r
Nosalty Logó

Fűszeres aszalt barackos bejgli

NS
Fűszeres aszalt barackos bejgli
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

töltelék

összeállítás

  • 1 db tojás (fehérje és sárgája külön)

kenés

367
Kalória
5.7g
Fehérje
48.4g
Szénhidrát
17.3g
Zsír
20.5g
Víz
64.1g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
20.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

töltelék

összeállítás

kenés

Összesen 367 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

töltelék

összeállítás

kenés

Összesen 4418 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

töltelék

összeállítás

kenés

Összesen 338 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    471 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 367 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    208 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    769 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2061.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    846 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    581.1 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    246.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1561 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1091 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    5646 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 4418 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 338 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A lisztet, cukrot, sót, élesztőt összemorzsoljuk a vajjal és zsírral.
  2. Belekeverjük a tejet és tojássárgáját, és puha, könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk. Ahogy összeáll, letakarva tegyük a hűtőbe pihenni.

töltelék

  1. Az aszalt sárgabarackot konyhai robotgépben a vízzel és a tejjel összeaprítjuk.
  2. Belekeverjük a gyömbért, a kardamomport és cukrot. Összeaprítjuk.
  3. Kóstoljuk meg, hogy elég édes-e számunkra, adhatunk bele még cukrot és fűszereket.

összeállítás

  1. A tésztát kettéosztjuk, és enyhén lisztezett deszkán az egyik tésztát 25 cm * 35 cm nagyságúra nyújtjuk, ami 3-4 mm vastag legyen. Érdemes ilyenkor meggyőződni, hogy nem ragadt-e le a tészta.
  2. A töltelék felét a tésztára kenjük úgy, hogy 2 cm szélesen üresen hagyjuk a széleket mind a négy oldalon. Ez a töltelék elég sok folyadékot tartalmaz, így ajánlatos biztosra menni, és négy oldalt felhajtani.
  3. A hosszabbik oldal lesz a bejgli hossza, úgyhogy onnan kezdjük el feltekerni.
  4. Egy gáztepsit jó minőségű sütőpapírral kibélelünk, és a bejgli egyik végét a jobb kezünkkel a bal kezünkre emeljük, a másik végét jobb kézzel gyengéden megmarkoljuk, és gyors mozdulattal a tepsire emeljük.
  5. A tészta és a töltelék másik felével is hasonlóképpen járunk el.

kenés

  1. A sütőt 200 Celsius fokra előmelegítjük.
  2. A tojássárgájával megkenjük a bejgliket, 15 perc alatt hagyjuk megszáradni hűvös helyen - a konyhapulton nem a tűzhely mellett, spájzban (csukott) ablak alatt.
  3. A tojásfehérjével is megkenjük a bejglit, és újra 15 percig hagyjuk száradni.
  4. Szurkáljuk meg villával, hogy a gőz eltávozhasson. Ha ez elmarad, szétrepedhet a bejgli!
  5. A bejgliket 20 percig 200 Celsius fokon, majd 15 percig 180 Celsius fokon készre sütjük. A sütőt lekapcsoljuk, és további 15 percig benne hagyjuk a bejgliket, hogy lassan hűljenek le. További 15 percig résnyire nyitva hagyva a sütőajtót pihentetjük, majd kivesszük. Csak teljesen kihűlve vágjuk fel.
  6. Jó étvágyat, és kellemes karácsonyt!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Aki szereti a keleti ízeket, próbálja ki mindenképp! Csípős és édes egyszerre. Ha van bevált bejgli recepted, csak a tölteléket is érdemes kipróbálni, esetleg csak egy rúddal. Ebből a mennyiségből két rúd lesz.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek