Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos sült makaróni

Sajtos sült makaróni
Sajtos sült makaróni
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit változatosabb, ha néha a tésztát így megsütve esszük, mintha simán kifőznénk és valamilyen szósszal leöntenénk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A makarónit bő, sós vízben kifőzzük.
  2. A tojásokat elkeverjük a tejföllel és a reszelt sajt 2/3-ával, majd egy picit megsózzuk.
  3. Összekeverjük a kifőtt, leszűrt tésztával, és egy kiolajozott tepsibe öntjük.
  4. A tetejét megszórjuk a maradék sajttal, és 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 46 449
elküldve: 3
receptkönyvben: 563
elkészítve: 10/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült sajtos tészta, sajtos tészta sütőben

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hasznos Virág
Hasznos Virág / Hasznos Virág Thu, 2019-01-10 13:40

Ha csak megfőzöd és úgy kevered össze sajttal, leöntve tejföllel és esetleg tepertőt a tetejére raksz, nem lehet rossz az étel.
Ha még meg is sütöd akkor meg végkép nem. Nálunk is ez volt és Mindenki jóllakott el is fogyott.:-)

Rozinante
Rozinante Tue, 2011-09-20 13:10

Sajnos Atibogival kell egyetértenem, kinézetre csodás lett, de az íze nagy csalódás :( Mindent úgy csináltam, ahogy kell, nem gagyi hozzávalókból, mégis ízetlen az egész. (Tisztára olyan, mint a vargabéles).

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Fri, 2011-02-25 14:52

Egy kis leleményességgel mindenki a saját ízlésének megfelelően készítheti el. Ez csak egy alap recept, és mivel az ötlet nagyszerű és gyorsan elkészíthető, csak a fűszereket kell a megfelelően megválasztani, ki-ki a saját szokása szerint.Pl. fehér bors, bazsalikom, hagyma, egy kis sült szalonna, vagy, a tojás közé 1 pohár kefir és a tojás már is lazább és ikrásabb lesz. Számtalan formája lehet .

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-11-14 00:54

Nagyon tetszett kinézetre de miután megcsináltam a legjobb alapanyagokkal egyszerűen ehetetlen lett.Ezen már a vegeta se segít amugy meg nem vegetás tészta a neve.Az omlettre hasonlított.Szóval szerintem kár az alapanyagér de végülis a kutyának izlett.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-09-14 11:42

Tegnap ebédre készítettem ezt a igen-látványos ételt. Sajtszósszal és rántott halszelettel tálaltam. Az ízhatás nálam 5* !!!

dyamexx
dyamexx Tue, 2010-05-25 14:17

Szerintem az alapanyagokon is sok múlik, ha jó minőségű a tészta, a tejföl és sajt is, akkor csak jó lehet! Szétfőtt tésztából, 12%-os "vizes" tejfölből, és sajt utánzatokból nem lehet jót produkálni! Üdv. egy sajtos tészta rajongó....

tamara913
tamara913 Fri, 2010-03-26 23:21

A vegeta hiányzik belőle. És nem elég "picit megsózni". Az összekevert "szószt" alaposan meg kell sózni és vegetázni. A tészta sós vízben való főzése szerintem nem teszi elég sóssá. Mi "Makarónis lepény"-ként ismerjük. Az egész család szereti, hidegen, melegen egyaránt. Mielőtt a sütőbe kerül, én mindig megkóstolom.

AtiBogi
AtiBogi Sun, 2010-02-14 18:50

Ugyvan! :)
En is igy ertettem. Attol, hogy nekunk nem izlett, meg lehet finom!

Flóra
Flóra / Flóra Sun, 2010-02-14 12:46

Sajnálom, hogy nem ízlett, de ez nem azt jelenti, hogy nem finom. Én szeretem, és ismerek egy csomó embert, aki szintén szereti. Biztos más az ízlésünk.

AtiBogi
AtiBogi Sat, 2010-02-13 19:25

Hello, hogy is mondjam...
*Kinézetre 5-ös
*Elkészìtés (hamar készvan) 5-ös
*Hozzávalòk alapján (kulön-kulön mindet szeretem) 5-ös
*Illat: 3-as
*Megkòstolás után az egész (senkit nem akarok megsérteni, hangsulyozom SZUBJEKTìV vélemény) egy fabatkát sem ért. A nagy része a kukában végezte.
Nem tudom, talán valami fuszer hiányzik belöle, vagy nem is tudom, de olyan ìzetlen, és az egész egyszeruen émenyìtö.
Udv, Bogi és Attila.

AtiBogi
AtiBogi Sun, 2013-10-27 19:49

Szerintem pedig hadd döntsem már el én magam, hogy mit dobok a kukába, vagy mit eszek meg, s leszek rosszul töle.
A puding próbája az evés, ránézésre nem tudom megállapìtani milyen lesz az ìze (sajnos).
Ezért elkészìtettem, ettem belöle, nem ìzlett. Szerinted mit kellett volna tegyek?
A hozzászólásoddal pedig egyböl a szìvembe loptad magad, "gratulálok!!!".

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-10-11 10:33

Bocsi, egy dolgot elfelejtettem, fóliával letakarod és úgy sütöd?
köszi.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-10-11 10:31

Szia Flóra!
Jaj ez remek recept, nagyon tetszik. Az a kérdésem, hogy hőlégkeveréssel vagy alsó-felső sütéssel sütöd?
További ilyen ötletes, egyszerű de nagyszerű receptet küldj!!!!

859
makaróni 50 dkg
tejföl 2 dl
trappista sajt 20 dkg
tojás 6 db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek