Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes pulykacsíkok

Tejszínes pulykacsíkok
Tejszínes pulykacsíkok
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pulykacomb nagyon finom rostos hús. Nem zsíros és hamar elkészül. Mi egy ideje elég gyakran disznóhúst ettünk ezért kellett valami más. A pulyka volt a soros.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Párolt rizzsel készült.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szárított gombát egy nagyon kevés vízbe beáztatjuk (kb. fél óra).
  2. A húst csíkokra vágjuk.
  3. A hagymát és a pórét vékony szeletekre vágjuk.
  4. Olívaolajon megdinszteljük a hagymákat, majd hozzáadjuk a húst és fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.
  5. Hozzáadjuk a beáztatott gombát a levével együtt és a húst majdnem készre pároljuk.
  6. Ezután bele kerülhet a felszeletelt csiperke is.
  7. A lisztet vagy keményítőt simára keverjük a tejszínnel és hozzáadjuk a húshoz.
  8. Friss petrezselyemzöldet vágunk bele.
  9. Újra hagyjuk felforrni és még 5 percig főzzük.

  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 389
elküldve: 2
receptkönyvben: 93
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Big Boss

Mióta szakács: 2010.09.20.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes gombás pulykaragu, tejszínes pulykaragu zöldséggel és gombával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

601
pulykacomb 1 kg
csiperkegomba 30 dkg
zöldpaprika 1 db
lila hagyma 1 közepes fej
póréhagyma 1 közepes db
habtejszín 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
olívaolaj 3 ek
petrezselyem 1 csokor
szárított gomba 6 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint