r
Nosalty Logó

Sajtos sült makaróni

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flóra
Sajtos sült makaróni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 397 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1586 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 129 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1224.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 397 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    88.9 g

Zsír

  • Összesen
    130.7 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4898.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1665 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    1447 mg
  • Nátrium
    1542 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    458.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    280 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    922 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1333 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1469 micro
Összesen 1586 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A makarónit bő, sós vízben kifőzzük.
  2. A tojásokat elkeverjük a tejföllel és a reszelt sajt 2/3-ával, majd egy picit megsózzuk.
  3. Összekeverjük a kifőtt, leszűrt tésztával, és egy kiolajozott tepsibe öntjük.
  4. A tetejét megszórjuk a maradék sajttal, és 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 51288
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kicsit változatosabb, ha néha a tésztát így megsütve esszük, mintha simán kifőznénk és valamilyen szósszal leöntenénk.

Hozzászólások (14)

Törölt felhasználó

Szia Flóra! Jaj ez remek recept, nagyon tetszik. Az a kérdésem, hogy h?légkeveréssel vagy alsó-fels? sütéssel sütöd? További ilyen ötletes, egyszer? de nagyszer? receptet küldj!!!!

Törölt felhasználó

Bocsi, egy dolgot elfelejtettem, fóliával letakarod és úgy sütöd? köszi.

Flóra

Szia! H?légkeverésessel sütöm, és nem takarom le fóliával.

Törölt felhasználó

Hello, hogy is mondjam... *Kinézetre 5-ös *Elkészìtés (hamar készvan) 5-ös *Hozzávalòk alapján (kulön-kulön mindet szeretem) 5-ös *Illat: 3-as *Megkòstolás után az egész (senkit nem akarok megsérteni, hangsulyozom SZUBJEKTìV vélemény) egy fabatkát sem ért. A nagy része a kukában végezte. Nem tudom, talán valami fuszer hiányzik belöle, vagy nem is tudom, de olyan ìzetlen, és az egész egyszeruen émenyìtö. Udv, Bogi és Attila.

Törölt felhasználó

Étel a kukában végezte...gratulálok!!!

Törölt felhasználó

Szerintem pedig hadd döntsem már el én magam, hogy mit dobok a kukába, vagy mit eszek meg, s leszek rosszul töle. A puding próbája az evés, ránézésre nem tudom megállapìtani milyen lesz az ìze (sajnos). Ezért elkészìtettem, ettem belöle, nem ìzlett. Szerinted mit kellett volna tegyek? A hozzászólásoddal pedig egyböl a szìvembe loptad magad, "gratulálok!!!".

Flóra

Sajnálom, hogy nem ízlett, de ez nem azt jelenti, hogy nem finom. Én szeretem, és ismerek egy csomó embert, aki szintén szereti. Biztos más az ízlésünk.

Törölt felhasználó

Ugyvan! :) En is igy ertettem. Attol, hogy nekunk nem izlett, meg lehet finom!

Törölt felhasználó

A vegeta hiányzik bel?le. És nem elég "picit megsózni". Az összekevert "szószt" alaposan meg kell sózni és vegetázni. A tészta sós vízben való f?zése szerintem nem teszi elég sóssá. Mi "Makarónis lepény"-ként ismerjük. Az egész család szereti, hidegen, melegen egyaránt. Miel?tt a süt?be kerül, én mindig megkóstolom.

Törölt felhasználó

Szerintem az alapanyagokon is sok múlik, ha jó min?ség? a tészta, a tejföl és sajt is, akkor csak jó lehet! Szétf?tt tésztából, 12%-os "vizes" tejfölb?l, és sajt utánzatokból nem lehet jót produkálni! Üdv. egy sajtos tészta rajongó....

Törölt felhasználó

Tegnap ebédre készítettem ezt a igen-látványos ételt. Sajtszósszal és rántott halszelettel tálaltam. Az ízhatás nálam 5* !!!

Flóra

Örülök, hogy ízlett! Köszi a csillagos ötöst :)

Törölt felhasználó

Nagyon tetszett kinézetre de miután megcsináltam a legjobb alapanyagokkal egyszer?en ehetetlen lett.Ezen már a vegeta se segít amugy meg nem vegetás tészta a neve.Az omlettre hasonlított.Szóval szerintem kár az alapanyagér de végülis a kutyának izlett.

Marika nagyi

Egy kis leleményességgel mindenki a saját ízlésének megfelel?en készítheti el. Ez csak egy alap recept, és mivel az ötlet nagyszer? és gyorsan elkészíthet?, csak a f?szereket kell a megfelel?en megválasztani, ki-ki a saját szokása szerint.Pl. fehér bors, bazsalikom, hagyma, egy kis sült szalonna, vagy, a tojás közé 1 pohár kefir és a tojás már is lazább és ikrásabb lesz. Számtalan formája lehet .

Törölt felhasználó

Sajnos Atibogival kell egyetértenem, kinézetre csodás lett, de az íze nagy csalódás :( Mindent úgy csináltam, ahogy kell, nem gagyi hozzávalókból, mégis ízetlen az egész. (Tisztára olyan, mint a vargabéles).

menyuska

Besamellel kellene készíteni, úgy finomabb!

Hasznos Virág

Ha csak megf?zöd és úgy kevered össze sajttal, leöntve tejföllel és esetleg tepert?t a tetejére raksz, nem lehet rossz az étel. Ha még meg is sütöd akkor meg végkép nem. Nálunk is ez volt és Mindenki jóllakott el is fogyott.:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.