r
Nosalty Logó

Soktöltelékes pozsonyi bejgli

NS
Soktöltelékes pozsonyi bejgli
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta készítése

Töltelék készítése

969
Kalória
16.8g
Fehérje
104g
Szénhidrát
56.5g
Zsír
37.7g
Víz
107.8g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
34.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta készítése

Töltelék készítése

Összesen 969 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta készítése

Töltelék készítése

Összesen 11629 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta készítése

Töltelék készítése

Összesen 400 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1170 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    669 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    104 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 969 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202 g

Zsír

  • Összesen
    677.6 g
  • Telített zsírsav
    241 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    254 g
  • Koleszterin
    1294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14040.2 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    394 mg
  • Kálcium
    1287 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    1055 mg
  • Foszfor
    3185 mg
  • Nátrium
    8027 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1247.6 g
  • Cukor
    411 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

Víz

  • Összesen
    452.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2895 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    981 micro
  • Kolin:
    717 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2832 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    739 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    686 micro
Összesen 11629 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 400 kcal

Elkészítés

Tészta készítése

  1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
  2. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk.
  3. Az élesztőt pici hideg tejben feloldjuk (igen, nincs kovász!).
  4. Az élesztős tejet beleöntjük a margarinnal elmorzsolt lisztbe, és a többi hozzávalóból laza, rugalmas tésztát gyúrunk (akár géppel is). Addig gyúrjuk, míg elválik az edény falától. Fontos, hogy a tésztát hűvös helyen készítsük, hiszen ez a fajta tészta a hideget szereti.
  5. Következik az érlelés, ami azt jeleni, hogy egy konyharuhával letakarjuk a tésztát, és hideg helyen pihentetjük (ez lehet hűtő, de egy hideg előszoba is megteszi).
  6. Ezt követi a tészta alakítása. Annak megfelelően, hogy negyed- vagy félkilós bejgliket akarunk, 140 g-os vagy 280 g-os darabokat vágunk (hiszen a bejgliben a tészta és a töltelék aránya 1:1. Tehát 140 g-os tésztához 140 g tölteléket veszünk. 140+140=280, de kb 30 g a veszteség, így jön ki a 250 g. A nagyobbnál ugyanez a helyzet).
  7. 1 cm vastagra nyújtjuk, rákenjük a tölteléket. A 4 oldalból csak azt az oldalt nem hajtjuk be, ahonnan elkezdjük feltekerni. Szorosan feltekerjük.
  8. A feltekert bejgli felületét először tojássárgájával kenjük, langyos helyen érleljük, és akkor jó, ha pici hajszálrepedések jelentek meg. Ezután fehérjével kenjük meg, és hűtőszekrényben szikkasztjuk.
  9. A félkilós bejgliket 200°C-on hosszabb, a negyed kilósokat 210°C-on rövidebb ideig sütjük.

Töltelék készítése

  1. Amíg pihen a tészta, elkészítjük a töltelé(keke)t. A vízből és a cukorból cukorszirupot főzünk. Forrástól számítva negyed óráig főzzük.
  2. Ezzel a sziruppal leöntjük a darált diót vagy darált mákot, amit ízlésünknek megfelelően ízesíthetünk citrom vagy narancshéjjal, fahéjjal vagy szegfűszeggel. Mazsolát is tehetünk bele. Ez a töltelék kerül bele a bejglibe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az eddigi legjobb recept, amivel találkoztam. Annyira törik meg, amennyire kell, annyi töltelék van benne, amennyi kell, és isteni az íze. Nemcsak karácsonyra vagy húsvétra tudom ajánlani!

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...