r
Nosalty Logó

Omlós csirkesteak

Ösztön Szerinti Anya
Omlós csirkesteak
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

hús

köret

878
Kalória
64g
Fehérje
89.3g
Szénhidrát
27.4g
Zsír
485.1g
Víz
220.1g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
8.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

hús

köret

Összesen 878 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

hús

köret

Összesen 3512 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

hús

köret

Összesen 132 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1519.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    650 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    485.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1357 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 878 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    256.2 g

Zsír

  • Összesen
    109.4 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6078 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    2599 mg
  • Nátrium
    2600 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    357.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1940.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    115 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1040 micro
  • Kolin:
    857 mg
  • Retinol - A vitamin:
    560 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 3512 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    202 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

hús

  1. Elkészítjük a csirkéhez a pácot. A ketchupot, szójaszószt, chiliszószt, olívaolajat, mézet és a lehetőség szerint durvára őrölt borsot összekeverjük.
  2. A csirkemellet megmossuk, vastagabb szeletekre vágjuk, és az egyik oldalukat becsíkozzuk, kockázzuk, így jobban átjárják majd az ízek. Egy tálban összeforgatjuk a páccal a hússzeleteket, majd lezárva hűtőbe tesszük. Ízlésünk és lehetőségünk szerint állhat a pácban a hús, de legalább fél-egy órát érdemes pihentetni, és csak azután kisütni. Az én steakem egy egész éjszakát töltött a hűtőben.
  3. Mielőtt kisütnénk a húst, "megalapozunk neki a serpenyőben: 2-3 dkg vajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd ezen sütjük meg nagy lángon a húsokat. Ha kezd kifogyni alóla a vaj, adjunk még hozzá. Egy-egy oldal néhány perc alatt átsül, amit a színén is láthatunk. Először kifehéredik, majd megpirul, ekkor fordítsuk át a másik oldalára, és süssük azt is ropogósra. Fontos, hogy a húsokat ne hagyjuk magukra sütés közben, mert a cukortartalmú pác és a hagyma miatt könnyen megéghet. Felügyelet mellett azonban nem égett, hanem szép piros, karamellizált húst készíthetünk.
  4. A frissen sült steaket párolt rizzsel tálaljuk. Ennek elkészítése a hagyományos: kevés olajon fehéredésig pirítjuk a rizst, majd sóval, ételízesítővel ízesítjük, és felöntjük kb. dupla mennyiségű forró vízzel. Fedő alatt kis lángon puhára pároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p

Ismét diétás kosztra vágytam, ami nálunk azt jelenti, hogy ilyenkor tabu a liszt, és igyekszünk a csirkemell-rizs-zöldség szentháromságnál megmaradni. Ez nyilván nem könnyű, hiszen a csirkemell estéről estére unalmas, és nem is feltétlen sikerül betartani maximálisan a vállaltakat, de a diéta utolsó napjaiban mégis erőt vettem magamon, és egy kis kreativitással próbáltam élvezetessé tenni, ami még hátra van belőle.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek