Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes krumplifőzelék

Tejszínes krumplifőzelék
Tejszínes krumplifőzelék
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barackkrémlevest főztem, és a megmaradt habtejszínt nem akartam elpocsékolni. Isteni, bársonyos íze lett tőle a főzelékemnek, azóta csak így csinálom!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pörkölttel, virslivel, tükörtojással isteni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megpucolt, megmosott krumplit nem túl vékonyra felkarikázzuk, majd edénybe tesszük. Annyi vízzel felöntjük, amennyi ellepi. Feltesszük főni.
  2. A fűszereket (só, bors, ételízesítő, majoránna, babérlevél) beletesszük, majd fedő alatt addig főzzük a krumplit, míg meg nem puhul.
  3. Ha puha, habarást készítünk hozzá: A tejfölt, tejet, tejszínt és a lisztet csomómentesre keverjük, majd beleengedjük a krumplis lébe. Újraforraljuk, és kész!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 15 457
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Husi

Mióta szakács: 2013.08.23.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

krumplifőzelék, tejszínes-tejfölös krumplifőzelék, burgonyafőzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

278
burgonya 6 db
tejföl 4 ek
finomliszt 2 púpozott ek
tej 3 dl
habtejszín 1 dl
babérlevél 3 db
1 ek
ételízesítő 1 ek
majoranna 1 kk
bors 0 ízlés szerint
víz 4 dl