r
Nosalty Logó

Füstös rakott makaróni

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Audrey
Füstös rakott makaróni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4103 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    787.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2517 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 513 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    253 g

Zsír

  • Összesen
    314.3 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6299.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1507 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    2733 mg
  • Nátrium
    1525 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1683.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1228 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1153 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    831 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 4103 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    683 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forró, sós vízbe tegyük fel főni a tésztát. Főzzük kicsit keményebbre, mint az al dente, hogy a belseje még kemény maradjon (a sütőben ugyanis puhulni fog még).
  2. Közben kevés szalonnát apró kockákra vágunk és megpirítjuk, hogy kiengedje a zsírját, majd rátesszük a kockákra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk benne.
  3. Ezt követően rátesszük a darált húst, és folyamatos kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik, és levet nem kezd engedni. Ekkor felöntjük kb. 4 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a füstölt pirospaprikát, paradicsompürét, a worcestershire-szószt és a zúzott fokhagymát. Addig főzzük, amíg el nem fő a leve (ez nem azt jelenti, hogy szárazra kell sütni, maradjon kicsit szaftos).
  4. Reszeljük le a sajtokat, és keverjük őket össze. A tejfölt pedig egy csipet sóval keverjük el.
  5. Egy hőálló tálat vajazzunk vagy olajozzunk ki vékonyan, majd tegyük bele a tészta felét. Erre terítsük rá a darált húsos ragu felét, majd oszlassuk el rajta a tejföl felét, végül szórjuk meg a reszelt sajtkeveréknek szintén a felével. Ezt követően mindezt ismételjük meg a hozzávalók második felével.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben süssük addig, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2671
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 17.

Ajánló

Nagyszerű egytálétel, ebédre, vacsorára.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám szokott rakott makarónit készíteni és én is szívesen készítem, de egy kicsit másképp, ahogy mi szeretjük: egy kicsit szaftosabban, ízletesebben, füstös ízvilággal. Érdemes kipróbálni, de vigyázat mert nehéz abbahagyni. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek