adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
338
Kalória
7.7g
Fehérje
25.9g
Szénhidrát
22.8g
Zsír
130.2g
Víz
61.2g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
338
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
2023
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 922.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 194 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 522 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 130.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
338
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46 g
Zsír
-
Összesen 137.1 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 367 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5535.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 1167 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 221 mg
-
Foszfor 975 mg
-
Nátrium 3134 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 155.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 16 mg
Víz
-
Összesen 781.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1036 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 155 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 1014 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 249 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
2023
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 351.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 49.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
129
kcal
Elkészítés
- A burgonyát megmossuk, és hajában puhára főzzük.
- Megtisztítjuk, és burgonyanyomóval átpréseljük.
- Belekeverjük a parmezán sajtot (port vagy finomra reszeltet), vajat, tejfölt, sót.
- A burgonya nedvességtartalmától és ízléstől függően belekeverjük a tejet, és ha szeretjük 1-3 gerezd megtört fokhagymát.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 p
- Főzés ideje: 20 p
Egyszer mikor csináltam hagyományos krumplipürét, elgondolkodtam, hogy mi az, ami még megy a vajjal, és eszembe jutott az olaszos vaj-parmezán-fokhagyma ízkombináció. Ha egyszer megcsinálod, soha nem mégy vissza a hagyományos krumplipüréhez, és minden vendéged tudni akarja a "TITKOS" receptedet ;-).