Karaj tejszínes mustármártásban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
175g sertés rövidkaraj291 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
Összesen
460
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
700g sertés rövidkaraj1162 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
Összesen
1840
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
62.8g sertés rövidkaraj104 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
15.3g vöröshagyma6 kcal
-
3.6g napraforgó olaj32 kcal
-
18g főzőtejszín24 kcal
Összesen
166
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.3 g
Zsír
-
Összesen 30.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1117 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 437 mg
-
Nátrium 502 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 197.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
460
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 157.3 g
Zsír
-
Összesen 121.5 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 518 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4468.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 300 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 1747 mg
-
Nátrium 2008 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 790 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 151 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 448 mg
-
Retinol - A vitamin: 204 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
1840
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 401.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
166
kcal
Hozzávalók
-
1 kávéskanál só
-
1 késhegynyi bors
-
1 nagy db vöröshagyma
-
5 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A karaj szeleteket meghintjük sóval, borssal és bedörzsöljük mindkét oldalukat mustárral (nekem kb. 1 púpos teáskanálnyi jutott minden szeletre).
- A megtisztított vöröshagymát kockára vágjuk.
- Egy magasabb falú serpenyőben 4-5 evőkanál olajat forrósítunk. Ha már jó forró, a husik mindkét oldalát hirtelen megsütjük rajta, épp hogy kapjon egy kis barnás színt.
- A hússzeleteket kiemeljük az olajból, majd az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk rajta.
- Visszahelyezzük a husikat, majd felöntjük kb. 3 dl vízzel.
- Lefedve addig főzzük, míg a karaj szeletek megpuhulnak. (Ha még nem elég puha, pótoljuk a vizet.) Ha a hús puha és a víz is sűrű szafttá főtt, a husikat kiemeljük belőle, melegen tartjuk.
- A barna mártásba öntjük a sűrű tejszínt, mérsékelt lángon hagyjuk átforrósodni.
- Megkóstoljuk, és ha még szükséges, ízesítjük kevéske sóval, illetve borssal. Akit zavarnak a mártásban a hagymadarabok, nyugodtan átpasszírozhatja vagy merülő mixerrel pépesítheti.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 515
- Tegnapi nézettség: 30
- 7 napos nézettség: 163
- Össznézettség: 54532
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 31.
Ajánló
Melegen, kifőtt tésztával kínáljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Andi80_
380 recept
A felhalmozódott kerti munkák miatt csak most tudom megmutatni egy korábbi ebédünket. Kicsit pepecselősnek tűnhet, hogy többször kiemeljük a húst az edényből, meg visszahelyezzük, de higgyétek el, hogy megéri az időt rászánni. Nagyon finom, kellemesen pikáns, egyedi ízt kölcsönöz a mustár mind a húsnak, mind a mártásnak. A tejszíntől krémes mártás remek kiegészítője a husinak. A családnak kifőtt tésztát készítettem, de Párom kívánságára Ő párolt rizst kapott hozzá.