Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke szezámmártásban

Csirke szezámmártásban
Csirke szezámmártásban
35 perc / előkészület: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újabb csirkemell recept, hiszen nálunk gyakran szerepel csirkemell az étlapon.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemell filét vastag ceruzányi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A tahini pasztából, citromléből, juharszirupból (itt agave szirupot használtam), gránátalma szirupból és egy kanál olajból, reszelt fokhagymából pácot készítünk, amelyben egy órát áll a csirkehús.
  3. A bepácolt csirkét tűzálló tálba tesszük a páccal, megszórjuk felaprított pisztáciával, és lefedve 25 percig a 200 fokra előmelegített sütőben sütjük hőlégkeverésen, majd levesszük a tetőt, és 5 perc alatt megpirítjuk a tetejét.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 073
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pácolt csirke, csirkemell pisztáciásan, pácolt csirkemell pisztáciával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

385
csirkemell filé 60 dkg
tahini 3 ek
gránátalma szirup 1 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
juharszirup 1 ek
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 1 ek
pisztácia 3 dkg
1 kávéskanál
bors 1 kk