r
Nosalty Logó

Frissen sült mazsolás tarkedli -Tarkedli 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Frissen sült mazsolás tarkedli -Tarkedli 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tarkedlihez

A tálaláshoz

Összesen 1941 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tarkedlihez

A tálaláshoz

Összesen 7759 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tarkedlihez

A tálaláshoz

Összesen 326 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    92.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1919.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    1129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    107 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 1941 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.2 g

Zsír

  • Összesen
    369.7 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7678.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    946 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1570 mg
  • Nátrium
    4517 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    948 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    427.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1678 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    713 micro
  • Kolin:
    730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1119 micro
Összesen 7759 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 326 Kcal

Hozzávalók

A tarkedlihez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tarkedlihez

  1. A megtisztított, megmosott mazsolát 1 dl aszúban felforraljuk, majd lehűtjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből (kicsit később) kemény habot verünk.
  3. A többi hozzávalóból kelt tésztát készítünk az alábbi módon:
  4. Kis langyos, cukrozott tejben megfuttatjuk az élesztőt.
  5. Egy nagy tálba szitáljuk a kétféle lisztet, majd hozzákeverjük a tojást, langyos tejet, 1 dl étolajat és a kristálycukrot. Mindezt picit megsózzuk és hozzáöntjük az élesztős tejet, jól összekeverjük galuskatészta állagúra. A lecsöpögtetett, megtörölt mazsolát és a reszelt citromhéjat a tésztába keverjük.
  6. A kevert tésztát meleg helyen egy félóra hosszat kelesztjük a sütésig.
  7. Amikor a tésztánk már megkelt a másfél-kétszeresére, hozzákeverjük a tojáshabot is.
  8. Tarkedli sütőben vagy egyszerű serpenyőben kevés étolajat hevítünk, a tésztából pedig evőkanálnyi darabokat szaggatunk.
  9. A kis fánkokat mindkét oldalukon aranysárgára sütjük, majd rácsra tesszük, az olajtól lecsepegtetjük. (20 db lesz belőle.)
  10. Sárgabarack lekvárral tálaljuk. Aki szereti, vaníliás- (és vagy) porcukorral megszórhatja a tetejét.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12534
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 03.

Ajánló

Borajánlat: Disznókő Tokaji Aszú 5 puttonyos 2000 (0,5 l) A tarkedli tésztája valójában sűrű palacsintatészta, amit a sütőformában forró olajban kisütöttek. A családtagok számának megfelelően rendelték meg a fazekastól, hány üreg legyen egy tarkedlisütőben.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Frissen sült mazsolás tarkedli -Tarkedli 2.
Mártika és Feri 107 recept

Ez a desszert lesz Tokaj-Hegyalja borainak hivatalos, a borászatok számára is ajánlott kísérője 2010-ben.  A receptverseny kiírói vállalják, hogy a borvidéki rendezvényeken, egy éven keresztül lehetővé teszik a díjazott fogások, desszertek kóstolását. A receptfüzetet a kiírók elérhetővé teszik a borvidék borászataiban, vinotékáiban, éttermeiben. Előzmény: Tokaji borokhoz illő borkorcsolya és desszert receptversenyt a Tokaji Borbarátnők Társasága és a Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye Idegenforgalmi és Kulturális Egyesület hirdette meg 2009. december 13-án Luca napján a Tokaji Borbarátnők éves sajtótájékoztatóján. 2010. május 28-án, a Tokaj Világörökség Fesztivál nyitónapján kerültek átadásra a díjak Tokajban a főtér nagyszínpadán. 2010 hivatalos borkorcsolyáinak listája itt olvasható.

Hozzávalók

A tarkedlihez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.