Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt-kötözött sonkás töltött kenyér

Füstölt-kötözött sonkás töltött kenyér
Füstölt-kötözött sonkás töltött kenyér
60 perc / előkészület: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kimaradt a füstölt-főtt kötözött sonka húsvétról, ( ez az étel pár nappal húsvét után készült, csak most tettem fel ), -és mivel szeretjük a kenyeret, Jamie Oliver kenyere, gyors, finom, egyszerű, és mindig sikerül elkészíteni, ezért döntöttem úgy, hogy ebbe fogom tölteni a sonkát. Kicsit gazdagabbá téve az ízeket tettem bele mozzarellát, füstölt sajtot. A tetején lévő olívaolajos-tejfölös fűszeres megkenés nemcsak finommá, hanem puhává, de ugyanakkor aranybarnává tette. Nagyon finom egy tavaszi leves után.:-)) Akár pohár tej elfogyasztásával kitűnő uzsonna, reggeli. Sikerem volt vele. :-)

hozzávalók / 5 adag

A kenyértésztához

A töltelékhez

ajánlat

Ebéd: finom tavaszias leves, zöldség, újkrumpli, zöldborsó, zöldbab, spárgakrém,... ki mit szeret. Finom friss tej, ha reggelire, uzsonnára esetleg vacsorára fogyasztja valaki.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyértészta hozzávalóit egy tálban öntve, jó alaposan kidolgozzuk, liszttel megszórva, konyharuhával letakarva, a duplájára kelesztjük.
  2. Egy tálba öntjük a tejfölt, olívaolajat, sót és borsot, elkeverjük.
  3. A főtt sonkát kicsire felkockázzuk, a mozzarellát késsel, vagy kézzel falatnyi darabokra szedjük, a füstölt sajtot lereszeljük.
  4. A tepsit kicsit olajozzuk ki és tegyük rá a sütőpapírt, azt is picit olajozzuk a napraforgó olajjal, éppen hogy olajos legyen.
  5. A tésztát deszkára borítva alaposan átgyúrjuk, kétfele vesszük, és a két cipót hagyjuk újra letakarva, megint megkelni a duplájára.
  6. A tésztát kinyútjuk téglalap alakúra, megkenjük az olívaolajos tejföllel, rászórjuk hosszában, mint a bejgli tölteléket a felkockázott sonkát, rárakjuk a fele mozzarella és a fele füstölt sajt mennyiséget, majd jó alaposan és szorosan feltekerjük, mint a bejglit. Közben ki ne folyjon, és ha feltekertük, a két végét szorosan összefogjuk, majd feltekerjük, mint egy csigát, betesszük a tepsibe.
  7. Megkenjük az olívaolajos-tejföllel, és az előmelegített sütőben készre, ropogósra, aranybarnára sütjük (figyelni kell sütőtől függ!).
  8. A másik cipót is nyújtjuk, töltjük, feltekerjük, beletesszük és megkenjük, kisütjük.
  9. Hagyjuk hűlni, majd szépen felszeleteljük, tetszés szerinti formában és nagyságra.
  10. Tálalhatjuk második fogásként egy leves után, vagy pohár tejjel uzsonnára, vacsorára, ha marad másnap reggelre is.
     
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 986
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

füstölt sonkás-sajtos kelt kenyér, tejföllel sült sonkás-sajtos kenyér, sonkával töltött kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1357
finomliszt 100 dkg
3.5 teáskanál
cukor 4 teáskanál
instant élesztő 3 tasak (7 gr)
víz 0.5 l
tejföl 450 g
olívaolaj 3 ek
1.5 tk
négyszínű bors 1 kk
kötözött sonka 40 dkg
füstölt sajt 30 dkg
mozzarella 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek