús

köret

ajánlat

Sót önmagában nem igényel a hús, mert a szójaszósz elég sós, de akinek kevés lenne, sütés előtt tovább ízesítheti a csirkét.

Látható, hogy a diétából ezúttal a zöldség kimaradt, de aki szereti, a hús elkészülte után a fűszeres vajban süthet még néhány sárgarépát (fehérrépát, kaliforniai paprikát, stb. ízlés szerint) is vastagabb csíkokra vágva.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a csirkéhez a pácot. A ketchupot, szójaszószt, chiliszószt, olívaolajat, mézet és a lehetőség szerint durvára őrölt borsot összekeverjük.
  2. A csirkemellet megmossuk, vastagabb szeletekre vágjuk, és az egyik oldalukat becsíkozzuk, kockázzuk, így jobban átjárják majd az ízek. Egy tálban összeforgatjuk a páccal a hússzeleteket, majd lezárva hűtőbe tesszük. Ízlésünk és lehetőségünk szerint állhat a pácban a hús, de legalább fél-egy órát érdemes pihentetni, és csak azután kisütni. Az én steakem egy egész éjszakát töltött a hűtőben.
  3. Mielőtt kisütnénk a húst, "megalapozunk neki a serpenyőben: 2-3 dkg vajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd ezen sütjük meg nagy lángon a húsokat. Ha kezd kifogyni alóla a vaj, adjunk még hozzá. Egy-egy oldal néhány perc alatt átsül, amit a színén is láthatunk. Először kifehéredik, majd megpirul, ekkor fordítsuk át a másik oldalára, és süssük azt is ropogósra. Fontos, hogy a húsokat ne hagyjuk magukra sütés közben, mert a cukortartalmú pác és a hagyma miatt könnyen megéghet. Felügyelet mellett azonban nem égett, hanem szép piros, karamellizált húst készíthetünk.
  4. A frissen sült steaket párolt rizzsel tálaljuk. Ennek elkészítése a hagyományos: kevés olajon fehéredésig pirítjuk a rizst, majd sóval, ételízesítővel ízesítjük, és felöntjük kb. dupla mennyiségű forró vízzel. Fedő alatt kis lángon puhára pároljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 998
elküldve: 0
receptkönyvben: 127
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

kingabinga

Mióta szakács: 2014.08.29.
26 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szójaszószos csirkemell

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

865
csirkemell filé 100 dkg
vöröshagyma 1 kis db
ketchup 3 ek
szójaszósz 3 ek
chiliszósz 3 ek
olívaolaj 1 ek
méz 1 ek
bors 0 ízlés szerint
vaj 7 dkg
napraforgó olaj 2 ek
rizs 2 bögre
0 ízlés szerint
ételízesítő 1 kávéskanál
víz 10 dl