Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstös rakott makaróni

Füstös rakott makaróni
Füstös rakott makaróni
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám szokott rakott makarónit készíteni és én is szívesen készítem, de egy kicsit másképp, ahogy mi szeretjük: egy kicsit szaftosabban, ízletesebben, füstös ízvilággal. Érdemes kipróbálni, de vigyázat mert nehéz abbahagyni. :)

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Nagyszerű egytálétel, ebédre, vacsorára.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forró, sós vízbe tegyük fel főni a tésztát. Főzzük kicsit keményebbre, mint az al dente, hogy a belseje még kemény maradjon (a sütőben ugyanis puhulni fog még).
  2. Közben kevés szalonnát apró kockákra vágunk és megpirítjuk, hogy kiengedje a zsírját, majd rátesszük a kockákra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk benne.
  3. Ezt követően rátesszük a darált húst, és folyamatos kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik, és levet nem kezd engedni. Ekkor felöntjük kb. 4 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a füstölt pirospaprikát, paradicsompürét, a worcestershire-szószt és a zúzott fokhagymát. Addig főzzük, amíg el nem fő a leve (ez nem azt jelenti, hogy szárazra kell sütni, maradjon kicsit szaftos).
  4. Reszeljük le a sajtokat, és keverjük őket össze. A tejfölt pedig egy csipet sóval keverjük el.
  5. Egy hőálló tálat vajazzunk vagy olajozzunk ki vékonyan, majd tegyük bele a tészta felét. Erre terítsük rá a darált húsos ragu felét, majd oszlassuk el rajta a tejföl felét, végül szórjuk meg a reszelt sajtkeveréknek szintén a felével. Ezt követően mindezt ismételjük meg a hozzávalók második felével.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben süssük addig, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x20x6 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 317
elküldve: 2
receptkönyvben: 52
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Audrey

Mióta szakács: 2013.10.02.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

húsos-füstölt sajtos makaróni, rakott tészta, darált húsos tésztafüstölt sajttal, füstölt sajtos makaróni

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mese habbal
mese habbal Sun, 2014-02-23 22:23

Kedves Audrey!

Nagyon szepen koszonom a receptet. Fenomenalisan isteni volt! :) Szep napot!

Adri

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Mon, 2014-02-24 08:21

Kedves "mese habbal"!
Örülök, hogy ízlett nektek is, és köszönöm a visszajelzést, most már biztos szép napom lesz. :)
Audrey

741
makaróni 500 g
darált sertéshús 800 g
tejföl 660 g
füstölt sajt 20 dkg
trappista sajt 10 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
sűrített paradicsom 70 g
worcestershire-szósz 2 teáskanál
füstölt pirospaprika 1 kk
füstölt szalonna 3 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 4 dl