r
Nosalty Logó

Fűszeres csirkemell sütőpapírban

Évi néni
Fűszeres csirkemell sütőpapírban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

312
Kalória
46.2g
Fehérje
5.4g
Szénhidrát
10.9g
Zsír
220.9g
Víz
146g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
1.9g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 312 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 936 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    220.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    717 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 312 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2202.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1365 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    662.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    413 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    512 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    203 micro
  • β-karotin
    2151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1556 micro
Összesen 936 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    599 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

  1. Az olívaolajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a vékonyra szeletelt fokhagymát és a felaprított zöldfűszereket.
  2. A húst sózzuk, borsozzuk, tegyük egy 40x30 cm-es sütőpapír közepére, halmozzuk a zöldfűszert a tetejére, tegyük rá a koktélparadicsomot, és hajtogassuk össze először a tetejét, majd a két végét a sütőpapírnak, hogy a lé ne csorogjon ki belőle, és legyen helye a keletkezendőgőznek is.
  3. 160 fokos sütőben hőlégkeverésen 30-35 percig sütjük, majd ha kivettük, még 5 percet pihentetjük, majd tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20

Gyors, egyszerű, olaszos, egészséges.

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...