Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hercegnőburgonya Nora Palmer konyhájából

Hercegnőburgonya Nora Palmer konyhájából
Hercegnőburgonya Nora Palmer konyhájából
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár még nincs hó vége, nálam mégis szinte alig volt itthon valami rendes kaja a napokban, de lusta voltam lemenni a boltban, így azon töprengtem, mit is készíthetnénk az otthon található alapanyagaimból; ami krumpliból, tojásból, vajból, tejből és gombából meg egy fél csokor petrezselyemből állt. Ekkor jött az ötlet, hogy hercegnőburgonyát készítek, de nem köretként, hanem valamilyen mártogatóssal. Úgy éreztem megérdemlek- ezen a hideg téli estén - egy kis dekoratív és ízletes jutalomfalatot.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit felkockázzuk, majd egy lábos sós vízben puhára főzzük.
  2. Leszűrjük, majd hozzáadjuk a vajat, és az egészet jól összetörjük krumplinyomóval.
  3. Belereszeljük a szerecsendiót, majd a fokhagymát, és amikor már egy kicsit kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgáját.
  4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és egy "habzsák" segítségével kis halmokat készítünk a masszából.
  5. Végül 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 35 931
elküldve: 7
receptkönyvben: 410
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Nora Palmer

Mióta szakács: 2013.05.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyaköret, hercegnőkrumpli

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Béba_43
Béba_43 Sun, 2018-11-11 10:32

Egyik receptem azt olvastam, fél deci tejszín is kell bele! Selymesebb, lágyabb lesz. Másnap fel lehet melegíteni? Én nem csak egy napra főzök. Köszönöm!

Csokoládé és rúzs
Csokoládé és rúzs / Csokoládé és rúzs Thu, 2015-01-15 09:36

Kedves Nora!
Még sosem ettem hercegnőburgonyát, mindig csak láttam itt-ott (főleg receptekben:).
Ezért az lenne a kérdésem, hogy ha ezt az állagot 20-25 percig sütöm, akkor végeredményében a belseje is ropogós/kiszárított lesz, vagy annak marad a krumplipüréhez hasonló állaga és csak a külseje lesz ropogós?

Illetve nálad ez ez a szimpla krumplipüré is, a tojás és sütés nélkül?
Azért kérdezem csak, mert az nálunk tejjel készül-> és akkor a szokott ízt sütném meg:) (krumpli, só, vegeta, sok vaj, kevés tej, csipet szerecsendió). +tojás sárgája és azt kinyomni habzsákból és megsütni?:)

Köszönöm előre is!

Nora Palmer
Nora Palmer / Nora Palmer Fri, 2015-01-16 14:12

Kedves Csokoládé és rúzs,

a belseje krémes marad még ennyi sütéstől, és nagyon finom. :)

Nem, a hagyományos krumplipürét én is tejjel, vajjal, és szerecsendióval készítem. Viszont a hercegnőburgonya jobb ha tojással készül, mert jobban összefogja a pürét sütésnél, de bátran fűszerezd kedvedre! :)

214
burgonya 250 g
vaj 3 dkg
tojássárgája 1 db
1 csipet
szerecsendió 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd