r
Nosalty Logó

Fűszeres csirke burgonyán sütve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fűszeres csirke burgonyán sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 606 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2426 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 100 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    548 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    981 micro
Összesen 606 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    141.2 g

Zsír

  • Összesen
    146.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3023.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    1437 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1196.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    276 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2194 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3925 micro
Összesen 2426 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 100 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és ketté vagy négybe vágjuk, attól függően, mekkora.
  2. A hagymát szintén hámozzuk, megmossuk, és cikkekre vágjuk.
  3. A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk.
  4. A combokat megmossuk, besózzuk mindenhol, kissé a bőr alatt is, majd szintén a bőr alá nyomkodjuk a fokhagymát és a friss zöld fűszereket.
  5. Kívül borsozzuk.
  6. A sütőt előmelegítjük 220°C-ra.
  7. A burgonyát tepsibe szórjuk a hagymával. Sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk kakukkfűvel, rozmaringgal és pirospaprikával.
  8. Összeforgatjuk.
  9. A combokat bőrös felükkel lefelé rátesszük, és meglocsoljuk a tejszínnel, majd betesszük a sütőbe.
  10. Mikor félig már kész, a burgonyákat kissé átkeverjük, a combokat átfordítjuk, hogy a bőre megpiruljon, és tovább sütjük.
  11. Mielőtt elkészülne, rászórjuk vagy helyezzük a sajtot, és készre sütjük.
  12. Friss salátával, savanyúkkal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7625
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.

Ajánló

A csirkecombokat kettévághatjuk, ill. készíthetjük csirke vagy pulykamellel, ill. csirkeszárnnyal is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy könnyen elkészíthető, mindent egybe, tepsibe pakolós fogás, ezért is szeretem készíteni. Ha nem akarunk sokáig a tűzhely mellett időzni, akkor ez egy jó választás!;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk