r
Nosalty Logó

Parmezános krumplipüré

TIBIAPU
Parmezános krumplipüré
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

338
Kalória
7.7g
Fehérje
25.9g
Szénhidrát
22.8g
Zsír
130.2g
Víz
61.2g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 338 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2023 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    922.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    130.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 338 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    137.1 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5535.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    1167 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    975 mg
  • Nátrium
    3134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    155.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    781.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1036 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1014 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 2023 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, és hajában puhára főzzük.
  2. Megtisztítjuk, és burgonyanyomóval átpréseljük.
  3. Belekeverjük a parmezán sajtot (port vagy finomra reszeltet), vajat, tejfölt, sót.
  4. A burgonya nedvességtartalmától és ízléstől függően belekeverjük a tejet, és ha szeretjük 1-3 gerezd megtört fokhagymát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p

Egyszer mikor csináltam hagyományos krumplipürét, elgondolkodtam, hogy mi az, ami még megy a vajjal, és eszembe jutott az olaszos vaj-parmezán-fokhagyma ízkombináció. Ha egyszer megcsinálod, soha nem mégy vissza a hagyományos krumplipüréhez, és minden vendéged tudni akarja a "TITKOS" receptedet ;-).

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek