Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt kolbásszal - tojással együtt főzött krumplifőzelék

Füstölt kolbásszal - tojással együtt főzött krumplifőzelék
Füstölt kolbásszal - tojással együtt főzött krumplifőzelék
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a krumplit, minden formájában....a főzeléket is többféleképpen szoktam készíteni, most ezt szeretném megosztani veletek....nagyon egyszerű elkészíteni....amilyen egyszerű, annyira finom....ezt én langyosan szeretem, kenyér nélkül....valamikor, még az idők kezdete előtt találtam ki ezt a receptet....próbáljátok ki, érdemes…..

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, felkockázzuk, a kolbász bőrét lehúzzuk, felkarikázzuk, egy lábasba átöntjük, megszórjuk az ételízesítővel, beletesszük a babérleveleket - én tettem bele egy teáskanál sót, mert ismerem ezt a kolbászt -, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  2. Feltesszük főni. Amikor felforrt, lejjebb vesszük a hőt, s fedő alatt jó puhára főzzük a burgonyát. Ha teljesen megpuhult, egyesével beleütjük a tojásokat - miután beleütöttük, ne nyúljunk hozzá, hogy szép egészben maradjanak!!!
  3. Lefedjük, s lassú tűzön addig főzzük még, hogy a tojás megkeményedjen teljesen! Amikor ez megtörtént, kiszedjük egy tányérra a megfőtt, kemény tojásokat, s a burgonyához öntünk 3 dl tejet, hagyjuk lassú tűzön forrni, miután összekavartuk.
  4. Amíg forrdogál a krumpli, a lisztet a maradék 2 dl tejjel és a tejföllel csomómentesre kavarjuk - elkészítjük a habarást -, majd a burgonyához öntjük, miközben kavargatjuk, amíg besűrűsödik. Kóstoljuk meg, ha szükséges sózzuk, végül tegyük vissza a benne főtt tojásokat, s így rottyantsuk össze, s el is készült az isteni főzelék! Hagyjuk kissé állni, majd lehet tálalni, jóízűen elfogyasztani!
  5. Tanács: ha túl sűrű lenne (a sűrűség, ízlés dolga, ki, milyen sűrűn-hígan szereti), hígítsuk tejjel! A sózással vigyázzunk, mert a kolbász sós, így apránként sózzuk - mondjuk, én ismertem a kolbászt, amit használtam, így én tudtam, mennyit tegyek bele! Lehet több kolbásszal és tojással is készíteni, ez egy alap! Nagyon-nagyon finom alap! A benne főtt tojás is egy plusz ízt ad neki! Mi imádjuk, s szeretettel ajánlom mindenkinek kipróbálásra! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!
  • elkészítettem: 59 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 655
elküldve: 1
receptkönyvben: 56
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
171 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

burgonyafőzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

628
burgonya 80 dkg
tojás 4 db
tej 5 dl
tejföl 150 g
parasztkolbász 25 dkg
babérlevél 4 db
ételízesítő 2 teáskanál
finomliszt 2 csapott ek
0 ízlés szerint
víz 10 dl