Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parmezános krumplipüré

Parmezános krumplipüré
Parmezános krumplipüré
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer mikor csináltam hagyományos krumplipürét, elgondolkodtam, hogy mi az, ami még megy a vajjal, és eszembe jutott az olaszos vaj-parmezán-fokhagyma ízkombináció. Ha egyszer megcsinálod, soha nem mégy vissza a hagyományos krumplipüréhez, és minden vendéged tudni akarja a "TITKOS" receptedet ;-).

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Köretnek bármilyen húsos vagy vega ételhez.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, és hajában puhára főzzük.
  2. Megtisztítjuk, és burgonyanyomóval átpréseljük.
  3. Belekeverjük a parmezán sajtot (port vagy finomra reszeltet), vajat, tejfölt, sót.
  4. A burgonya nedvességtartalmától és ízléstől függően belekeverjük a tejet, és ha szeretjük 1-3 gerezd megtört fokhagymát.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 33 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 940
elküldve: 1
receptkönyvben: 76
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

TIBIAPU

Mióta szakács: 2010.01.07.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyapüré parmezánnal, fokhagymás-parmezános krumplipüré

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

336
burgonya 1 kg
vaj 10 dkg
tej 2 dl
tejföl 2 dl
fokhagyma 6 gerezd
1 teáskanál
parmezán sajt 5 dkg